عباس علی شوکت

پیشنهاد کاربران

میررزا ملقب به میرزا، چندی در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری دنباله رو نهضت مشروطه فعالیت داشت سپس همرا لشکریان مشروطه خواه بختیاری به اصفهان عزیمت کردند و در مشروطه اول علیه استبداد قاجاری همراه قشون بختیاریتهران را فتح کردند و نهضت مشروطه خواهان را برپا کردند وی در زمان فتح تهران دوشادوش مشروطه خواهان جنگید و در همین جنگ از ن مجروح شد و پس از دو روز تحمل درد و خود را از دست داد و سپس در تهران به خاک سپرده شد که متأسفانه از محل دقیق قبر ایشان اطلاعی در دست نیست.
...
[مشاهده متن کامل]

از دیگر اعضای این مجمع نصرالله خان ملک المتکلمین، سید جمال الدین واعظ، ابوالحسن شیخ الرئیس. حاجی سیاح، سید محمدرضا مساوات شیرازی، میرزایحیی دولت آبادی و غیره بودند. از اهداف این مجمع مخفی «کسب قانون و عدالت و برهم زدن دستگاه ظلم و بیدادگری» بود.
میرزا ابراهیم خان نشاط، که از مخالفان سرسخت شیخ فضل الله نوری بود به همراه سیدجمال اصفهانی و میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل و سید محمدرضا مساوات شیرازی به ملاقات نصرالله خان ملک المتکلمین رفتند و در مورد از میان بردن شیخ فضل الله نوری اعلام آمادگی کردند ولی طرح آنان با مخالفت ملک المتکلمین مواجه شد، به این دلیل که هنوز زمان را مناسب برای اجرای این امر نمی دید و قتل حاج شیخ فضل الله نوری توسط تندرویان عاملی برای توقف حرکت خودشان می شود.
میرزا نصرالله ملک المتکلمین، سید جمال الدین واعظ و حاج میرزا یحیی دولت آبادی و دیگر تکاپوگران مشروطه با هم مسلکان شان در مخالفت با حکومت محمدعلی شاه قاجار، در باغ میرزا سلیمان خان میکده جمع می شدند تا با تمرکز بیشتری به فعالیت های انقلابی خود به پردازند. تکاپوهای ایشان، سرانجام، به نقش آفرینی اساسی در تکوین جنبش مشروطه و نیز دخالت در پیشرفت آن انجامید.
گروه مؤسس، در تاریخ ۱۲ ربیع الاول ۱۳۲۲ در اقدامی بی سابقه و جسورانه اقدام به دعوت عده ای مورد اطمینان نمودند. برای محل تجمع باغ سلیمان خان میکده را انتخاب نمودند. چند نفر از جمله سید جمال الدین واعظ و ملک المتکلمین و شیخ محمدمهدی شریف کاشانی سخنرانی هائی نموده و سپس قطعنامه ای در ۱۸ ماده خوانده و تصویب گردید، مطالب مهم آن در ارتباط با نحوه مبارزه با دربار، جلب نظر روحانیان، روشن کردن افکار عمومی با سخنرانی ها در مجالس مختلف و نوشتن و ارسال شرایط و وضع ایران به مطبوعات خارج از کشور بود. مطابق منابع مختلف تاریخی، حدود نیمی از اعضای این انجمن بابی بوده اند. سید جمال الدین واعظ می گوید:تفرات بابی ازلی بر آن انجمن حاکم بود و بیشتر حاضران، آن گونه می اندیشیدند.

عباس علی شوکتعباس علی شوکتعباس علی شوکتعباس علی شوکت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عباس‌علی_شوکت

بپرس