شیمی فیزیک

دانشنامه عمومی

شیمی فیزیک ( به فرانسوی: chimie physique ) و ( به انگلیسی: physical chemistry ) شاخه ای از علم شیمی است که در آن، از قواعد و قوانین فیزیکی، برای حل مسائل شیمی استفاده می گردد. یعنی هدف از شیمی فیزیک، یادگیری قواعد نظری فیزیک در توجیه موضوع و مبحث شیمی است. برای آشنایی بیشتر با دانش شیمی فیزیک، بایستی با زیر شاخه های این دانش آشنا گردیم. شیمی فیزیک پایه ای ترین شاخهٔ شیمی است. شاخه ای که می توان قانون گاه شیمی نامید. این دانش دارای دانشمندان بنامی چون گیبس، هلمهولتز، آرنیوس، نرنست، شرودینگر و غیره است. این علم با فیزیک رابطه ای نزدیک دارد.
شیمی فیزیک علمی گسترده بوده که پلی میان تمام علوم از زیست شناسی تا اعماق فیزیک نظری ایجاد می کند این علم ارتباط عمیقی با ریاضیات و فیزیک حالت جامد و همچنین فیزیک اتمی و ملکولی دارد چرا که حوزه هایی همچون شیمی کوانتومی بسیار شهودی بوده و به ریاضیات بسیار پیچیده ای احتیاج دارد تنها تفاوت این علم با فیزیک نپرداختن به دنیای فیزیک ذرات است هرچند که دانشمندان این علم اطلاعات کافی از علم فیزیک ذرات دارند چرا که در طیف سنجی عملاً با دنیای ذرات درگیر هستیم.
این علم تقریباً با تمامی علوم در ارتباط است به خصوص فیزیک نوین امروزه دانشمندان این علم با بررسی شیمی فیزیک ملکول های زیستی این علم را با زیست شناسی پیوند زدند و علم بیوشیمی فیزیک را پدیدآوردند همین طور این علم پیوند عمیقی با مهندسی شیمی مهندسی مواد و مکانیک دارد به طور کلی شیمی فیزیک ساختار و تغیر مواد شرکت کننده در واکنش تا محصول واکنش را از نقطه نظر میکروسکوپی یعنی ساختار اتم تا ابعاد ماکروسکوپی یعنی حالت یک فرایند را مورد بررسی قرار می دهد و در این راه به ابزار قدرتمند فیزیک نوین یعنی مکانیک کوانتومی نیاز دارد البته در این علم نظریه نسبیت هم تا حدودی مهم است چرا که این نظریه با مکانیک کوانتومی نسبیتی ارتباط دارد. همچنین ریاضیات پیشرفته در علم شیمی فیزیک کاربرد بسیار زیادی دارد اکثر مفاهیم شیمی فیزیک پیوند عمیقی با ریاضیات پیشرفته و فیزیک نظری دارند به طوری که می توان گفت کسانی در این رشته برای توجیه پدیده های شیمیایی یا فیزیکی نوین موفق تر هستند که ریاضی و فیزیک قوی داشته باشند. شیمی فیزیک ارتباط تنگاتنگی با علم فیزیک دارد. زمینهٔ نانو، شیمی سطح، کوانتم، طیف سنجی مولکولی، ترمودینامیک، شیمی هسته ای، همه و همه بیانگر ارتباط بسیار نزدیک این رشته با علم فیزیک است. [ ۱]
عکس شیمی فیزیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

شیمی فیزیک (physical chemistry)
شاخه ای از شیمی. وابستگی بین اجزای سازندۀ شیمیایی اجسام، و خصوصیات فیزیکی آن ها را با آزمایش بررسی می کند. اغلب واکنش های شیمیایی پدیده هایی فیزیکی را نشان می دهند. تغییر حالت، دما، فشار یا حجم و استفاده از الکتریسیته یا تولید آن از این جمله اند. اندازه گیری و مطالعۀ این پدیده ها منجر به کشف بسیاری از قوانین و نظریه های شیمیایی شده است.

