صباشهر

دانشنامه آزاد فارسی

صَباشهر
شهرکی مسکونی در استان تهران، شهرستان شهریار. با ارتفاعی حدود ۱,۰۵۰ متر، در دشتی در ۳۰کیلومتری جنوب غربی تهران و ۱۳کیلومتری جنوب شرقی شهریار، در ۲کیلومتری شرق راه شهریار به شهرک گلستان قرار دارد. اقلیم آن نیز معتدلِ مایل به گرم و خشکو جمعیت آن ۱۸,۱۶۷ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

صَباشَهر یکی از شهرهای استان تهران در ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان شهریار قرار دارد. صباشهر در ۱۵ کیلومتری غرب شهر تهران واقع گردیده است.
صباشهر از ادغام شهرهای اسلام آباد، قاسم آباد، قندیشاد، شهرک مصطفی خمینی، کبودین، شهرک آسمان و ویره تشکیل شده است. تصویب نامه تأسیس این شهر در تاریخ ۱۳۷۵٫۶٫۲۶ به تأیید ریاست جمهوری وقت رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

این شهر ورزشگاهی به نام ورزشگاه درخشان دارد. در جریان زمین لرزه بم تیم امدادرسانی شهرداری صباشهر بیشترین حجم آوار منطقه پنج بم را به خارج از شهر انتقال داد.
لازم است ذکر شود که تیم فوتبال صبای قم که اکنون در لیگ دسته دو کشور بازی می کند، باشگاه فوتبالی است که از شهر صباشهر به استان قم واگذار شده است.
صباشهر که از نظر وسعت پس از باغستان دومین شهر شهرستان شهریار است، با قرار گرفتن در موقعیت ممتاز جغرافیایی من جمله نزدیکی به پایتخت و فرودگاه بین المللی امام خمینی، دسترسی مناسب به شهرستانهای بهارستان، رباط کریم و مرکز شهرستان شهریار و هم مرزی با آزادراه تهران - ساوه مستعد سرمایه گذاری به نظر می رسد. صباشهر همه ساله در مباحث علمی و ورزشی فعال بوده است. مهدی مهدوی بازیکن سابق تیم ملی والیبال نیز، بزرگ شده همین شهر است.
بقعه امامزاده عبدالله در محله قاسم آباد صباشهر واقع شده است. گفته شده که وی از نوادگان موسی بن جعفر است. این بنا فعلاً در حال بازسازی و تعمیرات می باشد. بنا دارای الحاقات جانبی شامل مسجد، دفتر هیئت امنا و آبدارخانه است. قبرستانی در بخشی از محوطه وجود دارد. بنای امامزاده فرخنده خاتون که تنها اثر ثبتی جنوب شهرستان شهریار در فهرست اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی است در محله ویره صباشهر واقع گردیده است. گنبد خشتی دو پوشه این بنای تاریخی - مذهبی از معدود گنبدهای خشتی در نوع خود است که تقریباً سالم مانده است. شواهد حاکی از این است که بنای اولیه این بقعه در دوران صفوی احداث شده است.
مرقد مطهر شهدای گمنام صباشهر واقع در بوستان شهدای گمنام شهرک مصطفی خمینی: در سال ۱۳۹۶ پیکر مطهر دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس با حضور بی نظیر مردم صباشهر در این محل به خاک سپرده شد.
شامل قندیشاه – قاسم آباد – اسلام آباد – ویره – شهرک مصطفی خمینی می باشد
قندیشاه: قندیشاه در گذشته روستای متمرکز بوده که اغلب خدماتی دهی به سایر روستاهای اطراف را انجام می داده، حتی شهریار در گذشته از قندیشاد کوچکتر بوده و برا ی خدمات آموزشی ( دبستان ) از روستای قندیشاد استفاده می کرده است. قندیشاد دارای قدمت تاریخی زیادی است و سابقه سکونت در آن به حدود ۷۰۰ سال قبل بر می گردد. در مورد وجه تسمیه قندیشاد ( قندی شاه ) چند روایت وجود دارد: روایت اول اینکه” جندی شاپور” یا «گندی شاپور» بوده است. «جند» در فارسی باستان به معنی شهر و «جندی شاپور» به مهنای شهر شاه بوده است. قندیشاد دارای قدمت تاریخی زیادی است و سابقه سکونت در قندیشاد کنونی به حدود ۷۰۰ سال قبل بر می گردد. در گورستان قدیم قندیشاد قلعه ای وجود داشته که تاریخ آن نشان دهنده سابقه پیش از اسلام این منطقه می باشد قبرستان قدیم قندیشاد از ۴۰ سال پیش تاکنون بلااستفاده مانده است و قبرستان فعلی حدود ۳۰۰ سال قدمت دارد. روایت دوم در مورد قندیشاد این گونه بیان شده که سلطان سنجر از این منطقه به مقصد همدان در حال گذر بوده، در اطراف گورستان کنونی جنب رودخانه ای که شاه چای نامیده شد اتراق می کند. یکی از کشاورزان خربزه ای برای سلطان می برد، چون خربزه خیلی شیرین بوده سلطان اسم محل را از کشاورز می پرسد، می گوید “سیم بر ” یا “سیم بن ” سلطان به علت شیرینی خربزه این محل را قندیشاه می نامد. در مورد اسم “سیم بر ” روایت شده که در محل معدن نقره وجود داشته است.

صباشهر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/صباشهر

بپرس