عجایب سبعه

فرهنگ فارسی

نام هفت بنای شگفت آور در جهان قدیم است و آنها طبق روایت معروف عبارتند از : ۱ - آرامگاه مجلل ( موزله ) پادشاه کاری ( ۳۵۳ - ۳۳۷ ق .م . ) در هالیکارناس . ۲ - اهرام مصر و بویژه هرم کئوپس فرعون مصر ( از سلسله چهارم فراعنه ) . ۳ - مناره اسکندریه . ۴ - مجسمه عظیم ردس که پیکر افولون را نشان میداد . ۵ - حدایق معلقه سمیرامیس در بابل . ۶ - مجسمه زاوش الیمپی در المپیا که بدست فیدیاس ساخته شده بود . ۷ - معبدارتمیس در افسس . ارستراتس از افراد گمنام شهر افسس بود که برای کسب شهرت و نام جاوید معبددیان را آتش زد و این عمل در همان شبی واقع شد که اسکندر متولد گردید ( ۳۵۶ ق .م . ) مردم افسس که از این عمل او خشمگین شده بودند فرمانی صادر کردند که هر که نام ارستراتس را بر زبان راند مجازات وی مرگ خواهد بود . در روایات اسلامی آمده است که خلیفه ثانی از دهقان فلوجه پرسید : عجایب بلاد شما چیست ? دهقان گفت : بابل عبارت از هفت شهر بوده و در هر شهری اعجوبه ای است که در دیگری یافت نمیشده است : ۱ - صورت کره ارض با قریه ها و روستاها و نهرها. ۲ - حوضی عظیم . ۳ - طبل دم دروازه . ۴ - آیینه آهنین . ۵ - مرغابی مسین . ۶ - دو قاضی بر آب نشسته . ۷ - درختی عظیم از مس .

پیشنهاد کاربران

عجایب سبعه یا هفتگانه به احتمال زیاد به راز عدد هفت مرتبط است. هفت خان ( خوان ) شاهنامه ؛ هفت پیکر و هفت اورنگ نظامی و جامی ؛ هفت وادی عرفانی ؛ هفت آسمان و زمین ارسطو و بطلمیوس و قرآن مجید ؛ معراج هفت پله ای یعقوب نوه پیامبر ابراهیم ؛ خواب معراج پیامبر اسلام به هفت آسمان ؛ رویای یوحانس نویسنده انجیل چهارم که طی آن یک کتاب را می بیند که خفت مهر و موم بر آن نهاده شده و هر بار یکی از قفل ها شکسته و هر بار یک دفترچه در مقابل چشمان خیال او باز میگردد ؛
...
[مشاهده متن کامل]

و مراسم باستانیِ چیدن سفره یا میز هفت سین خودمان که به عصر جدید رسیده است و هر سال آنرا با فرا رسیدن عید نوروز با شور و هیجان خاصی برگزار می نماییم و خیلی هفت های دیگر ، همگی حاکی از خیال یا باور به مقدس بودن و یا راز دار بودن عدد هفت می باشند. باور این حقیر این است که در پشت عدد هفت یک راز بزرگ و عمیق نهفته است که تاکنون فاش نگردیده است. حرف س در هفت سین پارسی ، حروف اول هفت چیز نمی باشد بلکه حرف اول کلمه سامان که به زبان فارسی به معنی نظم بوده و به همراه هر نظمی یک زندگی ایجاد میشود. این هفت سامان همان هفت نظم کیهانی می باشند که یکی پس از دیگری بر اثر انقباض و انبساط به ظهور خواهند رسید و به همراه آن انسان دارای یک نظم جسمانی و روحی و روانی خواهد بود. به این معنا که انسان علاوه بر این کالبد و تنِ مادی و روحی و زندگی مربوط به آن که در این عالم اول از آن بر خوردار است، دارای شش کالبد و شش زندگی دیگر هم هست که به همراه شش نظم و سامان دیگر کیهانی به ظهور خواهند رسید. سه کالبد آخری هر کدام به دو کالبد کاملا مساوی به شکل دوقلو تبدیل خواهند شد که دارای یک اراده و یک خواست واحد خواهند بود. آن دو قلو ها را در بحث های دیگر تحت عنوان " زوج های بنیادی خودی " نامگذاری نمودیم. اگر عدد هفت راز عمیق تری از این ژرفا داشت، لطفا مارا از وجود آن آگاه نمایید.

بپرس