ضیاءالدین احمد

پیشنهاد کاربران

ضیاءالدین احمد ( هندی: ज़ियाउद्दीन अहमद؛ ۱۳ فوریه ۱۸۷۳–۲۳ دسامبر ۱۹۴۷ ) ریاضیدان، نماینده مجلس، فیلسوف، سیاستمدار و نظریه پرداز هندی بود. وی عضو جنبش علیگر و استاد و رئیس دانشگاه MAO, و رئیس دانشگاه اسلامی علیگر هند بود. وی به مدت سه دوره به عنوان معاون صدراعظم دانشگاه اسلامی علیگر خدمت کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال ۱۹۱۷، وی به عنوان عضو کمیسیون دانشگاه کلکته که به عنوان کمیسیون سادلر نیز شناخته می شود، منصوب شد.
وی در ۱۳ فوریه ۱۸۷۳ در میروت ( به انگلیسی: Merath ) ، در ایالت اوتار پرادش هند به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی وی در یک مدرسه محلی بود و بعداً به دانشگاه علیگر پیوست. وی در سال ۱۸۸۹ تحصیلات خود را در علیگر آغاز کرد. وی برای ادامه تحصیل به دانشگاه دولتی اله آباد عزیمت کرد و پس از اتمام تحصیلات در دانشگاه، به علیگر بازگشت. پس از گذراندن دوره لیسانس، با دریافت مال طلایی استراچی، به عنوان دستیار مربی ریاضی، در دانشگاه آنگلوس مشغول به کار شد. او اولین مسلمانی بود که دکترای ریاضیات را از دانشگاه الله آباد کسب می کرد. وی در سال ۱۸۹۷ موفق به کسب مدال طلای Lytton Strachey شد. در ضمنِ تدریس، تحصیلات خود را ادامه داد و موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه های کلکته و الله آباد شد.
در سال ۱۹۰۱، احمد با دریافت بورس دولتی به انگلستان رفت و موفق به دریافت مدرک افتخاری در ریاضیات از دانشگاه کمبریج گردید. وی به عنوان اولین هندی، در سال ۱۹۰۴، بورسیه اسحاق نیوتن را دریافت کرد. سپس موفق شد تا در سال ۱۹۰۴ به دانشگاه گونتینگن در آلمان پیوسته و دکترای خود را از این دانشگاه دریافت کرد. وی برای مطالعات پیشرفته در هندسه مدرن از دانشگاه پاریس و دانشگاه بولونیا استفاده نمود.
احمد پس از ازدواج با روحی زوبری - که رهبر کنگره ملی هند و مددکار شناخته شده اجتماعی بود - صاحب چهار فرزند شد؛ نام فرزندان او: محمد ضیاءالدین ( رهی ) ، شهباز ضیاءالدین، صدف احمد و شیراز احمد می باشد.
• مدال طلای Stratchey
• جایزه Tripos Wrangler در ریاضیات
• بورسیه تحصیلی اسحاق نیوتن
• دبیر کمیته قانون اساسی دانشگاه اسلامی علیگر در سال ۱۹۱۱ بود.
• وی عضو کمیسیون آموزش عالی سادلر و همچنین به عنوان کمیسیون دانشگاه کالکته شناخته می شود.

ضیاءالدین احمدضیاءالدین احمد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ضیاءالدین_احمد

بپرس