طبقه بندی درختان و گیاهان ( Pen Ts\'so Kang mou-Bencao gangmu)
کتابی در داروشناسی و گیا ه شناسی، از لی شه ـ چن منتشر شده به چینی (پایان نگارش در ۱۵۷۸م) در حدود ۱۵۹۶. این کتاب که گزیده ای از تمام علوم پزشکی روزگار خود به شمار می رفت، منبعی معتبر از وضع دانش های مربوط به داروشناسی در قرن ۱۶ بود و بر آثار کسانی چون هایاشی دوشون (۱۵۸۳ـ۱۶۵۸) و انو رانزن (۱۷۲۹ـ۱۸۱۰) تأثیر گذاشت. مؤلف این اثر را به ۵۲ کتاب (که از آن میان سه کتاب به تصاویر، دو کتاب به اندرزهای کلی و دو کتاب به جدول ها اختصاص دارد) و به شانزده بخش مطابق با شانزده طبقه از عناصر (آب، آتش، خاک، معدنیات، گیاهان، دانه ها، علف ها، میوه ها، درختان، لباس ها و ظروف، حشرات، ماهیان، خرچنگ ها، پرندگان، جانوران و آدمیان) تنظیم کرده و از ۱۸۹۲ محصولِ دارویی، به همراه مترادف ها و ریشه شناسی و خصوصیات مربوط به طعم و بو و طرز تهیه و استخراج داروها، نام برده است. طبقه بندی درختان و گیاهان در واقع گردآوری رساله های پیش از خود در موضوع پزشکی است که مؤلف تحقیقات شخصی خود را بدان ها افزوده است.
کتابی در داروشناسی و گیا ه شناسی، از لی شه ـ چن منتشر شده به چینی (پایان نگارش در ۱۵۷۸م) در حدود ۱۵۹۶. این کتاب که گزیده ای از تمام علوم پزشکی روزگار خود به شمار می رفت، منبعی معتبر از وضع دانش های مربوط به داروشناسی در قرن ۱۶ بود و بر آثار کسانی چون هایاشی دوشون (۱۵۸۳ـ۱۶۵۸) و انو رانزن (۱۷۲۹ـ۱۸۱۰) تأثیر گذاشت. مؤلف این اثر را به ۵۲ کتاب (که از آن میان سه کتاب به تصاویر، دو کتاب به اندرزهای کلی و دو کتاب به جدول ها اختصاص دارد) و به شانزده بخش مطابق با شانزده طبقه از عناصر (آب، آتش، خاک، معدنیات، گیاهان، دانه ها، علف ها، میوه ها، درختان، لباس ها و ظروف، حشرات، ماهیان، خرچنگ ها، پرندگان، جانوران و آدمیان) تنظیم کرده و از ۱۸۹۲ محصولِ دارویی، به همراه مترادف ها و ریشه شناسی و خصوصیات مربوط به طعم و بو و طرز تهیه و استخراج داروها، نام برده است. طبقه بندی درختان و گیاهان در واقع گردآوری رساله های پیش از خود در موضوع پزشکی است که مؤلف تحقیقات شخصی خود را بدان ها افزوده است.
wikijoo: طبقه_بندی_درختان_و_گیاهان