فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
صورت غذا[ ۱] یا مِنو ( به فرانسوی: menu ) در رستوران ها، بارها، کافه ها، چایخانه ها و غیره، لیستی است که از گزینه های موجود در رستوران که مشتریان می توانند غذای مورد پسند خود را از آن انتخاب کنند و سفارش بدهند.
در کشورهای اروپایی منو معمولاً دو نوع دارد، یکی منوی سفارشی ( À la carte ) و یکی منوی پُرسی ( table d'hôte ) . در نوع اول مشتری می تواند همه اجزاء غذا، برای نمونه سیب زمینی سرخ کرده، سبزیجات، پیش غذا، دسر و غیره را جداگانه سفارش دهد ولی در نوع دوم، خود رستوران، وعده های کاملی را شامل پیش غذا و دسر و مخلفات با قیمت هایی مقطوع از پیش مشخص کرده و مشتری تنها می تواند سفارش پرس های کامل غذا را بدهد.
برخی غذاخوری ها منوهای دسته بندی شده و جداگانه ای دارند مانند منوی اصلی، منوی سالادها، منوی دسر، منوی کافی شاپ و غیره. تهیه کنندگان غذا برای مجالس و محافل نیز منوهایی به نام منوی درخواستی آمده می کنند مانند منوی پرسنلی، منوی مهمانی، منوی تولد و غیره.
mhmdshryfa
mhmdsادرات و توجه تصویری عضو جدایی ناپذیر تاثیر گذار بر میهمانان برای خواندن منو میباشد . بیشتر منو ها در قالب های بصری زیبا ارائه میشوند اگرچه برخی از اقلام روزانه به صورت شفاهی به میهمانان توضیح داده میشود . اصول مهندسی منو از نظر روانشناسی بر نحوه افزایش توجه خواننده منو از طریق مرتبط سازی و دسته بندی اقلام درج شده در منو تمرکز دارد این نحوه دسته بندی اقلام در صفحات مختلف و مرتب سازی ان به تئوری نقاط شیرین ( sweet spots ) معروف میباشد اینکه این تئوری از کجا امده است کسی نمیداند اما اولین بار توسط Kelson, A. H در مقاله ای تحت عنوان 10 فرمان برای نگارش یک منو موفق در سال 1994 عنوان شد. به عنوان مثال در تصویر زیر بنگیرید چشم شما به صورت ناخودآگاه از شما 1 به سمت 7 موارد را دنبال میکند . برای بحث در مورد نقاط شیرین یک مقاله جداگانه لازم است اما بحث جالبی است که مبنی دقیق علمی ندارد اما تاثیر گذار است.
تئوری نقاط شیرین به ما متذکر میشود که میهمانان معمولا اولین و آخرین چیزی که در منو میبینند را بیاد میاورند به همین دلیل نقاط شیرین همواره در ابتدا و انتهای منو میتواند قرار گیرد شما در این نقاط میتوانید ان چیزی را که بیشتر تمایل دارید تا بفروشید و حاشیه سود ان برای شما بالاتر است قرار دهید .
مدیریت حسابداری :
در کشورهای اروپایی منو معمولاً دو نوع دارد، یکی منوی سفارشی ( À la carte ) و یکی منوی پُرسی ( table d'hôte ) . در نوع اول مشتری می تواند همه اجزاء غذا، برای نمونه سیب زمینی سرخ کرده، سبزیجات، پیش غذا، دسر و غیره را جداگانه سفارش دهد ولی در نوع دوم، خود رستوران، وعده های کاملی را شامل پیش غذا و دسر و مخلفات با قیمت هایی مقطوع از پیش مشخص کرده و مشتری تنها می تواند سفارش پرس های کامل غذا را بدهد.
