شیمها روتم

دانشنامه عمومی

شیم ها روتم ( انگلیسی: Simcha Rotem; ۲۴ فوریهٔ ۱۹۲۴ – ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸ ) اهل لهستان بود. یک سرباز لهستانی تبار کهنه کار اسرائیلی بود که در ورشو در سازمان پیمان یهود خدمت کرد. عضو جنبش زیرزمینی ورشو بود و به عنوان سر پیام رسان اصلی سازمان مبارزان یهودی ( ZOB ) به مبارزه برخاست، [ ۱] آن ها عملیات خیزش گتوی ورشو[ ۲] [ ۳] را علیه نازیسم طراحی و اجرا کردند. او عضو جنبش جوانان «آکیوا» بود. شیم ها روتم یکی از دو جنگجوی یهودی بازمانده از شورش ورشو بود.
شیم ها روتم در ۱۹۴۲به ZOB ملحق شد. او به عنوان یک پیک برای مبارزان گتو ورشو مفید بود. نام مستعار روتم «کازیک» - با اختصار نام لهستانی «کازیمیر» شناخته می شد که به معنی لهستانی «کسی است که در طول نبرد پرستیژ و شکوه حریف را از بین می برد».
روتم به عنوان یک عضو ZOB در خیزش یهودیان ورشو شرکت داشت. [ ۴] او به عنوان سر پیام رسان، مستقیماً به ایتسهاک زوکرمن ( Yitzhak Zuckerman ) که فرمانده ZOB از جانب یهودیان بود گزارش می کرد. ( به طور کلی فرماندهی کل ارتش ZOB زیر نظر مورداخای آنیولاویچ ( Mordechai Anielewicz ) بود ) . [ ۵] هنگامی که موقعیت آن ها شناسایی شد و آلمانی ها گتو را تسخیر کردند، او از طریق یک گذرگاه مخفی به سمت جزایر نجیب ورشو فرستاده شد، جایی که او با زوکرمن ملاقات کرد تا ترتیب فرار جنگجویان را بدهند. با این حال، هنگام عبور از نازی ها آن ها شناسایی شدند. او قادر به بازگشت نبود، او و زوکرمن در هنگام نبرد مخفی شدند و گتو سوزانده و تخریب شد.
خیزش گتوی ورشو شورشی بود که در آوریل و مه سال ۱۹۴۳ توسط جنبش مقاومت یهودیان در گتوی ورشو در جریان جنگ جهانی دوم و علیه آلمان نازی شکل گرفت. این شورش با تسلیم نشدن ساکنان گتو به سربازان بریگادفورر یورگن اشتروپ در ۱۹ آوریل شروع شد و در پایان با سوزاندن و تخریب کامل گتو به دستور یورگن اشتروپ پایان یافت. ۱۳٬۰۰۰ یهودی در سرکوب این شورش کشته شدند. این بزرگ ترین شورش یهودیان علیه آلمان نازی در جنگ جهانی دوم بود.
روتم چندین بار تلاش کرد تا درهنگام محاصره گتو به رفقایش کمک کند. او برای وارد شدن به محوطهٔ گتو گهگاه از طریق فاضلاب وارد می شد. او در آنجا با زویا لوبکتین ( Zivia Lubetkin ) , [ ۶] یکی از آخرین رهبران باقی مانده از قیام مبارزان یهودی، روبرو شد و او را با تیم خود به همراه ۸۰ جنگجو از طریق فاضلاب به طرف مناطق غیر یهودی و سپس به جنگل های خارج از شهر هدایت کرد. در ادامه جنگ، روتم فعالیت های زیرزمینی خود را با مقاومت ادامه داد، مخصوصاً برای کمک به چندین هزار یهودی که هنور در ورشو مخفی و باقی مانده بودند. در اوت ۱۹۴۴، او در قیام لهستانی ورشو نیز شرکت کرد.
عکس شیمها روتمعکس شیمها روتم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس