عزیزالله عطاردی قوچانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عزیزاللَّه عطاردی قوچانی از دانشمندان محقق و نویسندگان متتبع معاصر است.
وی حدود سال ۱۳۵۲ قمری در شهرستان قوچان دیده به جهان گشود. پس از پشت سر گذاشتن دوران کودکی اولیات و ادبیات را در قوچان سپس در مشهد مقدس و نقاط دیگر سطوح متوسط و عالی را به پایان رسانیده و از محضر پر فیض آیات عظام مرحوم آقای میلانی و دیگران استفاده کامل کرده و در فکر به دست آوردن مواریث علمی و تراث بزرگان قدماء دینی افتاده و برای نیل به آن هدف مسافرتهای عدیده ای به کشورهای آسیائی پاکستان و هندوستان و کشمیر و غیره نموده و از کتابخانه های بزرگ نظام حیدرآباد و موزه سالار جنگ در حیدرآباد دیدن و از کتابخانه ای علامه سید حامد حسین صاحب عبقات در لکنهو بازدید و مبالغ بسیاری از ذخایر علمی به دست آورده و در این راه تلاشهای فراوانی کرده و متحمل شداید بسیاری گردیده و در بسیاری از کنگره ها و هزاره ها شرکت نموده و به تحقیق و تتبع پرداخته و از خود یادگارهای ارزنده ای گذارده که برخی از آنها را می نگارم:
برخی از آثار قوچانی
۱- زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی حیاته و مسنده یک جلد که به طبع رسیده.۲- مسند امام رضا علیه السلام در دو مجلد که به چاپ رسیده است.۳. مسند الامام الشهیدجناب آقای عطاردی از نویسندگان پرتلاش و کاوشگران پرجوش است که همواره با پشت کار طاقت فرسائی در سفر و حضر به کار و رشته تحقیقات خود تداوم داده و آثار ارزنده ای مطبوعا و مخطوطا از خود به یادگار گذارده است.
منبع
سایت راسخون
...

پیشنهاد کاربران

شیخ عزیزالله عُطاردی قوچانی ( زاده ۵ آذر ۱۳۰۷ در روستای بیگلَر در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی قوچان – درگذشته ۳ مرداد ۱۳۹۳ در تهران ) ، از دانشمندان محقق و نویسندگان معاصر ایران است. وی رئیس مرکز فرهنگی خراسان و مدیر انتشارات عطارد است. او از شاگردان شیخ آقابزرگ تهرانی از دانشمندان کتاب شناس قرن چهاردهم هجری است.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در ۵ آذر ۱۳۰۷ در روستای بیگلر از توابع قوچان به دنیا آمد و در ۳ مرداد ۱۳۹۳ مصادف با آخرین جمعه ماه رمضان سال ۱۴۳۵ قمری در تهران پس از تحمل چند سال بیماری کلیوی در بیمارستان خاتم تهران درگذشت.
پیکر وی بنا به وصیتش در کنار مقبره شیخ طبرسی صاحب تفسیر مجمع البیان در حرم امام رضا در مشهد به خاک سپرده شد.
پدرش حجی محمد عطاردی از عشیره حمزکی و مادرش بانو شیرین از عشیره بادلی بودند و هر دو به زبان کرمانجی سخن می گفتند.
زندگی نامه ایشان توسط خودشان در مجلدی با عنوان «روایت عشق» منتشر شده است، بخشی از زندگی نامه ایشان که برگرفته از این کتاب می باشد در ذیل می خوانیم:
از چهار سالگی که مقارن با سال ۱۳۱۲ شمسی بود تحصیل در مکتب خانه های سنتی را در روستا آغاز و تا سنین دوازده سالگی ادامه دادند سپس به شهرستان قوچان آمده و در مدرسه علمیه این شهر در زمره طلاب علوم درآمدند.
بعد از مدتی از قوچان به مشهد مقدس رضوی رهسپار شده و در حوزه علمیه این شهر به تحصیلات خود ادامه دادند. در مشهد رضوی با کتابخانه آستان قدس رضوی ارتباط برقرار کرده و کتاب های متعددی را در موضوعات گوناگون برای مطالعه انتخاب نمودند. بعد از چهار سال اقامت در مشهد مقدس به تهران مهاجرت کرده و در این شهر مقیم شدند.
در رشته کتاب شناسی، تاریخ، حدیث، رجال، جغرافیا، فرهنگ و ادب معلوماتی به دست آورده و در کتابخانه های تهران ضمن ادامه مطالعات و تحقیق و مطالعه وارد کارهای تألیف، تصنیف و تحقیق متون علمی و تجربه شدند و به شهرستان های گوناگونی که در آن ها کتابخانه های معتبر وجود داشت مسافرت کردند سپس به کشورهای خارج رهسپار شده و دنبال مطالعات خود را گرفتند. حاصل بیش از هفتاد سال مطالعه و تحقیق، بررسی ده ها هزار کتاب از مخطوط و مطبوع می باشد که در ۱۶۰ جلد کتاب به صورت تألیف، تدوین، تصحیح و ترجمه می باشد که عمده آن ها منتشر یا در مراحل چاپ می باشد و بمنظور نشر و حفظ تحقیقاتشان انتشارات عطارد را تأسیس نمودند. از آنجاییکه یکی از حوزه های بزرگ فعالیتشان مطالعه فرهنگ خراسان می باشد مرز فرهنگی خراسان را تأسیس نمودند که در این خصوص کتابی را بمنظور تبیین اهداف این مرکز در سال ۱۳۷۰خ. منتشر نمودند.

عزیزالله عطاردی قوچانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عزیزالله_عطاردی_قوچانی

بپرس