عباس امانت

پیشنهاد کاربران

عبّاس امانت ( زادهٔ ۲۳ آبانِ ۱۳۲۶ ) خاورشناس و متخصّصِ تاریخِ قاجاریه، و استادِ بازنشسته تاریخ و مطالعاتِ بین المللی در دانشگاه ییل و صاحب کرسی ویلیام گراهام سامنر در این دانشگاه است.
حسین امانت، معمار، و مهرداد امانت، پژوهشگر، برادران اویند. پدرش موسی امانت نیز تاریخی دربارهٔ کاشان نگاشته است.
...
[مشاهده متن کامل]

امانت که در یک خانواده بهایی زاده شد، پیوندهای مذهبی و سیاسی ویژه ای ندارد او از مخالفان حملهٔ آمریکا به عراق بود و نسبت به کژپیامدهای خروج آمریکا از برجام و تحمیل تحریم ها بر ایران نیز هشدار داده است.
عبّاس امانت در سال تحصیلی ۱۳۴۵–۱۳۴۴ از دبیرستان البرز در تهران دیپلم طبیعی گرفت. او در سال ۱۹۷۱ مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. امانت در دهه ۱۳۴۰ از شاگردان احمد فردید بود. او پس از آشنایی با فردید در کلاس ها و سمینارهای او حضور می یافت. او در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه آکسفورد دکترا گرفت. پایان نامهٔ او ساختار جنبش بابی بررسی جامعی از بابیه بود کتابی که بر اساس آن منتشر کرد جامع ترین منبع موجود دربارهٔ بابیه آغازین است.
تخصّصِ امانت در تاریخ قاجاریه است. او عضو شورای سردبیری دانشنامهٔ ایرانیکا است و نیز سردبیری مطالعات ایرانی را بر عهده داشته است. امانت همچنین دارای تألیف هایی در زمینهٔ آیین بهایی، تاریخ ایران و هویت ایرانیان است.
امانت در این مطالعه جنبش های هزاره ای در ایران و عراق شیعی توجه را به پیش زمینه های مکمل فرهنگی، دینی و اجتماعی اقتصادی جلب می کند. او جنبش های منجی محور را همچون عوامل نوزایی و اصلاح ذاتی و اغلب در تضاد با حاکمیت دینی و تفسیر خشک و شریعت محور آن از اسلام با دیدگاهی واپس گرا می داند. او با استفاده از محتوای نو حیات و زمانه باب مؤسس جنبش و فعالیت قره العین ( طاهره ) شاعر و رهبر برجسته بابی و خدمات او به شکل گیری جنبش را از نو می کاود
زندگی و فعالیت سیاسی ناصرالدین شاه قاجار موضوع مطالعه ای موردی از تنش های درون نهاد سلطنت ایران و مواجهه آن با نیروهای مدرنیته بود. ترجمه فارسی آن قبله عالم ( ترجمه حسن کامشاد، تهران: نشر کارنامه، ۱۳۸۳ ) به خاطر رویکرد بازنگرانه اش نسبت به امیرکبیر صدر اعظم مباحثات بسیاری موجب شد

عباس امانت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عباس_امانت

بپرس