طایفه میر

پیشنهاد کاربران

من ازمیرهای سیستانم خوشحالم که بزرگترین ایل ایرانی هستیم. . . بالغ بریک میلیون نفرما درسیستان وبلوچستان زندگی می کنیم. . . اگه اصل ونسب ما به میرهای لرستان هم بخوره که چه بهترباعث افتخاره . . . . میر. . . میربلوچ زهی ( اهل تسنن ) . . . میربهایی. . . میرخزایی. . . وووواینها ازسیستانند
میر ها از اتابکان نیستند
قبلا خودشدن رو سید میدونستند الان شدند اتابکان
میر ها که کلا ضد اتابکان بودند و تمام تلاش رو کردند که نام انها رو از بین ببرند
و نام خود یعنی فیلی را جایگذین همه چیز کنند
...
[مشاهده متن کامل]

که تا حدودی موفق هم شدند
اسم میر ها در واقع فیلی بوده است
اینها برای اتابکان کار میکردند و از تبار انها نبودند
بعد ها شاه عباس اینها رو به قدرت رساند
و جنگروی ها را از قدرت انداخت . .

✓ ایل دیرکوند ( دریکوند ) به شاخه های اصلی میر، بهاروند، قلاوند، زینی وند، ساتیاروند، یاقوند، نجفوند، طالب وند، طافی، کرفوند، گلالی وند خورسیدوند، . . . تقسیم می شود.
جمعیت دریکوندها در دهه ۱۹۲۰ میلادی بالغ بر ۸٬۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ خانوار بودند.
...
[مشاهده متن کامل]

• ولادیمیر مینورسکی تاریخ دان و شرق شناس، دریکوندها را از قبیله جنگروی معرفی می کند،
در سال ۵۵۰ هجری قمری حسام الدین شوهلی از سوی سلجوقیان به فرمانروایی لرستان و قسمتی از خوزستان گماشته شد.
پسران خورشید ( یکی از اعضای طایفه جنگروی از ایل درک وند ) که محمد و کرامی نام داشتند، به او پیوستند.
شجاع الدین خورشید، نواده محمد، نیز به حسام الدین خدمت می کرد و شحنگی برخی از ولایات لر کوچک را به عهده داشت.
بعد از مرگ حسام الدین شوهلی، شجاع الدین خورشید با حمایت دریکوندها اعلام استقلال کرد و به حکومت پرداخت،
او به تدریج با همبستگی تمام لر کوچک را به تصرف درآورد و حکومتی ایجاد کرد که بیش از ۴ قرن ادامه یافت.
حکومت اتابکان لر کوچک طولانی ترین حکومت ایرانی بعد از اسلام است.
بعد از روی کار امدن صفوی شاعباس برای یکدست سازی حکومت خود دست به قتل شاهوردی خان میر میزند و اخرین اتابک لر را به قتل می رساند،
• هنری راولینسون دریکوندها را مردمانی شجاع و جنگجو معرفی می کند که در مسیر اندیمشک، خرم آباد، بروجرد به غارت کاروان ها می پرداخته اند که آخرین غارت انها در اواسط قرن ۱۸ میلادی کاروان معروف به کاروان لنج که از جنوب به سمت تهران در حرکت بود را کامل غارت نمودند. همچنین در سال 1396هـ. ق /1888م ایل دیرکوند در لرستان و خوزستان سر به شورش نهادند و راه های منطقه را ناامن کردند، این امر باعث شد تا حکومت مرکزی به فکر چاره باشد و از حسینقلی خان حاکم مقتدر غرب کشور کمک بخواهد. او مأمور سرکوب ایل دیرکوند شد،
ایل دیرکوند یکی از ایلات قدرتمند در لرستان بود، به همین جهت پس از چند سال دوباره در منطقه ایجاد ناامنی کردند و در سال 1310هـ. ق /1892م این ایل دوباره سر به شورش نهادند.
در نامه ای به تاریخ شعبان 1310هـ. ق ناصرالدین شاه به حسینقلی خان صارم السلطنه ( امیرتومان ) فرمان داد تا طایفه دیرکوند را به ایلام ( پشتکوه ) ، کرمانشاه، همدان، بختیاری و جاهای دیگر کوچانده و طایفه جودکی را به جایشان اسکان دهد . . . .

