صفحه عمدا خالی

دانشنامه عمومی

صفحه عمدا خالی، به صفحات در کتاب گفته می شود که عاری از هر گونه محتوا و مطلب می باشد. معمولاً در این صفحات نوشته ای به مضمون This page is intentionally left blank را نیز قرار می دهند تا خواننده دچار سردرگمی و اشتباه نشود چرا که بدون این نوشته خواننده ممکن است چنین تصور کند که این صفحه بر اثر اشکال چاپی چنین شده یا مطلبی از کتاب چاپ نگردیده است. به این صفحه ها، صفحه خالی یا صفحه سفید یا صفحه پوچ یا صفحه تهی ( Blank page به انگلیسی ) نیز می گویند.
وقتی در فرآیند چاپ کتاب این صفحات تا زده شده و در کنار یکدیگر قرار می گیرند معمولاً در بخش انتهایی کتاب چند صفحه از ۱۶ الی ۲۴ صفحه خالی می ماند که طبیعتاً در انتهای کتاب قرار می گیرند و به این خاطر است که معمولاً ۲ یا چند صفحه خالی در قسمت انتهایی کتاب مشاهده می کنیم.
علاوه بر صفحات خالی انتهای برخی از کتاب ها، در بسیاری از کتاب ها قبل از شروع فصل جدید یک یا چند صفحه خالی نیز وجود دارد. این صفحه خالی به صورت عامدانه و تکنیکی خالی و سفید گذاشته می شود. دلیل این امر آن است که بسیاری از مولفان دوست دارند که فصل جدید در کتاب خود را در صفحه سمت راست شروع کنند. صفحه سمت چپ در کتاب ها با نام لاتین verso و صفحه سمت راست با نام لاتین recto شناخته می شود. اگر فصل قبل در صفحه رکتو تمام شده باشد، مولف ترجیح می دهد فصل جدید را در صفحه رکتوی ( recto ) دیگر شروع کند و برای این منظور صفحه سمت چپ ( verso ) را خالی می گذارد و فصل جدید را در صفحه سمت راست شروع می کند.
باید خاطرنشان سازیم که آغاز فصول کتاب در پروسه چاپ کتاب یک انتخاب صرفاً اختیاری است و تصمیم گیری آن وابسته به نظر مولف می باشد. احتمال دارد که فصل قبل شما در صفحه سمت چپ تمام شود، که در این شرایط توصیه می شود صفحه پشت و صفحه روبروی آن خالی بماند و شما از صفحه بعدی آن ( که طبیعتاً صفحه سمت راست است ) فصل را شروع کنید. هرچند صفحه یا صفحات سفید هیچ شماره صفحه ای ندارند اما در شمارش کلی صفحات کتاب محاسبه می گردد.
عکس صفحه عمدا خالی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس