طفشیل

لغت نامه دهخدا

طفشیل. [ طِ / طَ ] ( ع اِ ) نوعی از طعام باشد و آن عدس مقشرکرده است که با سرکه پزند و خورند. ( برهان ). عدس مقشر است که با سرکه پخته باشند و به فارسی عدسی نامند. ( مخزن الادویه ). عدس مقشر است که در سرکه پخته باشند و از اغذیه قدیمیه و مقوی معده حاره و قلیل الغذا و جهت تبهای مرکبه بلغمی و صفراوی و قطع نمودن حیض و سلس البول و تسکین حدت خون و صفرا نافع و مضر امراض سوداوی و اعضای عصبانی و قاطع باه و مصلحش شیرینی هاست. ( تحفه حکیم مؤمن ) : و طعام ، طفشیل و کوک با سماق یا با زرشک فرمایند. ( ذخیره خوارزمشاهی ). اگر قلاع ( کودک ) سرخ است مادر را فصد و حجامت فرمایند و طعام او طفشیل از عدس مقشر فرمایند. ( ذخیره خوارزمشاهی ). و از چیزهاء خنک که اندر این باب [ باب تدبیر زنی که شیر او بسیارباشد و از آن پستانها را درد خیزد ] سود دارد طفشیل است که از عدس و سرکه پزند. ( ذخیره خوارزمشاهی ).

پیشنهاد کاربران

بپرس