صله رحم


معنی انگلیسی:
(observation of) relationship

لغت نامه دهخدا

صله رحم. [ ص ِ ل َ / ل ِ ی ِ رَ ح ِ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) محبت و سلوک داشتن با خویش و اقرباء. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ). بَل . بِلان. ( منتهی الارب ). شریک گردانیدن خویشان و پیوستگان را با خود در خیرات دنیوی. ( نفائس الفنون ؛ حکمت مدنی ). با خویشان پیوستگی کردن.

فرهنگ فارسی

۱ - ( مصدر ) عطا دادن . ۲ - ( اسم ) بخشش انعام . ۳ - ( اسم ) عطیه جایزه . ۴ - ( نحو ) حروف زاید که معنی فعل بان تمام شود مانند : از با به باز بر تا در را جمع : صلات . یا صلت رحم . حمیت نمودن با خویشان و اقربا صله رحم .
محبت و سلوک داشتن با خویش و اقربائ

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از سفارشات موکد دین اسلام، صله ارحام است.گاهی بیان می شود که صدقه از اجل معلّق جلوگیری می کند و عمر آدمی را زیاد می نماید و گاهی هم گفته می شود که صله رحم باعث عمر طولانی می شود. در این گونه موارد مکانیزم دقیق اضافه شدن عمر برای ما معلوم نیست؛ شناخت دقیق آن مربوط به علم و اراده خداوند است؛ خداوند می تواند با روش های گوناگون به عمر افراد بیفزاید. به عنوان نمونه از وقوع تصادفی که برای او مقدر شده بود، جلوگیری کند یا ممکن است در صله رحم با دیدن و ملاقات فامیل انرژی مثبت به انسان وارد شود و این انرژی باعث نشاط و انبساط روحی شده و همین امر باعث طولانی شدن عمر گردد.
صله رحم از دو واژه صله و رحم تشکیل شده است که معنای لغوی صله از ماده «وصل» به معنای پیوستن بوده و پیوند کردن دو چیز را می گویند. معنای لغوی رحم، زهدان به معنی جای کودک در شکم مادر را گویند. واژه رحم، در صله رحم استعاره برای قرابت و خویشاوندی است؛ چراکه آن ها از یک رحم متولد شده اند و مراد از رحم یعنی نسبت شناخته شده بین آن دو وجود داشته باشد؛ هر چند نسبت دوری با هم داشته باشند. معنای اصطلاحی صله رحم، اتحاد خویشاوندان و اقوام و دیدار خویشاوندان است.
صله رحم سفارش اکید پیامبر
در اهمیت صله رحم همین بس که پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) ، همه انسان ها را به صله رحم سفارش کرده است؛ هر چند که در این مسیر سختی های فراوانی ببینند و راه شان از یک دیگر بسیار دور باشد. هم چنین صله رحم را بخشی از دین دانسته و فرموده اند که هر کس آن را به جا نیاورد دین او ناقص است. جابر از حصرت باقر (علیه السلام) روایت کرده که رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود ه اند:«به حاضر و غایب امتم و به کسانی که در پشت مردان و رحم زنان هستند (آن هایی که هنوز به دنیا نیامده اند) تا روز قیامت سفارش می کنم که صله رحم را به جا آورند، اگر چه راهشان به سوی هم دیگر یک سال فاصله داشته باشد؛ زیرا صله رحم از دین است».
ثواب صله رحم
یکی از افتخارات بزرگ برای انسان این است که شهید از دنیا برود و هر کس در طول زندگانی خویش یک بار می تواند شهید شود و حال آن که ثواب شخصی که صله رحم را به جا می آورد، علاوه بر اجر صد شهید، ثواب های دیگری نیز شامل حال او می شود. پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند: «هرکس به سوی خویشاوندانش با جان و مالش قدم بردارد تا صله رحم را به جا آورد، خداوند عزوجل به وی اجر صد شهید عطا می کند و برای هر قدمی که برمی دارد، خداوند چهل هزار حسنه می نویسد و چهل هزار گناه از وی پاک می کند و چهل هزار درجه بالا می برد و گویا خداوند را در حال صبر، صد سال عبادت کرده که عبادتش پذیرفته شده است».
صله رحم حتی با یک سلام
...

