عبدالله خان استاجلو

پیشنهاد کاربران

عبدالله خان استاجلو ( درگذشت ۱۵۶۶/۶۷ ) از مقامات عالی رتبه صفوی از اصلیت ترکمن بود، که در زمان سلطنت شاه طهماسب اول ( ۱۵۲۴–۱۵۲۴ ) خدمت می کرد. وی ابتدا امیرالامرا ( فرمانده کل قوا ) ، سپس دیوان بیگی و سپس از سال ۱۵۴۹ تا ۱۵۶۵ یا ۱۵۶۶ حاکم شیروان بود.
...
[مشاهده متن کامل]

عبدالله خان فرزند قراخان استاجلو و همسرش، خواهرِ شاه اسماعیل اول ( سلطنت ۱۵۰۱–۱۵۲۴ ) بود و بدین ترتیب برادرزاده طهماسپ اول فرزند و جانشین اسماعیل بود. او خود نیز با شاهزاده ای صفوی بنام پری خان خانم دختر اسماعیل اول ازدواج کرد.
وی در سال ۱۵۴۹ پس از خدمت به عنوان امیرالامرا و دیوان بیگی، به ولایت شیروان منصوب شد، پستی که سال ها در آن ماند. عبدالله خان در سال ۱۵۶۲–۱۵۶۳ سفیرانی را برای بحث و گفتگو در مورد تجارت به مسکو پایتخت روسیه تزاری فرستاد. در دهه ۱۵۶۰، عبدالله خان به شرکت مسکووی که آنتونی جنکینسون مأمورش در ایران بود امتیاز تجارت اعطا کرد. نوهٔ عبدالله خان، سلمان خان استاجلو ( شاه قلی میرزا ) ( درگذشت ۱۶۲۳–۱۶۲۴ ) ، به نوبه خود یکی از «بالاترین و ثروتمندترین مقام های دولت» شد.
↑ طبق گفته Floor ( 2008 ) ، مسئولیت وی به عنوان فرماندار شیروان در سال ۱۵۶۵ به پایان رسید. طبق گفته Nashat & Beck ( 2003 ) ، دوره تصدی وی یا در سال ۱۵۶۶ یا "شاید حتی" در سال ۱۵۷۷ به پایان رسید که دومی "سال درگذشت اوست". به گفته Newman ( 2008 ) ، وی در "۱۵۶۶–۷" درگذشت. Floor ( 2008 ) همچنین در صفحه در مورد شیروان می افزاید که وی از سال ۱۵۴۹–۵۰ فرماندار شکی بود، اما در صفحه دربارهٔ خود شکی وی را به عنوان فرماندار درج نمی کند ↑ برای جلوگیری از اختلاط با پری خان خانم دختر طهماسپ، گاه از این دختر اسماعیل اول به عنوان پری خان خانم اول یاد می شود و دختر طهماسپ اول را پری خان خانم دوم می نامند.

عبدالله خان استاجلو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عبدالله_خان_استاجلو

بپرس