طبق اسناد، میر های ایلام و صیمره و بالاگریوه از طایفه دریکوند میباشند.
میرتیمورخان دریک وند
میرصیدمحمدخان دریک وند
میرحسینعلی دریک وند
میرسپهدار دریک وند
. . . . . . . . . .
طایفه میرطایفه میر
ایل بزرگ دریک
طایفه میر
ایل کهن و بزرگ دریکوند
طایفه میرطایفه میر
سنگ نوشته ای که بر در قلعه میرصید محمدخان دیرک وند معروف به ( اشرف العشایر ) فرزند امیرتیمورخان دیرک وند نصب شده این اشعار در آن حک شده است .
بُد ز دیرکوند شخصی با وقار
میرتیمورخان رئیس ان دیار
...
[مشاهده متن کامل]

چون فخامت بود میرمرشدش
صیدمحمد خان پور ارشدش
او زگلزار جهان چون باربست
ارجمند خویش برجایش نشست
شاه احمد خسرو ایران پناه
دو لقب بخشید او را از عطا
در نخستین بر وزارت شد شعار
اشرفش فرمود بر کل عشار
سال ایلان ایل بود اندرجلی
غره ماه ربیع الاولی
هم بنای قلعه و هم طرح باغ
کرد اتمامش به شش مه با دما غ
بارالله ها بانی این کاخ و باغ
دودمانش برفروغد چون چراغ.
☆میر همچون خان و بک تنها یک صفت است .
همانطور که در این سنگ نوشته می بینید میر تیمور خان از تبار دریک وند بوده و این صفت بزرگ ( میر ) همچون رئسا و سرکردگان در دیگر ایل و طوایف پیشوند نام او بوده و جز نام خانوادگی آنها محسوب نمیشده است .
قلم تاریخ بشکند اگر بخواهد بی انصافانه قضاوت کند .

طایفه میر
آری صحیح هست
میر یا امیر به معنی فرمانده یا پیشوا ویاجلودارهسا
یک نامی عربی
حتی اکثرسادات مناطقسیستان و بلوچستان وخراستان وشمال کشور وحتی آذربایجاننیز با پیشوند میرهستند
ماننداون روحانی آذربایجانی که درمجلس بود که میرتاجدالدینی فامیلیش بود
...
[مشاهده متن کامل]

یا میرعمادی که زمانی امام جمعه خرم آباد بود واصالتی شمالی داشت
وخیلی های دیگه
حالا ازاین بگذریم که اینها سید به معنای ازنسل علی وفاطمه نیستند بلکه اعرابی هستند که ازنسل حکومت عباسیون بودند
خصوصآ دردوران خلافت مآمون عباسی که درخراستان بود
اما بعدازاشغال ایران کم کم زبان نروم ایران به عرلی تغیرکرد وحتی الفاظ وتوصیفات و اسامی نیزعربی شدند
طایفه میر نیزبه علت اینکه بازماندگان اتابکان لر ازتسل شاهوردیخان بودند خب عقبه وپیشینه ریاست رو داشتند
به همین دلیل لقب "میر"به معنی پیشوا وجلودار و برخودگرفتند
ولی خب بله این درسته که هر میری در ایران الزامآ لرستانی وازنسل اتابکان نیست

