ضریب تاثیر

دانشنامه عمومی

ضریب تأثیر. ضرایب تأثیر ( به انگلیسی: Impact Factor ) ، یک شاخص کمی است که برای ارزیابی، مقایسه و رتبه بندی نشریات علمی در رشته های مختلف در سطح ملی یا برای مقایسه مجله ها در سطح بین المللی به کار گرفته می شود. این شاخص نشان دهنده فراوانی استنادهایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص به یک مقاله چاپ و در یک نشریه داده می شود. ضریب تأثیر مجله ها نخستین بار توسط دکتر یوجین گارفیلد و آیروینگ شر در دهه ۱۹۶۰ به مؤسسه اطلاعات علمی ( ISI ) آمریکا ارائه شد، تا در انتخاب مجله های علمی برای نمایه استنادی علوم به کار گرفته شود.
این عامل همه ساله توسط مؤسسه اطلاعات علمی ( ISI ) بر مبنای ارجاعات به هر یک از مجلات علمی آن محاسبه و نتیجه در گزارش های ارجاع مجله یا Journal Citation Reports منتشر می شود. این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه می شود. محاسبه بر مبنای یک دوره دو ساله صورت می گیرد؛ به عبارت دیگر برای هر سال معین، ضریب تأثیر یک مجله متوسط تعداد ارجاعات داده شده در همان سال معین به هر مقالهٔ منتشره در ان مجله در طی دو سال متوالی قبلی می باشد. [ ۱] برای مثال اگر در سال 96 جمعاً ۴۰ ارجاع به مقاله های سال های 94 و 95 آن مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 94 تعداد ۲۶ مقاله و در سال 95 تعداد ۲۴ مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله از تقسیم ۴۰ بر ( ۲۶+۲۴=۵۰ ) به دست می آید که ۰/۸ است؛ یعنی به طور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه ۰/۸ مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.
بیشترین مقدار ضریب تأثیر برای ژورنال های علمی مربوط به مجله The New England journal of medicine با مقدار نزدیک به 6. 0 ( 5. 9558 ) می باشد و پس از آن مجله Lancet قرار دارد. چند رتبه بعدی نیز در اختیار مجلات بسیار معتبر Nature می باشد . 2]
عکس ضریب تأثیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

ضریب تأثیر ( Impact Factor یا IF ) : [اصطلاح مقاله نویسی] معیاری برای سنجش اعتبار مجلات علمی است که توسط مؤسسه تامسون رویترز معرفی گردید و مجموع استناد ها به مقالات یک مجله را نشان می دهد.

بپرس