پیشنهاد کاربران

شیمی فیزیک به انگلیسی ( Physical chemistry ) شاخه ای از دانش شیمی می باشد که در آن، از قواعد و قوانین فیزیکی، برای حل مسائل شیمی استفاده می گردد. یعنی هدف از شیمی فیزیک، یادگیری قواعد نظری فیزیک در توجیه موضاعات شیمی است. برای آشنایی بیشتر با دانش شیمی فیزیک، بایستی با زیر شاخه های این دانش آشنا گردیم. شیمی فیزیک پایه ای ترین شاخهٔ شیمی است. شاخه ای که می توان قانون گاه شیمی نامید. این دانش دارای دانشمندان بنامی چون گیبس، هلمهوتز، آرنیوس، نرنست، شرودینگر و غیره می باشد. این علم با فیزیک رابطه ای نزدیک دارد. شیمی فیزیک دارای شاخه های زیر می باشد:
...
[مشاهده متن کامل]

* ترمودینامیک
* الکترولیت
* ترموشیمی
* خوردگی فلزات
* شیمی سطح
* شیمی کلوئید
* شیمی محلول ها
* سینتیک شیمیایی
* الکتروشیمی
* شیمی کوانتوم
* شیمی فیزیک محاسباتی
محتویات
[نهفتن]
* ۱ رابطه شیمی فیزیک با دیگر دانش ها
* ۲ کاربردهای شیمی فیزیک
* ۳ منابعی برای مطالعهٔ بیشتر
* ۴ پانویس
رابطه شیمی فیزیک با دیگر دانش ها [ویرایش]
این دانش، روابط خیلی پیچیده شیمیایی را با زبان ریاضی، منظم و دسته بندی می کند و موضوع قابل فهم می گردد. بسیاری از موضوعات زیستی مثل سوخت و ساز مواد غذایی در یاخته های بدن با دانش شیمی فیزیک توجیه می شود. خیلی از پدیده های طبیعی که به شکل خودکار انجام می شود، مثل تبدیل خودکار الماس به گرافیت، با دانش شیمی فیزیک توجیه می گردد. [۱]
کاربردهای شیمی فیزیک [ویرایش]
ارتباط شیمی فیزیک با سایر علوم، کاربردهای اقتصادی و اجتماعی این علم را بیان می کند. به عنوان مثال، با مطالعه الکتروشیمی، به پایه و اساس پدیده های طبیعی مانند خوردگی فلزات پی برده و می توان از ضررهای اقتصادی و اجتماعی چنین پدیده هایی جلوگیری کرده و یا این پدیده ها را به مسیری مفید برای جامعه سوق داد. علاوه بر آن، کاربرد قوانین ترمودینامیک مانند نقطه یوتکتیک در جلوگیری از ضررهای جانی و مالی پدیده های طبیعی مانند یخ بندان بعد از بارش برف، بسیار مفید می باشد. با توجه به نبودن مرز بین قوانین فیزیک و تحولات شیمیایی جایگاه خاص این بخش از بخش از علم مشخص است.
منابعی برای مطالعهٔ بیشتر [ویرایش]
Robert A. Alberty, Robert J. Silbey, Physical Chemistry, 2nd Ed. , John Wiley & Sons, 1997.
پانویس [ویرایش]
1. ↑ «شیمی فیزیک» ‎ ( فارسی ) ‎. دانشنامه رشد، ۱. بازبینی شده در سوم ژانویه 2011.
[نهفتن]
ن • ب • و
شیمی
شاخه ها
شیمی آلی • شیمی معدنی • شیمی تجزیه • زیست شیمی • شیمی هسته ای • شیمی فیزیک
مشاهیر علم شیمی
آنتوان لاووازیه • جان دالتون • دمیتری مندلیف • سوانت آرنیوس • پیتر دبای • اتو هان • والتر نرنست • جابر بن حیان
مرتبط
تاریخ شیمی
Categoryرده Portalدرگاه شیمی Symbol question. svgویکی پروژهٔ شیمی