میر یک لقب پیشوندی عربیست و لزوما همه میرها از یک ریشه نیستند مثل خان که یک لقب پسوندیست و لزوما همه کسانی که این پسوند را دارند از یک ریشه نیستند. میر کوتاه شده امیر می باشد در لرستان بحث ریشه اتابکی
...
[مشاهده متن کامل]
میرها و سید بودن آنان از زمان میرتیمور و زندانی شدنش در زندان قجر استارت زده شد آن هم برای استفاده از کلمه سیادت برای اعدام نشدن. اولا خود اتابکان بحث هست که ریشه عرب داشته باشند و قبل از صفویه با عنوان طایفه ای سنی و ایرانی به نام جنگروی شناخته می شدند و بعد از تشکیل حکومت شیعه مذهب صفوی و جهت نزدیک نمودن خود بدانان این بحث پیدا شد ثانیا در اتصال میرها به اتابکان هم تردید جدی هست آنهم بخاطر تعویض سنگ قبر معروف و اضافه نمودن شش اسم به آن برای چسباندن آن به شاهوردیخان در گری بانک پلدختر در بزرگی این طایفه شکی نیست ولی به گواه تاریخ و سنگ قبر ها و شناسنامه ها همگی این طایفه خود را از ایل دریکوند می دانستند و دریکوندها هم چنین نظری داشتند و آنها را رییس خود می دانستند و حتی پس از کشتن حسین خان ساکی سر وی را به عراق برای میرها فرستادند تا به بالاگریوه برگردند. لب کلام اینکه طایفه بزرگ میر در قالب ایل رشید دریکوند عظمت می یابد و هیچ ایلی نبوده که روسایش از غیر خودش باشند.

📚دیرک ( دریک ) به معنای ستون و ریشه است.
👑این نام اصیل با ده ها تیره و طایفه مهم متعلق به #دیرک_وند یکی از کهنترین ایلات بزرگ و ریشه دار غرب کشور است.
♻به امید ایجاد اتحاد مستحکم برادرانه همچون بزرگان خود در دورانهای گذشته، بین تمام تیره و طوایف مهم مربوط به فرزندان دیرک و طوایف بزرگ بهاروند. میر. قلاوند با تمام تیره و طوایف مربوط به خود و دهها تیره و طوایف بزرگ دیگر که چه نسبی و چه سببی به این کهن ایل بزرگ وابسته بوده و هستند.
...
[مشاهده متن کامل]

🔹مطمعنن مردم متحد یک ایل بزرگ ریشه دار بیشتر مورد عزت و احترام دیگران و حتی مورد توجه مسئولین کشور هستند. پس بیایید ما هم همچون بزرگان خود درگذشته با ایجاد اتحاد برادرانه بین تمام تیره و طوایف این ایل بزرگ جانانه درکنارهم پشتیبان و از هویت و اصالت کهن ایل بزرگ خود #دیرک_وند حمایت کنیم.
✔دیرک = ستون و ریشه،
✔دیرک = اصالت و هویت
✔دیرک = طایفه. قبیله. قوم
✔دیرک = صداقت و نجابت
✔دیرک = برادر روز تنگ
✔دیرک = اتحاد هشتادتیره و طایفه مهم با اصالت پشت هم.
✔دیرک = هشتاپلی و کویرکوه
✔دیرک = طلای ناب
✔دیرک = هویت بالاگری وه
🌎گستره جغرافیایی این کهن قوم بزرگ قبل از دوران صفویان از سلسله جبال زاگرس ایران تا نواحی کوهستانی کشورهای کنونی عراق. سوریه و ترکیه بوده است.
دیرک وندکهنترین و بزرگترین ایل در غرب کشور .
👐پروردگارا خودت پناه و حافظ مردمان نجیب این ایل و تبار باش👃

از زمانی که به یاد دارم چه در تاریخ چه از بزرگان شنیدم ما بهاروندها و میرها و قلاون ها از ایل بزرگ دریکوند بودیم و همیشه با اتحاد برادرانه پشتیبان هم بودیم و جانانه از ایل خود حمایت کردیم اینکه بعضی افراد شیطان در فضای مجازی فتنه گری می کنند بجز رسوا نمودن خود هیچ منفعتی نمی برند
...
[مشاهده متن کامل]

