عرفان عمره

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «عرفان عمره»، اثر آیت الله عبدالله جوادی آملی (متولد آمل، 1312ش) است که نویسنده در آن، منزلت و ارزش عمره و حکمت ها و اسرار مناسک و آداب این سنت اسلامی را به صورت اجتهادی و تحلیلی و با بهره گیری از کتاب و سنت و عقل توضیح داده است.
درباره این نسخه چند نکته گفتنی است:
1. کتاب حاضر، تلخیص یکی از آثار دیگر نویسنده است؛ همان طورکه در مقدمه معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری چنین آمده است: «... برای شناخت حقایق و اسرار و حکمت های فراوان حج، آثار گفتاری و نوشتاری حضرت آیت اللّه جوادی آملی درباره حج و زیارت، در کتابی با عنوان «صهبای حج» تدوین و به مشتاقان معارف عرضه گردید؛ لیکن گستردگی مباحث آن از سویی و گونه گونی نیازهای معرفتی و قلبی حج گزاران از سوی دیگر، ارائه معارف آن را به شکل های دیگر، مطلوب و ضروری ساخت؛ ازاین رو در نخستین گام، به تلخیص آن اقدام و با عنوان «جرعه ای از صهبای حج» عرضه شد. اثر حاضر که مخاطب اصلی آن عمره گزاران هستند برگرفته از کتاب «جرعه ای از صهبای حج» و با لحاظ اصلاحات و اضافات صورت گرفته در آن و گاه اضافه نکاتی بدیع از استاد درباره حج و عمره است و همچون اصل خویش، مجموعه ای کامل است که از آغاز تا انجام سفر عمره را در بر می گیرد .
2. اثر حاضر هرچند از کتاب «جرعه ای از صهبای حج» برگزیده شده، ولی به بحث از فریضه الهی حج نپرداخته و همان طورکه از عنوانش پیداست، به سنت اسلامی عمره اختصاص داده شده و از مقدمه ناشر و مقدمه نویسنده و متن اصلی (شامل 3 بخش)، تشکیل شده است.
3. در مقدمه نویسنده چنین آمده است: «... خداوند منّان تألیف «کتاب الحج» و پس از آن زیارت خانه خدا را روزیم فرمود. در آنجا آیات بیّنات الهی را نظاره گر بودم و اندکی از اسرار و حکمت های حج به من الهام گردید؛ پس مناسب تر آن بود که مناسک حج را با بیان معارف آن تکمیل کنم تا بینش و بصیرتی برای خودم و تذکاری برای برادران ایمانی و راحله و زاد راهی برای همه زائران بیت اللّه الحرام باشد... اثر حاضر، جرعه ای از آب زمزم است که رسول خدا(ص) آنگاه که در مدینه بودند آن را استهداء کرده و به عنوان هدیه می پذیرفتند... .
4. نویسنده از منابع معتبر و متعددی از آثار اندیشمندان قدیم و جدید (25 منبع) استفاده کرده است. این اثر، مستند است و نویسنده، ارجاعات و استناداتش را به صورت پاورقی آورده است. برخی از این پاورقی ها مفصل و توضیحی است .

پیشنهاد کاربران

بپرس