صیانه الاثار الاسلامیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] صیانه الآثار الاسلامیه. صیانة الآثار الإسلامیّة، اثر آیت الله سبحانی، به زبان عربی جهت پاسخ به برخی شبهات وهابیت در حفظ آثار اسلامی می باشد.
ملّت های زنده که اهتمام به تاریخ خود دارند، در حفظ و نگهداری آثار تاریخی گذشته خود کوشش بسیار مبذول می دارند، زیرا آن آثار را نشانه ریشه و اصالت خود در علوم و فنون می دانند و این ملّت درخت بی ریشه یا فرع بدون اصل نیست. آثار اسلامی هم نشانگر هویت پرافتخار گذشته ماست و هر گونه تردیدی را در مورد اصالت و قدمت تمدن اسلامی، تخریب آنها، نتیجه معکوس به بار خواهد آورد. برای همین کشورها برای حفظ آثار تاریخی که نشانه هویّت آنها در طول تاریخ است، دایرۀ مخصوصی را برای حفظ میراث و آثار علمی، فرهنگی خود اعم از یک اثر نقاشی شده، بر سنگ، بناها، قلعه ها، منارها و مقابر و مشاهد ایجاد می کنند تا نقش خود را در ساختن یک تمدن به دیگر ملت ها نشان دهند. و اگر ملّتی همه آثار تاریخی اعم از مکتوب و مادی را از بین ببرد علائم وجود و نشانه های اصالت خود را از بین برده است. آئین اسلام هم از این قاعده جدا نیست. اسلام آیین ابدی و جاودانی است و تا روز قیامت دین بشر می باشد. نسل هایی که پس از هزاران سال می آیند، باید به اصالت آن مؤمن و معترف باشد. لذا برای تامین این هدف، باید پیوسته تمام آثار و نشانه های این شریعت عالم گیر را حفظ کنیم و از این طریق گامی در راه بقای دین در اعصار آینده برداریم که یکی از آنها حفظ آثار نبوت و صاحب رسالت است؛ مانند مدفن آن حضرت، قبر همسران و فرزندان او، و صحابه و یاران او، خانه هایی که در آنها زندگی کرده و مساجدی که در آنها نماز گزارده، پس باید مانند تمام ملت ها و کشورهای دنیا گروهی از صاحب نظران، کارشناسان و علماء اسلام گرد هم آیند و برای حفظ و نگهداری آثار اسلامی خصوصا آثار نبوی و آثار اهل بیت(ع) کوشش نمایند و از تخریب و انهدام آنها جلوگیری نمایند تا این میراث بزرگ علمی و فکری برای اصالت دین برای یادآوری اسلام در قلوب و عقل ها ماندگار و ثابت باشد و از مسلمانان با مراجعه به تاریخ اسلام و گشت و گذار در بلاد گسترده اسلامی می توان دریافت که آنها بر حفظ آثار خصوصا آثار پیامبر گرامی از مقابر پیامبران، اولیای دین و رجال صالح و نیکوکار و تعمیر آنها و حفظ و صیانت آنها از هیچ کوششی دریغ نکرده اند و این سیرۀ مسلمانان بوده است تا این که در اوائل قرن 8 هجری با ظهور ابن تیمیّه و سپس شاگرد معروف او ابن قیم محمد بن عبدالوهاب و حکومت سعودی این ساله را مورد شک قرار دادند و بر تحریم ساختن بنا و لزوم ویرانی قبور پیامبران و اولیای الهی و صالحان فتوا دادند.
کتابی که آیت الله سبحانی به نگارش درآورده اند و اکنون در دست شماست، کاوشی و پژوهشی است در اثبات حفظ و نگهداری قبور انبیاء، اولیاء و شهداء و تعمیر آنها با روش توصیفی و تاریخی و با استفاده از آیات و احادیث که قول شیعه را به اثبات رسانده است و در فصل آخر که ادلّه وهابیت در خصوص انهدام آثار و قبور انبیاء و اولیاء آمده و با آنها در ایجاد القا و شبهه هستند، پاسخ داده شده است و در پایان کتاب فهرست موضوعات به طور کامل بیان شده است.
مطالعه کتاب صیانة الآثار الاسلامیة در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور

پیشنهاد کاربران

بپرس