زنده باد ایل بزرگ دریکوند

اتابکان منطقه لر کوچک که قبل از صفویان حاکمان این منطقه بودن چناکه از اسمشان پیداست سنی مذهب بودن
ضمنن دو حاکم بنام شاهوردیخان داشتیم یکی اتتبک بوده یکی والی. با تشکر
میر شاهوردیخان مقتدرترین مرد لرستان
اخبار و روایت
گفته شد ، که شاه عباس دو بار برای سرکوبی میر شاهوردی، به لرستان آمدبار دوم که شاه عباس از اصفهان بیرون آمد، در ظاهر عنوان برای حمله به خرم آباد و سرکوبی شاهوردی را نداشت. زیرا عمه شاهوردی، همسر شاه عباس بود و مهمتر آنکه وجود جاسوسان و خبر رسانان شاهوردی در دربار شاه ، خطر عمده ای بودند. از این جهت شاه عباس ، به عنوان جنگ باازبکان و رفتن به خراسان از اصفهان بیرون آمددر میان راه تغییر مسیر داده و با سرعت به سوی خرم آباد روانه شد. دستور داد هر رهگذری را که به سوی خرم آباد در حرکت باشد دستگیر کند تا خبر به میر نرسد و بر علیه ایشان قیام نماید. شاه عباس با تعدادی از لشکریان و از راه الشتر طوری تدارک شبیخون را دید که از تنگه رباط که اکنون هم تنگه شبیخون نامیده می شود چنان حرکت کند که بتواند شهر را محاصره و میر را زنده دستگیر نماید. و چنان هم شد . میر سوار بر اسبی تندرو سوار شده و باحمله به صف قزلباش ها ، فرار کند.
...
[مشاهده متن کامل]

لشکریان به دلیل خستگی خود و اسبهاشان، نتوانستند به او برسند. میر از سیمره هم گذشت و خود را به قلعه چنگوله در عراق رسانید و به دوستانش پناه برد . شاه عباس که مصمم به کشتن او بود ، خود در شهر خرم آباد ماند برای شاه مقدور نبود که با همه ی لشکریانش به سیمره برود . از سوی دیگر ، شاه بیم داشت که جهانگیر پسر شاه رستم، حسین خان که از بستگان میر بود و او به عنوان والی لرستان برگزیده بود ، بکشد. از این جهت خود در خرم آباد ماند و الله ویردی خان را برای دستگیری میر فرستاد این بار میر شاهوریخان دچار غفلت شد وکمان نمی کدر که به این سرعت در پیی اوباشند و پیدایش کنند. الله وردی قلعه چنگوله را محاصره کرد میر برای آنکه آسیبی به مردم منطقه نرسد با فرستادن پیام به فرمانده لشکریان شاه عباس، برای مردم و ساکنان قلعه ، امان خواست و خود را تسلیم کرد . الله ویردی وقتی او را دستگیر کرد ، با شناختی که از او داشت از او پرسید چرا فرار نکردی؟گفت ( وقتی کمانم را کشیدم و زه کمانم پاره شد دانستم که بخت از من رمیده است و اقبالم رو به زوال نهاده است ) .
میر را در قید کرده و نزد شاه عباس آوردند. وقتی به جلوی شاه رسید، شاه عباس برای تحقیر و سر زنش از او پرسید ، ( خان چرا رنگت پریده است؟ ) شاه انتظار پاسخی نرم همراه با اظهار ندامت از او داشت. اما میر با غرور گفت ( آفتاب که غروب می کندبه زردی می گراید. ) شاه عباس از غرور او به خشم آمد ، دستور داد او را کشتند.
با انتشار خبر کشته شدن میر شاهوردی مردم خرم آباد به خشم آمدند و قیام کردند . حسین خان را که شاه به عنوان والی لرستان منصوب کردن عزل کردند . . . ادامه دارد

