صنایع الکترونیک ایران

پیشنهاد کاربران

صنایع الکترونیک ایران ( به اختصار: صاایران ) شرکت دولتی صنایع الکترونیک، اپتیک، تجهیزات مخابراتی و تجهیزات پزشکی ایرانی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که در سال ۱۳۵۱ توسط دکتر ابوالفتح اردلان در شیراز تأسیس شد.
...
[مشاهده متن کامل]

اغلب تولیدات الکتریکی، اپتیکی و مخابراتی صنایع نظامی مانند ساخت رادارها، قطعات الکترونیکی پهپاد، قطعات الکتریکی و الکترونیکی خودرو، تجهیزات پزشکی یا ماهواره امید مرتبط به این شرکت بوده است. صاایران دارای ۶ زیرمجموعه است که می توان به شرکت صنایع الکترونیک شیراز ( صاشیراز ) ، صنایع قطعات الکترونیک ایران ( صقا ) ، صنایع اپتیک ( اپتیک اصفهان ) ، انستیتو صاایران ( ایزایران ) و صما از آن جمله اند. هم اکنون دریادار امیر رستگاری مدیرعاملی صاایران را برعهده دارد.
در سال ۱۳۵۱ که کارهای الکترونیک در ارتش زیاد شده بود ولی مدیریت یکپارچه ای نداشت. ابوالفتح اردلان که مهندس الکترونیک و معاون طرح نیروی دریایی شاهنشاهی بود طرحی به شاه ارائه می کند مبنی بر تشکیل یک شرکت صنایع الکترونیک ایرانی که مورد قبول شاه قرار می گیرد و اردلان بعنوان مدیر عامل شرکت مستقر می شود. مهم ترین هدف شرکت تولید محصولات کاملاً بومی با طراحی داخلی مطابق با نیازهای کشور بود.
به این ترتیب شرکت صنایع الکترونیک ایران در سال ۱۳۵۱–۱۹۷۲ با ایده دکتر ابوالفتح اردلان از مهندسین نیروی دریایی با تأیید شخص محمد رضا شاه و سرمایه گذاری اولیه دولت ایران ایجاد شد. این شرکت اولین مؤسسه ای بود که اقدام به استخدام متخصصین از همه ملیتها از بهترین دانشگاه های دنیا می کرد و حقوقهایی در حد شرکتهای معتبر دنیا به آنها پرداخت می کرد. با این روش شرکت نه تنها متخصصین ایرانی مقیم خارج بلکه متخصصین خارجی را نیز جذب می کرد و برای اولین بار بود که کشور ایران محل جذب متخصصین جهانی شده بود.
هدف اردلان ایجاد یک شرکت در سطح بهترین شرکتهای دنیا بود که محصولاتی با طراحی بومی تولید کند و بتواند با شرکتهایی مثل هیوز - موتورولا - هیولت پاکارد و وستینگهاوس رقابت کند. برای همین از دانشگاه های معتبر دنیا بازدید می کرد و دانشجویان را به شرکت خود جذب می کرد و با حقوق های رقابتی به ایران میاورد.
ترمینالهای هوشمندی که صاایران در دهه هفتاد میلادی تولید می کرد دارای پردازنده داخلی بودند و پس از چند سال در اوایل دهه ۱۹۸۰ همین نسل از ترمینالها تبدیل به اولین رایانه های شخصی شدند و روانه بازار گردیدند.

صنایع الکترونیک ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/صنایع_الکترونیک_ایران

بپرس