عربی میانرودانی

پیشنهاد کاربران

عربی میانرودانی یا عربی عراقی یکی از زبان های عربی رایج در عراق است که تا خوزستان ایران، بخش هایی از سوریه و جنوب خاور ترکیه نیز گسترده شده است.
این زبان دارای بستری سریانی - آرامی است و زبان های اکدی، سومری، بابلی، فارسی، ترکی استانبولی، کردی و یونانی از دیگر زبان های تأثیرگذار بر آن هستند. گفته می شود عربی عراقی تاثیرپذیرفته ترین گویش از سریانی - آرامی است و دلیل آن رایج بودن این زبان پیش از رواج اسلام در این منطقه است.
...
[مشاهده متن کامل]

گویش های عربی عراقی به دو گروه گِلِت ( در جنوب ) و قِلتُ ( در شمال ) تقسیم می شوند. این نامگذاری برپایه تلفظ عبارت «قُلتُ» ( به معنای گفتم ) در گویش هاست.
گروه گلت در جنوب شامل شاخهٔ گویشی جنوب دجله ( که شناخته شده ترین آن ها عربی بغدادی و عربی بصراوی است ) و شاخهٔ فرات است. عربی خوزستانی رایج در ایران نیز بخشی از این گروه است. گروه قلت در شمال که به نام عربی موصلی نیز شناخته می شود، شاخهٔ گویشی شمال دجله را در بر می گیرد. عربی قبرسی نیز بخشی از این گویش است.
زبان عربی عراقی علاوه بر عراق در شرق حلب در سوریه، کویت، قطر، بحرین، استان شرقی عربستان، استان خوزستان ایران و در جنوب شرق ترکیه تکلم می شود.

عربی میانرودانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عربی_میانرودانی

بپرس