برخی غذاخوری ها منوهای دسته بندی شده و جداگانه ای دارند مانند منوی اصلی، منوی سالادها، منوی دسر، منوی کافی شاپ و غیره. تهیه کنندگان غذا برای مجالس و محافل نیز منوهایی به نام منوی درخواستی آمده می کنند مانند منوی پرسنلی، منوی مهمانی، منوی تولد و غیره.
mhmdshryfa
mhmdsادرات و توجه تصویری عضو جدایی ناپذیر تاثیر گذار بر میهمانان برای خواندن منو میباشد . بیشتر منو ها در قالب های بصری زیبا ارائه میشوند اگرچه برخی از اقلام روزانه به صورت شفاهی به میهمانان توضیح داده میشود . اصول مهندسی منو از نظر روانشناسی بر نحوه افزایش توجه خواننده منو از طریق مرتبط سازی و دسته بندی اقلام درج شده در منو تمرکز دارد این نحوه دسته بندی اقلام در صفحات مختلف و مرتب سازی ان به تئوری نقاط شیرین ( sweet spots ) معروف میباشد اینکه این تئوری از کجا امده است کسی نمیداند اما اولین بار توسط Kelson, A. H در مقاله ای تحت عنوان 10 فرمان برای نگارش یک منو موفق در سال 1994 عنوان شد. به عنوان مثال در تصویر زیر بنگیرید چشم شما به صورت ناخودآگاه از شما 1 به سمت 7 موارد را دنبال میکند . برای بحث در مورد نقاط شیرین یک مقاله جداگانه لازم است اما بحث جالبی است که مبنی دقیق علمی ندارد اما تاثیر گذار است.
تئوری نقاط شیرین به ما متذکر میشود که میهمانان معمولا اولین و آخرین چیزی که در منو میبینند را بیاد میاورند به همین دلیل نقاط شیرین همواره در ابتدا و انتهای منو میتواند قرار گیرد شما در این نقاط میتوانید ان چیزی را که بیشتر تمایل دارید تا بفروشید و حاشیه سود ان برای شما بالاتر است قرار دهید .
مدیریت حسابداری :
wiki: صورت غذا
صورت غذا (فیلم ۲۰۲۲). صورت غذا یا مِنو ( انگلیسی: The Menu ) فیلمِ کمدی ترسناکِ آمریکایی سالِ ۲۰۲۲ به کارگردانی مارک مایلود است، که با نویسندگی سث ریس و ویل تریسی، بر اساس داستانی اصلی از تریسی خلق شده و توسط آدام مک کی، بتسی کخ و ویل فرل تهیه شده است. در این فیلم ریف فاینز در نقش «اسلوویک» یک سرآشپز مشهور، در کنار گروه بازیگران متشکل از آنیا تیلور - جوی، نیکلاس هولت، هانگ چائو، جانت مک تیر، جودیت لایت، ایمی کاره رو و جان لگویزمائو ایفای نقش می کند؛ اسلوویک گروهی را برای صرف غذا به «هاثورن» یک رستوران منحصر به فرد در جزیره ای دورافتاده دعوت می کند، که در آن جا یک منوی مجلل با شگفتی های تکان دهنده را برای آن ها آماده کرده است.
صورت غذا نخستین بار در جشنواره بین المللی فیلم تورنتو ۲۰۲۲ نمایش داده شد و در ۱۸ نوامبر ۲۰۲۲ به وسیلهٔ سرچلایت پیکچرز منتشر شد. این فیلم با بودجه ۳۰ میلیون دلاری بیش از ۷۹ میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشت و نقدهای مثبتی را از سوی منتقدان دریافت کرد. صورت غذا در هشتادمین مراسم گلدن گلوب نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد برای فاینز و بهترین بازیگر زن برای تیلور - جوی شد.
«مارگو میلز» همراه با قرار ملاقاتش «تایلر»، با قایق به هاثورن سفر می کنند، رستورانی منحصر به فرد که متعلق به «جولیان اسلوویک»، یک سرآشپز مشهور است که در جزیره ای خصوصی قرار دارد. دیگر مهمانان حاضر در شام «لیلیان بلوم»، منتقد غذا و سردبیر او «تد»؛ «ریچارد» و «آن لیبراند»، یک زوج ثروتمند؛ «جورج»، یک ستاره سینما و دستیار شخصی اش «فلیسیتی»؛ شرکای تجاری «سورن»، «دِیو»، و «برایس»؛ و مادر الکلی سرآشپز اسلوویک هستند. «اِلسا» سرپیشخدمت رستوران، به گروه یک تور جزیره ای می دهد، که در طی آن اشاره می کند که مارگو مهمان تعیین شده تایلر برای شب نبود.
