صفحه رشد استخوان

دانشنامه عمومی

صفحه رشد استخوان ( به انگلیسی: Growth plate ) صفحه ای غضروفی از جنس غضروف شفاف ( هیالن ) * است که مابین دو قسمت اپی فیز و دیافیز استخوان های بدن قرار دارد و رشد طولی آن ها را میسر می سازد. [ ۱] [ ۲]
رشد طولی استخوانهای دراز توسط یک یا دو صفحه غضروفی به نام غضروف اتصال در دو انتهای آن ها صورت می گیرد. این رشد از دوران جنینی آغاز و در انسان ( 16 الی 18 سالگی ) با استخوانی شدن کامل آن پایان می یابد. سلولهای غضروفی موجود در عمقی ترین لایه صفحه رشد با تکثیر و نمو خود مقدمات تشکیل بافت استخوانی را فراهم می آورند و به طول استخوان اضافه می کنند. عوامل متعدد محیطی و داخلی و هورمونی بخصوص هورمون رشد، در فعالیت صفحه های رشد دخالت دارند.
پنج منطقه متفاوت در ساختمان بافت شناسی صفحه رشد قابل تفکیک است. اولین لایه آن که نزدیک اپی فیز قرار دارد، مربوط به سلولهای غضروفی است که بتدریج تغییر وضع داده و عامل اصلی در ساخت بافت استخوانی می باشند.
لایه های آن که درحقیقت مراحل تغیر شکل سلول ها را نشان می دهد شامل قسمت های زیر است:[ ۳]
شکستگی ها یا صدماتی که در دوران کودکی و قبل از بسته شدن صفحه رشد اتفاق می افتد می تواند فعالیت آن را متوقف یا کند یا تغییر دهد. این صدمات می تواند عوارضی مانند توقف رشد، کوتاهی اندام، انحراف محور طولی استخوان و نیز تغییر شکل های مفصلی مانند پای پرانتزی، پای ضربدری ویا بیرون خمیدگی ساعد بوجود آورد.
بسیاری از بیماری های متابولیک و مادرزادی مثل راشیتیسم، آکرومگالی، آکندروپلازی می توانند بر روی فعالیت صفحه رشد تأثیر گذاشته و اختلال رشد ایجاد کنند. [ ۳]
• ^  Hyaline
• ^  Mitosis
• ^  Apoptosis
• ^  Hypertrophy
• ^  Germinal or Resting Zone
• ^  Proliferative
عکس صفحه رشد استخوان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

معمولا مردا تو 16 سالگی بسته میشه حالا بعضیا 1 یا دو سال دیر تر بعد از بلوغ یا 17 18 سالگی

بپرس