میر شاهوردیخان مقتدرترین مرد لرستان
میر ، میرعالیخان محمدولی پرچم بالاست لرستان منگره میرشفیع میرکریم میرپنج عبدال بزرگان میر
منطقه گردشگری منگره در شمال خوزستان
باغ انار ، هرجایی رفتید که باغ انار اونجا بود و طایفه میر پسوند اسمشون بود اونا از طایفه بزرگ میر هستند

طایفه میر یکی از طوایف شجاع و دلیر ایل زراسوند میباشند که در همه شهرها پراکنده شدند
تعداد ۵۰ خانوار از تیره میر زراسوند با فامیلی برون در شهر قلعه تل زندگی میکنند که قبلا" در روستای دره مورد ( دره مورت ) بودند و با تیره میر زراسوند روستاهای مرغا ایذه و چغاخور از یک فامیل هستند. .
...
[مشاهده متن کامل]

با تشکر؛ برون از تیره میر طایفه زراسوند ساکن شهر قلعه تل

از نگاه زبانی ( لغوی ) ، برگرفته شدن ( اشتقاق ) �میر� از �امیر� عربی، گمان پذیر است. واژه �میر� در چَم ( معنا ) بزرگ، مهتر، کلان، بَگ، بُد، . . . . به کار می رفته است. همچنین یک پیشوند برتری ساز ( تفضیلی ) بوده و. . . .
...
[مشاهده متن کامل]

مانند :
میروِیس ( بزرگ ایل و طایفه )
میرشکار
میرلشکر
و. . . .
اما از نگاه تیره و وِیس ( طایفه ) ، بهتر است همه را از یک ریشه ندانیم. در لرهای بختیاری، وِیس هایی به نام یا پیشوند �میر� هستند که گروهی از آنان هم به تیاش ها ( نواحی ) دیگری همچون کازرون و کوهمره در فارس و. . . کوچ کرده اند. در میان کُردها نیز وِیس هایی با این نام زندگی می کرده اند که برخی از آن ها در زمانی، تبعید یا کوچ داده شده اند. در سیستان نیز، زَند ( ایل ) بزرگی به نام �میر� زندگی می کند. در لرستان هم می توان تیره های شناخته شده ای به نام �میر� یافت و. . . به هر حال هویت �میر ها� در هر گوشه از کشور جای ارج نهادن، پاس داشتن و ستودن دارد.
ای میر نوازنده و بخشنده و چالاک***
*** دان نام بنهاده قدم بر سر افلاک

ارادتمند همه �میر ها�. . . .

میر یعنی بزرگ و فرمانده
پس هر منطقه ای دارای میر بوده
و این را نمیتوان گفت که همه میرها از یک طایفه و از یک ریشه اند.
در طوایف بختیاری و لرستان وبویراحمد تیره های زیادی به اسم ( ( میر ) ) میباشد که هر کدام از همان طایفه و ایل میباشند
...
[مشاهده متن کامل]

مانند؛
در طایفه چهاربنیچه تیره میرعلایی دارد
در ایل زراسوند تیره میر دارد که از بزرگان زراسوند میباشند
در ایل بویر احمد تیره میر احمدی دارد
در ایل دریکوند تیر میر دارد
و خیلی جاهای دیگر. . . .
با تشکر کریمی از تیره میر ایل بزرگ و شجاع زراسوند

درمعنی کردن کلمه میر درحقش جفاروا داشته ایدچون معنی امیر وفرمانده را برای همه میرها یا میری های سراسر کشور ایرانیا جاهای دیگر این معنا را بکار برده ایدوهمه میرهاراعام وغیرسیدتصور کرده اید بله این را ما
...
[مشاهده متن کامل]
هم میدانیم که میرهای لر کوچک وبزرگ سید نیستندولی میرومیری های اذربایجان گیلان مازندران گلستان خراسان رضوی وجنوبی قم تهران فارس سیستان وبلوچستان اهواز بوشهر وخیلی جاهای دیگر جزوخاندان پاک رسول الله میباشند پس اول تحقیق کن بعد نظر بده.

