عصارخانه

لغت نامه دهخدا

عصارخانه. [ ع َص ْ صا ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) جایی است که در آن عصاران بسیار می باشند. ( از آنندراج ). جای اجتماع عصاران. || جایی که در آن عصاری کنند. محلی که در آن شیره انگور یا روغن نباتی گیرند. ( فرهنگ فارسی معین ). دکّه و کارگاه عصاری.

پیشنهاد کاربران

عَصارخانه در شهرهای قدیم ایران به آسیاب های مخصوصی گفته می شد که از آنها برای خرد کردن مواردی چون سنگ و زردچوبه و فلفل و مانند آن استفاده می شد یا مواد گیاهی و روغنی مانند کرچک و غوره و غیره را به داخل آن می ریختند تا روغن یا آب آنها گرفته شود.
...
[مشاهده متن کامل]

عصارخانه عبارت از محوطه ای بود که در وسط آن دو قطعه سنگ گرد بر روی هم قرار داشت و این دو قطعه سنگ از یک طرف با اهرمی به یک رأس چهارپا، مثل الاغ یا شتر یا قاطر یا اسب متصل بود. با حرکت کردن حیوان، که به صورت دَوَرانی صورت می گرفت، سنگ روئی آسیاب به حرکت درمی آمد و با گردش این سنگ، آنچه از موادی که به وسط سنگ مزبور ریخته می شد، تحت فشار و سایش مابین دو سنگ قرار گرفته و نرم می گردید. در قسمت بالای سنگ متحرک جایگاهی بود که مواد خردشونده را داخل آن می ریختند تا از داخل سوراخ به زیر سنگ رفته و خُرد گردد.
روغنگر خانه یا عصارخانه ساختمان ویژه ای که پیشینیان در آن از دانه های گیاهان روغنی، روغن می گرفتند و دارای آسمانه ای بلند و دستگاه های گوناگون، و نیز دارای آسیابی بود که با نیروی چهار پایان می گشت. پیچیدگی سازوکار ( مکانیسم ) و ساختمان بزرگ آن فضای چشمگیری بود. امروزه تنها تعداد کمی از آن مکان ها بر جای مانده است

عصارخانه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عصارخانه
باسلام
هر کس به منظور اطلاع رسانی وروشن نمودن اذهان به قصد خیر وکمک فرهنگی ونه انحراف وکلاه برداری ، خداوند کمک حال ورهگشای اوباشد. خداوند به مسئولین آبادیس هم خیر وخوشی عطانماید.
عصارخانه ویا اسارخانه کدام صحیح است
عصارخانه ؛ جایی که در آنجاعصاری کنند. جایی که در آنجا شیره انگور یا روغن نباتی میگیرند. رجوع به عصارخانه شود.

بپرس