عباس گرزن

پیشنهاد کاربران

عباس گرزن ( زاده ۱۲۷۶ – درگذشته ۱۳۵۵ ) فرمانده نظامی و سیاست مدار ایرانی بود، که در دوران سلطنت پهلوی به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش شاهنشاهی، وزیر کار، استاندار اصفهان و فارس فعالیت می کرد.
گرزن در سال ۱۲۷۶ زاده شد. او پس از طی تحصیلات مقدماتی وارد مدرسه قزاخانه شد و در سال ۱۲۹۸ به عنوان افسر فارغ التحصیل شد. سپس به اروپا رفت و در آنجا نیز دوره نظامی دید.
...
[مشاهده متن کامل]

تیمسار گرزن در سال ۱۳۲۰ به درجه سرهنگی رسید و به ریاست راه آهن منصوب شد. وی در سال ۱۳۲۲ فرمانده لشکر اصفهان، ۱۳۲۴ معاون ستاد کل ( با اعطای درجه سرتپی ) و بعد به ریاست لشکر تبریز و با اخذ درجه سرلشکری به فرماندهی لشکر ارومیه ( رضائیه ) منصوب شد.
وی که از همراهان تیمسار رزم آرا بود، پس از انتصاب وی به نخست وزیری، به ریاست ستاد ارتش انتخاب شد. در دوره دولت اول مصدق وی همچنان در این سمت باقی ماند و به دنبال کشتار مردم در قیام ۳۰ تیر از کار برکنار و بازنشسته شد.
وی پس از بازنشستگی که به دستور دکتر مصدق صورت گرفت، به جرگه مخالفان وی پیوست و از همراهان فضل الله زاهدی در کودتای ۲۸ مرداد شد.
گرزن پس از کودتا با اعاده بازنشستگی وی به کار دعوت شده و ابتدا به سمت فرمانده لشکرهای جنوب و بعد استانداری و فرماندهی لشکر فارس رسیده و در سال ۱۳۳۳ و ترمیم کابینه زاهدی به سمت وزیر کار انتخاب شد و تا پایان دوره نخست وزیری او در این سمت باقی ماند. سپس به سمت استانداری فارس منصوب شد. تا زمان ریاست تیمور بختیار بر ساواک در این سمت باقی ماند. وی که از قبل با تیمسار بختیار به عنوان ابواب جمعی خود در تبریز و ارومیه برخورد داشت با وی دچار اختلاف شد که سرانجام با مشخص شدن پرونده های فساد مالی وی توسط بختیار به دستور شاه از سمت های خود برکنار شد. بعد از آن گرزن به عنوان وکیل در دادگاه های نظامی شروع به فعالیت کرد که از مهم ترین دادگاه هایی که وی در ان شرکت داشت دادگاه دکتر بقائی بود.

عباس گرزنعباس گرزن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عباس_گرزن

بپرس