عبدالله انوار

پیشنهاد کاربران

سید عبدالله انوار ( ۱۸ مرداد ۱۳۰۳ – ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ ) دانشمند و مترجم ایرانی و از پیش کسوتان معاصر نسخه شناسی در ایران بود. وی در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، منطق و موسیقی صاحب نظر بود و به متون کهن ادبی، فلسفی و تاریخی نیز تسلط داشت. از همین روی به جامع معقول و منقول و ابن سینای زمانه نامبردار گردیده است.
...
[مشاهده متن کامل]

وی بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخه های خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. وی یکی از حروف ( مجلدات ) لغت نامه دهخدا را نیز تدوین کرده است. او مسلط به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه بود و اکنون ترجمه و شرح شفاء ابن سینا از او در دست چاپ است. عبدالله انوار، دارای تصحیحات بسیاری بود که از مهم ترین و مشهورترین آن ها می توان به جهانگشای نادری اشاره کرد.
سید عبدالله انوار در سال ۱۳۰۳ خورشیدی در تهران متولد شد. پدرش سید یعقوب انوار شیرازی از علما و مجتهدان و فعالان مشروطه خواه و نماینده مجلس بود و در حوزه علمیه نیز تدریس می کرد. نسب خانواده انوار به فقیه عصر صفوی سید نعمت الله جزایری می رسید و نام خانوادگی انوار نیز از کتاب او انوار نعمانیه گرفته شده است. مادرش دختر عموی میرزا علی خان امین الدوله بود.
انوار در سال ۱۳۲۱ وارد دانشگاه شد. سال ششم دبیرستان بود که هم زمان در سال اول رشته حقوق نیز درس می خواند. در آن سال ها حضور در کلاس درس در سال ششم دبیرستان رفتن به کلاس ها اختیاری بود و حضور و غیابی انجام نمی شد. در ایران آن زمان تنها یک مدرسه حقوق وجود داشت و فقط چهل دانشجو می گرفت. این دانشگاه یگانه دانشگاه ایران بود که کنکور داشت و کنکور آن هم سه زبانه بود؛ یعنی آزمون آن به زبان های فارسی، انگلیسی یا فرانسوی و عربی برگزار می شد؛ و دانشجویان باید این سه زبان را می دانستند تا بتوانند به سؤالات پاسخ دهند.
خود وی برگزیدن رشته حقوق را به صرف دانشگاه رفتن می داند. به هر روی پدر با ادامه تحصیل وی در رشته حقوق مخالفت کرد. وی دلیل مخالفت پدر را چنین بیان می کند.
این جمله او را به خوبی به خاطر می آورم که در اعتراض به قبول شدنم در دانشگاه حقوق می گفت: «انسان امور اعتباری را جایگزین امور عقلی نمی کند، تا امر عقلی هست به امر اعتباری نباید پرداخت؛ لذا به جای این که بیایی فلسفه یا ریاضی بخوانی چرا به مدرسه حقوق می روی که بیش تر مباحثش امور اعتباری است؟»

عبدالله انوارعبدالله انوارعبدالله انوار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عبدالله_انوار

بپرس