عدد ئی ( به انگلیسی: E number ) عددی است که برای شناسایی افزودنی های غذایی بر روی محصولات غذایی تولید شده در اتحادیه اروپا درج می شود و با حرف E به معنای اروپا آغاز می شود. تمام ترکیبات طبیعی و شیمیایی که در صنعت غذایی اتحادیه اروپا اجازهٔ استفاده به عنوان افزودنی های غذایی را دارند ملزم به ثبت عدد ئی در ابتدای هر ترکیب هستند[ ۱] [ ۲] این عدد معمولاً به وفور و در برچسب های مواد غذایی مشاهده می گردد. ارزیابی و تأیید ایمنی آنها بر عهدهٔ ادارهٔ ایمنی مواد غذایی اروپا است. [ ۳] نخستین مرتبه در سال ۱۹۶۲ میلادی تصمیم گرفته شد که مواد افزودنی غذایی دارای یک فهرست واحد و یکپارچه باشند و به همین منظور بر روی رنگ های خوراکی که قابلیت تمایز را ساده می نمود توافق حاصل شد. به دنبال آن و در سال ۱۹۶۴ میلادی دستورالعمل نگهدارنده های غذایی اضافه شد.
در سال ۱۹۷۰ نیز آنتی اکسیدان ها اضافه شدند و سرانجام در سال ۱۹۷۴ به ترتیب امولیسفایرها، تثبیت کننده ها، حجم دهنده ها و سایر هم اضافه گردیدند. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر سال ۱۹۷۰ نیز آنتی اکسیدان ها اضافه شدند و سرانجام در سال ۱۹۷۴ به ترتیب امولیسفایرها، تثبیت کننده ها، حجم دهنده ها و سایر هم اضافه گردیدند. [ ۴]
wiki: عدد ئی