شام آغاز می شود و جولیان مجموعه ای از دوره ها را معرفی می کند و مونولوگ های نگران کننده ای را در مورد هر وعده غذایی ارائه می دهد. با گذشت شب، رازهای مربوط به هر مهمان، از امور گرفته تا پولشویی، به آرامی فاش می شود. در طول دوره چهارم، یک سرآشپز جلوی مهمانان خود را می کشد و پس از این اتفاق یکی از مهمانان سعی بر فرار و رفتن دارد که توسط کارکنان رستوران انگشت حلقه اش بریده می شود. پس از دوره چهارم، سرمایه گذار اصلی رستوران - که همچنین رئیس سورن، دیو و برایس است - در مقابل دیدگان مشتری ها در آب غرق می شود. در نقاط مختلف شب، جولیان به مهمانان اجازه می دهد تا فرار کنند، تا کارکنان آن ها را بگیرند و برگردانند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفصورت غذا نخستین بار در جشنواره بین المللی فیلم تورنتو ۲۰۲۲ نمایش داده شد و در ۱۸ نوامبر ۲۰۲۲ به وسیلهٔ سرچلایت پیکچرز منتشر شد. این فیلم با بودجه ۳۰ میلیون دلاری بیش از ۷۹ میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشت و نقدهای مثبتی را از سوی منتقدان دریافت کرد. صورت غذا در هشتادمین مراسم گلدن گلوب نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد برای فاینز و بهترین بازیگر زن برای تیلور - جوی شد.
«مارگو میلز» همراه با قرار ملاقاتش «تایلر»، با قایق به هاثورن سفر می کنند، رستورانی منحصر به فرد که متعلق به «جولیان اسلوویک»، یک سرآشپز مشهور است که در جزیره ای خصوصی قرار دارد. دیگر مهمانان حاضر در شام «لیلیان بلوم»، منتقد غذا و سردبیر او «تد»؛ «ریچارد» و «آن لیبراند»، یک زوج ثروتمند؛ «جورج»، یک ستاره سینما و دستیار شخصی اش «فلیسیتی»؛ شرکای تجاری «سورن»، «دِیو»، و «برایس»؛ و مادر الکلی سرآشپز اسلوویک هستند. «اِلسا» سرپیشخدمت رستوران، به گروه یک تور جزیره ای می دهد، که در طی آن اشاره می کند که مارگو مهمان تعیین شده تایلر برای شب نبود.
شام آغاز می شود و جولیان مجموعه ای از دوره ها را معرفی می کند و مونولوگ های نگران کننده ای را در مورد هر وعده غذایی ارائه می دهد. با گذشت شب، رازهای مربوط به هر مهمان، از امور گرفته تا پولشویی، به آرامی فاش می شود. در طول دوره چهارم، یک سرآشپز جلوی مهمانان خود را می کشد و پس از این اتفاق یکی از مهمانان سعی بر فرار و رفتن دارد که توسط کارکنان رستوران انگشت حلقه اش بریده می شود. پس از دوره چهارم، سرمایه گذار اصلی رستوران - که همچنین رئیس سورن، دیو و برایس است - در مقابل دیدگان مشتری ها در آب غرق می شود. در نقاط مختلف شب، جولیان به مهمانان اجازه می دهد تا فرار کنند، تا کارکنان آن ها را بگیرند و برگردانند.
wiki: صورت غذا (فیلم ۲۰۲۲)
جدول کلمات
مترادف ها
صورت غذا، صورت اغذیه مهمانخانه، برنامه
صورت غذا، منو، فهرست انتخاب، فهرست خوراک
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
خوراکنامه
منو