نماد خرد این یک نوشتار خُرد پیرامون فیزیک است. با گسترش آن به ویکی پدیا کمک کنید.
ن • ب • و
برگرفته از «http://fa. wikipedia. org/w/index. php?title=شیمی فیزیک&oldid=6452603»
رده های صفحه:
* شیمی فیزیک
از ویکی پدیا
قس عربی
الکیمیاء الفیزیائیة هی علم یقوم على دراسة خواص وبناء مختلف المواد والجسیمات التی تتکون منها هذه المواد وذلک تبعا لترکیبها وبنائها الکیمیائیین وللظروف التی توجد فیها وعلى دراسة التفاعلات الکیمیائیة والاشکال الأخرى من التأثیر المتبادل بین المواد تبعا لترکیبها الکیمیائی وبنائها ، وللظروف الفیزیائیة التی تحدث فیها هذه التفاعلات. یعود نشوء الکیمیاء الفیزیائیة إلى منتصف القرن الثامن عشر . فقد ادت المعلومات التی تجمعت حتى تلک الفترة فی فرعی الفیزیاء والکیمیاء إلى فصل الکیمیاء الفیزیائیة کمادة علمیة مستقلة ، کما ساعدت على تطورها فیما بعد . ولقد وضع العالم الروسی میخائیل لومونوسوف أول کتاب جامعی فی الکیمیاء الفیزیائیة .
[عدل] أهم فروع الفیزیاء الکیمیائیة
الدینامیکا الحراریة الکیمیائیة - الحرکیة الکیمیائیة - الکیمیاء الکمومیة - المیکانیک الإحصائی - الکیمیاء الکهربائیة - کیمیاء السطوح - کیمیاء الجسم الصلب - المطیافیة
[أخف]
ع · ن · ت
الکیمیاء
الکیمیاء التحلیلیة · کیمیاء عضویة · کیمیاء حیویة · تعلیم الکیمیاء · کیمیاء نقریة · کیمیاء التجمعات · کیمیاء بیئیة · کیمیاء خضراء · الکیمیاء العضویة · کیمیاء عضویة فلزیة · الکیمیاء اللاعضویة · کیمیاء فیزیائیة · کیمیاء البولیمرات · کیمیاء حیویة · علم المواد · کیمیاء الحالة الصلبة · کیمیاء دوائیة · صیدلة · علم الصیدلة · کیمیاء جزیئیة فائقة · کیمیاء حراریة · کیمیاء کهربیة · کیمیاء نوویة · کیمیاء حسابیة · کیمیاء ضوئیة · کیمیاء نظریة · کیمیاء رطبة
· قائمة الموضوعات الکیمیائیة · قائمة مرکبات لاعضویة · قائمة مرکبات عضویة · قائمة الجزیئات الحیویة
تم الاسترجاع من "http://ar. wikipedia. org/w/index. php?title=کیمیاء_فیزیائیة&oldid=8344140"
تصنیفان:
* کیمیاء فیزیائیة
* فروع الکیمیاء
قس اردو
طبیعی کیمیاء یا طبیعیاتی کیمیاء ( physical chemistry ) ، اصل میں کیمیاء کے میدان میں حرحرکیات، مقداریہ کیمیاء، شماریاتی آلاتیات اور حرکیات کے اُصول و تصورات استعمال کرتے ہوئے کیمیائی نظامات میں پاۓ جانے والے کبیربینی ، خردبینی، جوہری، زیر جوہری اور ذراتی مظاہر پر طبیعیات کے اطلاق سے حاصل ہونے والے شعبۂ علم کو کہا جاتا ہے۔
[ترمیم] ذیلی شاخیں
* نوری کیمیاء
* حر کیمیاء
* کیمیائی حرکیات
* مقداریہ کیمیاء
* برق کیمیاء
* سطحی کیمیاء
‘‘http://ur. wikipedia. org/w/index. php?title=طبیعی_کیمیاء&oldid=493240’’ مستعادہ منجانب
زمرہ جات:
* طبیعی کیمیاء
* کیمیاء
ق . . .

بپرس