عبدالحمید دوم

پیشنهاد کاربران

عبدالحمید دوم ( به ترکی عثمانی: عبد الحمید ثانی ) سی و چهارمین سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی بود که در ۳۱ اوت ۱۸۷۶ تا ۲۷ آوریل ۱۹۰۹ در قلمرو امپراطوری عثمانی حکومت کرد و اقدام های او موجب شد تا امپراتوری عثمانی که در ابتدای حکومت او در معرض خطرتجزیه وبیساری از مشکلات دیگر قرار داشت دوباره به یک قدرت جهانی تبدیل شده و در سیاست جهان مهره سنگینی محسوب شده و۶۰ سال دیگر نیز پس از او ادامه یابد. صدراعظم او در تلاش برای اصلاح دولت به طراحی مشروطیت و ایجاد مجلس قانون گذاری اقدام کرد. قانون اساسی جدید، آزادی فردی را تضمین می کرد در حالی که هنوز اختیارات اساسی با سلطان بود. فشار از جانب اروپا سلطان عبدالحمید را وادار ساخت تا با قانون اساسی موافقت نماید، اما او در سال ۱۸۷۸ مجلس را منحل کرد و بار دیگر حکومت مطلقه را برقرار کرد. سلطان عبدالحمید با ساخت مدارس، مساجد، خطوط راه آهن و تلگراف در جهت پیشرفت عثمانی گام برداشت. ساخت مسجد در ایران سلطان عبدالحمید ثانی مساجد زیادی در اقصی نقاط جهان ساخت که یکی از آنها در استان گلستان شهرستان مراوه تپه روستای کریم ایشان واقع است. نام مسجد سید قلیچ ایشان نام دارد. مسجدی بنام عالم بزرگ آن زمان حضرت سید قلیچ ایشان. این مسجد اجری با مساعدت مالی سلطان عبدالحمید و ارسال آجر از دولت عثمانی در ابعاد بزرگ ودر دو واحد جدا ساخته شد . قسمت مسجد برای نماز خواندن و قسمت حجره ها برای برگزاری کلاس ها اتاق های خواب آشپز خانه برای طلاب ساخته شد. در عصر حاضر هم با زحمات حضرت خیرالله ایشان خلیلی نوه سازنده مسجد تاریخی صحن بزرگ عیدگاه بسیار بزرگ هم برای مجموعه اضافه شد. که همه ساله میزبان نماز گزاران میباشد. بعد از ساخت این بنای تاریخی این مسجد سلطان تبدیل به اولین مدرسه دینی ترکمنان اهل سنت ایران شد.
...
[مشاهده متن کامل]

عبدالحمید متولد سال ۱۸۴۲ میلادی و فرزند سلطان عبدالمجید است در سن هفت سالگی مادرش را از دست داد و همسر دوم عبدالمجید که عقیم بود عبدالحمید را خیلی دلسوزانه بزرگ کرد.
عبدالحمید فردی هوشیار، سیاسی، ادیب، شاعر و مسلط بر زبان های عربی، فارسی و ترکی بود و بسیاری از کتب ادبی و تصوف را مطالعه کرده بود. عبدالحمید بعد از عزل برادرش مراد در اوت سال ۱۸۷۶ در حالی که ۳۴ سال سن داشت قدرت امپراتوری عثمانی را به عهده گرفت. شخصیت های مذهبی، سیاسی و اجتماعی و رؤسای دینی مناطق مختلف مسئولیت و خلافتش را تهنیت گفته و به محض دست گرفتن قدرت شادی کنان توپ هایی شلیک کردند و در استانبول سه روز جشن و سرور برگزار گردید و با حضور شیخ الاسلام و بزرگان دین در مسجد جامع ابوایوب انصاری مراسم نهائی بیعت برگزار شد.

عبدالحمید دومعبدالحمید دومعبدالحمید دومعبدالحمید دومعبدالحمید دومعبدالحمید دوم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عبدالحمید_دوم

بپرس