واژه میر یک صفت است که پیشوند نام بعضی افراد قرار میگرفت
میر به معنای فرمانده. رهبر
هر طایفه و ایلی دارای میر است
و این بدین معنا نمیباشد که همه میرها از یک ریسه اند
در سیستان طایفه میر از ایل زهی
در لرستان طایفه میر دریکوند
در بختیاری طایفه میر از ایل چهاربنیچه
...
[مشاهده متن کامل]

در بختیاری طایفه میر از ایل چهارلنگ
در بختیاری طایفه میر از ایل زراسوند
در ایلام طایفه میر از ایل کلهر

وخیلیای دیگه. . . . . .
پس هیچ ربطی به هم نداشته و ندارند

طایفه میر یکی از طوایف ایل بزرگ زراسوند واز شاخه دورکی باب هفت لنگ بختیاری و از خوانین بختیاری میباشند
باتشکر. میرکریمی از طایفه میر ایل زراسوند
طایفه میر یکی از تیره های ایل زراسوند میباشند که در مرغا ایذه. چغاخور. مسجدسلیمان. اصفهان. قلعه تل ( برون ) . اهواز ساکن هستند. . . طایفه میر زراسوند مردمانش قوی هیکل. شجاع. مترس. و در جنگهای بختیاری حضور فعالانه داشتند و از خوانین ایل زراسوند و بختیاری میباشند.
🔴 تاریخ پس از اتابکان خورشیدی
🔹با اسارت شاهوردیخان اخرین اتابک لر کوچک توسطه سپاه الله وردیخان قوللر آقاسی و اعدام او در کنار رود سیمره به فرمان شاه عباس اول صفوی، حاکمیت پانصد ساله اتابکان لر کوچک به سر آمد و شاه عباس تیره گمنام فیلی از طایفه سلورزی را به عنوان ( والیان لرستان ) بر سر کار آورد که تا اغاز پادشاهی رضاشاه پهلوی اقتدارشان بر لرستان � ایلام و لرستان کنونی � ماندگار شد
...
[مشاهده متن کامل]

🔹موسس والیان لرستان ( حسین خان ) از طایفه سلویزی لرستان بود، ادعای وی مبنی بر وابستگی به خاندان عصمت و طهارت و رسانیدن سلسله نسب خود به حضرت ابوالفضل العباس چیزی جز استفاده از احساسات مذهبی و عواطف دینی توده های مردم � همانند شگرد صفویان � در انتساب به خاندان پیامبر، نبوده است.
🔹بر اساس معتبرترین مدارک و ماخذ مانند زبده التواریخ و تاریخ گزیده که اگاهی هایی در مورد اقوام لر به دست میدهند، طایفه سلویزی از قبیله چنگروی که اتابکان لر کوچک خورشیدی نیز از ان برخاسته بودند محسوب میشوند.
سلویزی را تاریخ گزیده به صورت � شلبوری � اورده که با تطبیق با کتاب شرفنامه مشخص میشود که منظور حمدالله مستوفی همان � سلورزی � بوده است.
🔹با روی کار امدن سلسله والیان لرستان مناطق لر شمالی به لرستان فِیلی مشهور شد چرا که والیان از فیلی ها بودند .
۱ - قبایل متعدد فیلی در نواحی کوهستانی ترکیه، سوریه و ایران سکونت دارند ( شوبرل ص ۲۰ )
۲ - فیلی ها از عناصر لک و از شعب فرعی لُرها هستند ( کرزن، جلد دوم، ص ۲۶۹ - ۲۷۰ )
🔰منابع :
۱ - جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان / دکتر منوچهر ستوده و علیمحمد ساکی / ص ۳۲۱
۲ - تاریخ سرزمین ایلام / تالیف ناصر راد / ص ۱۹۱
۳ - مردم شناسی ایران / هنری فیلد / ترجمه عبدالله فریار.

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٥)

بپرس