طباطبایی جواد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «سید جواد طباطبایی» در سال 1324ش در تبریز به دنیا آمد.
تحصیلات خود را در همان شهر انجام داد و برای تحصیل حقوق به دانشگاه تهران رفت. پس از اخذ لیسانس حقوق از دانشکده حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه تهران به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن به ادامه تحصیل پرداخت و در سال 1363ش با نوشتن رساله ای درباره «تکوین اندیشه سیاسی هگل جوان»، با دریافت درجه ممتاز دکترای دولتی در رشته فلسفه سیاست به ایران بازگشت.
پس از بازگشت به عضویت هیئت علمی درآمد و معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. در همان حال، سردبیری نشریه همین دانشکده را به عهده گرفت. به دلایلی از کار برکنار و از دانشگاه اخراج شد. او به کار پژوهشی خود در مراکز دیگر ادامه داد و با امکاناتی که در مراکز پژوهشی فرانسه، آلمان، و آمریکا فراهم آمد، پژوهشی درباره تاریخ اندیشه در ایران را دنبال کرد. وی هم اکنون عضو هیئت علمی دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است و در مؤسسات خصوصی به تدریس مشغول است.
هم اکنون طباطبایی تنها به پژوهش و تالیف و تحقیق در تاریخ اسلام و ایران مشغول است.
جامع الاسرار و منبع الانوار / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم
مصباح الحرمین / نوع اثر: کتاب / نقش: محقق

دانشنامه آزاد فارسی

طباطبایی، جواد (تبریز ۱۳۲۴ش)
طباطبایی، جواد
نویسنده و پژوهشگر علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تبریز و تهران گذراند و به رشته حقوق دانشگاه تهران راه یافت. سپس برای تکمیل تحصیلات عازم فرانسه شد و در دانشگاه سوربن علوم سیاسی آموخت و دانشنامۀ دکتری گرفت. وی پس از بازگشت به ایران در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی شروع به تدریس نمود، امّا پس از چندی از کار برکنار شد. مدتی در دانشنامۀ جهان اسلام و انجمن حکمت و فلسفه به کار پرداخت. وی ویراستار و پژوهشگر مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی است. طباطبایی نگاهی انتقادی به سیر اندیشه سیاسی در تاریخ ایران دارد و علل انحطاط فکر سیاسی در دوران جدید ایران عمده ترین مشغلۀ ذهنی اوست. اغلب آثار او در همین موضوعات تحریر و پژوهش شده است. برخی از آثار وی عبارت اند از: ترجمۀ فلسفه ایرانی و فلسفه تطبیقی (از هانری کُربَن)، ترجمه تاریخ فلسفه اسلامی (از هانری کُربَن در ۲ جلد)، درآمدی فلسفی بر تاریخ اندیشه سیاسی در ایران، زوال اندیشه سیاسی در ایران، ابن خلدون و علوم اجتماعی، مفهوم ولایت فقیه در اندیشۀ سیاسی سده های میانه، خواجه نظام الملک، تأملی درباره ایران: بخش نخست ـ دیباچه ای بر نظریۀ انحطاط ایران، و بخش دوم ـ مکتب تبریز، تاریخ اندیشه سیاسی جدید در اروپا.

پیشنهاد کاربران

بپرس