طایفه کائد

پیشنهاد کاربران

کا همان کی در اسامی چون کی کاووس و کی آرش است وبه معنی شاه و شاهزاده میباشد . لقب کائد ؛ اول بار برای امیرعلی جد اتابکان لربزرگ در کتاب مجمع الانساب شبانکاره ای آمده است. . همه تیره های کائد از نسل اتابکان لربزرگ و قائدملک محمودشاه نوه اتابک اعظم افراسیاب میباشند. درکتاب مجمع الانساب شبانکاره ای چنین آمده است:"لقب فضلویه اتابکان لربزرگ مکانی در غرب لرستان است که کائدامیرعلی بن فضلویه ازآنجا خروج و بر سرزمین شولستان فرودآمد"دراین کتاب لقب کائد برای اولین بار برای اجداد اتابکان لربزرگ بکار رفته است و پس از انقراض اتابکان نیز این لقب در اسناد برجامانده از اتابکان در چهارمحال به سال ۱۰۰۴ تا ۱۱۰۰ همه نوادگان اتابک افراسیاب لقب کائد دارند. پس از انقراض اتابکان بختیاری کائدها پراکنده و بر اساس اسناد سال ۱۰۵۳ که در کتاب ازدیلمان تااشترانکوه استاد فولادی آمده اکثریت در ایل چهارلنگ و باب مئیوند اشترانکوه و تعدادکمی نیز در ایل هفتلنگ باب دورکی زراسوند وعده بسیاری نیز در کوه گیلویه پراکنده میشوند تحت عنوان قائدان ۱۴ برادر فرزندان کااسد که در زمان شاه عباس بدلیل سرکشی و طغیان منهزم و تبعید شده و به دهدشت و ممسنی فارس کوچانده میشوند که بازدرزمان کریمخان زند یکبار دیگر پراکنده ودرسایرطوایف ممسنی چون ایل جاوید، رستم و دشمن زیاری منضم شده و هرشاخه ای به شهرهای گناوه ، فیروزآباد ، بوشهروتنگستان پراکنده میشوند . ازآنجا که کائدهای بااصالت از نسل تاجداران و فرمانروایان ایران زمین زیر بار زور هیچ حاکمی نمیرفتند این روند پراکندگی در زمان پادشاهان بعدی نیزادامه داشت . . شجره نامه کائدها تا اتابک افراسیاب و تا اسپهبدان ساسانی در ص ۱۹۴ کتاب ازدیلمان تا اشترانکوه آمده است. در زیر به تعدادی از تبعیدی ها و پراکندگی کائدها در ایران براساس این کتاب ص ۱۳۲ اشاره میکنیم.
...
[مشاهده متن کامل]

1 - کا اسماعیل ولد کانجف فولادوند به بم کرمان درزمان افشار ( کائدهای کرمان )
2 - رضاخان ولد کاشاه بهزادفولادوند به سیستان در زمان زندیه ( کائدهای زابل )
3 - فرزندان و برادرزادگان کا نجف فولادوند به سرخس خراسان درزمان افشار
4 - کارضا قلی و کامیرزاقلی فرزندان کاظم خان فولادوند، رضاقلی به الشتر و میرزاقلی به پلدختر در زمان زندیه ( کائدهای پلدختر )
5 - کا فریدون فولادوند از نوادگان کاشاه منصور خان به پلدختر درزمان قاجاریه
6_کائدهای گناوه فیروزآباد دشتستان تنگستان بوشهر که درزمان کریم خان زند در این مناطق ساکن می شدند ( کائدهای فارس وبوشهر )
7_نوادگان عبدالملک بن ماکان فولادوند به نهاوند تویسرکان و نواحی شمال کردستان در قرن 5 ( طایفه عبدالملکی، کردآنزلانی و کردکاکی )
8 - فولادوندان اشکوری ، رحیم آباد ، رویان و رودباروالموت قزوین از نوادگان ماکان ( هزاراسبیان رویان )
9 - فولادوندان دستگرد در چهارمحال از نسل شیخ احمدشاه و اتابک افراسیاب و دیگر طوایف کائد که در ایلام، چهارمحال وکوه گیلویه وممسنی و طوایف هفتلنگ بانام فامیلی قائدی ( از ایل کائد فولادوند ) پراکنده هستند. ( قائدان کوه گیلویه و ممسنی )
10 - فولادوندان نسل حسن فیروزان در آذر پادگان
11 - فولادوندان نسل شمس الدوله در یزد
12 - فولادوندان نسل محمد بن ماکان سپهسالار خراسان
13 - فولادوندان نسل قاضی القضات سدیدالدین بن عبدالعزیز بن ماکان در مراغه و تبریز
14 - پراکندگی کائدهای فولادوند از جمله کاسلیمان کانجات کاقربانعلی کاعلاوردی کا بنیاد کااسفندیار کاطهماسب قبل از حکومت نادر ( اواخر صفویان ) در بین باب کهن مئیوند طوایف عیسوند بساک ( شهریسوند ) سالاروند حاجیوند

بپرس