[ویکی شیعه] صِلِۀ رَحِم به معنای ارتباط و دیدار با خویشاوندان و کمک به آنها از آموزه های اخلاقی اسلام است. قرآن و احادیث بر صله رحم تأکید کرده اند، تا آنجا که قرآن ترک کنندگان آن را در شمار زیان کاران و لعنت شدگان معرفی می کند. در روایات نیز صله رحم به عنوان بهترین عمل پس از ایمان، اولین سخنگوی قیامت، بهترین خصلت مؤمن و مهم ترین عامل طولانی شدن عُمر معرفی شده است. بنابر حدیثی قدسی، صله رحم از رحمت خداست و هر کس آن را ترک کند، از رحمت او محروم خواهد ماند.
صله رحم گاهی واجب و گاهی مستحب است. «قطع رحم» یعنی ترک صله رحم واجب و عدم ارتباط لازم با خویشان، یکی از گناهان کبیره است و حتی درباره خویشاوندان بدخُلق یا گناهکار نیز مُجاز نیست.
در فرهنگ ایرانیان، صله رحم جایگاه ویژه ای داشته و به مناسبت های مختلفی مانند عید نوروز، ماه رمضان و عیدهای ملی یا مذهبی نمود بیشتری دارد.

[ویکی اهل البیت] کلید واژه: قرابت، مهر و محبت، صله، رحم، پیامبر صلی الله علیه و آله
صله­رحم از دو واژه صله و رحم تشکیل شده است که معنای لغوی صله از ماده "وصل" به معنای پیوستن بوده و پیوندکردن دو چیز را می­گویند. معنای لغوی رحم، زهدان به معنی جای کودک در شکم مادر را گویند.
واژه رحم، در صله رحم استعاره برای قرابت و خویشاوندی است. چرا که آنها از یک رحم متولد شده­اند و مراد از رحم یعنی نسبت شناخته شده بین آن دو وجود داشته باشد هر چند نسبت دوری با هم داشته باشند.
معنای اصطلاحی صله رحم، اتحاد خویشاوندان و اقوام و دیدار خویشاوندان است.
در اهمیت صله رحم همین بس که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، همه انسانها را به صله رحم سفارش کرده است؛ هر چند که در این مسیر سختی های فراوانی ببیند و راهشان از یکدیگر بسیار دور باشد. همچنین صله رحم را بخشی از دین دانسته و فرموده­اند که هر کس آن را بجا نیاورد دین او ناقص است.
جابر از حضرت امام باقر علیه السلام روایت کرده که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود­ه­اند: «به حاضر و غایب امتم و به کسانی که در پشت مردان و رحم زنان هستند (آنهایی که هنوز به دنیا نیامده­اند) تا روز قیامت سفارش می­کنم که صله رحم را به جا آورند، اگرچه راهشان به سوی همدیگر یک سال فاصله داشته باشد؛ زیرا صله رحم از دین است».
یکی از افتخارات بزرگ برای انسان این است که شهید از دنیا برود و هر کس در طول زندگانی خویش یک بار می­تواند شهید شود و حال آن که ثواب شخصی که صله رحم را به جا می­آورد علاوه بر اجر صد شهید، ثوابهای دیگری نیز شامل حال او می­شود.

دانشنامه آزاد فارسی

صِلۀ رَحِم
(به معنی با خویشان پیوستگی کردن و دیدار از آشنایان و اقوام) در قرآن بسیاری از مفسران مراد از آیۀ ۲۱ سورۀ رعد را صلۀ ارحام دانسته اند. در آیۀ اول سورۀ نساء نیز به این امر اخلاقی توصیه شده است. قطع صلۀ رحم، از ذمایم اخلاقی و از گناهان است.

پیشنهاد کاربران

استاد ما مرحوم محمد خواجوی که مترجم قران و کتب عربی بودند می فرمودند صله رحم به معنی احسان کردن و کمک مالی کردن به ارحام میباشد. و روایاتی هم که بنده از معصومین خواندم موید همین معنیست.
رجوع به معنی صله شود
هیچی
هیدان۶۵لدتخع۵۷۷تاف
دیدار با فامیل
صله ی رحم: دیدوبازدید، دیدار، رفت وآمد، همیاری.
چون: صله ی رحم ارتباط فامیلی را مستحکم می کند: دیدوبازدید پیوند خویشاوندی را استوار می کند.
بوس به همه.
رفت و آمد با خویشاوندان
پیوند با خویشاوندان
دربین مُقترِحین ( پیشنهادکنندگان ) تنها دو نفر معنای صحیح این کلمه را تقریبا آورده اند.
اما بدان که صله به معنای پیوستن واحسان ونیکی کردن است. ورحِم بمعنای قرابت و اسباب قرابت است. پس معنا میشود:پیوستن و نیکی به اقربین ازقبیل اَصهار وذوی النسب.
یک شاخه گل یا کتاب یا . . . . . .
را میتوان هدیه داد. اما هدایا فقط مادی نیست
میتوان مهرو محبت را نیز هدیه داد. صله =هدیه و رحم=بخشش
هدیه دادن محبت و دوستی.
قوم دوستی
family reunion
اتحاد و پیوستگی با خویشان و نزدیکان
رفت و آمد با دودمان
دیدار با خویشاوندان
همنشینی با فامیل ها
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)

بپرس