صفار حسن موسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شیخ حسن موسی صفار از متفکران شیعی معاصر است که توانسته در جامعه وهابیت زده و ضد شیعی عربستان سعودی، بسیاری از فعالیت های علمی، فرهنگی، اجتماعی را سامان داده و جوانان بسیاری را در این راه تربیت نماید.
وی در سال ۱۳۷۷ق برابر با ۱۹۵۹م در شهر قطیف به دنیا آمد؛ جد پدری و مادری و نیز بعضی از عموها، نزدیکان و حتی پدر وی عالم دینی و خطیب بودند.
او دوران ابتدایی را در مدرسه زین العابدین و بخشی از دوران متوسطه را در مدرسه الامین شهر قطیف به پایان رساند. سپس به عراق رفت تا دروس حوزوی را بیاموزد. ایشان در سال ۱۳۹۱ق عازم نجف شد و در آنجا به طور مستقیم با شخصیت های علمی و ادبی همچون اسد حیدر، شیخ باقر شریف القرشی، دکتر شیخ احمد وائلی و نیز رویکردهایی مانند سرمایه داری، درگیری با بعثی ها و قومیت طلبی آشنا شد.
وی پس از نامساعد شدن اوضاع عراق به حوزه علمیه قم رفت و یک سال در آنجا ماند و پس ازآن در سال ۱۳۹۴ق رهسپار کویت شد و سه سال در آنجا زیست؛ سپس به قطیف بازگشت و به تلاش جدی و تربیتی در میان طبقات جوان و فعالیت فرهنگی در میان طبقات اجتماعی اقدام کرد.
شیخ صفار تا عاشورای سال ۱۴۰۰ق در قطیف ماند و سپس به دنبال ماجراهایی که در ایام عاشورا در قطیف رخ داد، به ایران آمد وی پس از مدتی به سوریه رفت و مدت شش سال نیز در آنجا زندگی کرد.
او و یارانش به تربیت کادرهای فکری، سیاسی، مدیریتی، فعالیت اطلاع رسانی و فرهنگی با نشر کتاب ها، مجله ها، بیان احادیث، جلسات و... اقدام نمود.

پیشنهاد کاربران

بپرس