شیر چای

دانشنامه عمومی

شیر چای نوعی نوشیدنی است که از ترکیب چای و شیر تهیه می شود و در فرهنگ های متفاوت انواع مختلفی دارد. این نوع نوشیدنی بسته به میزان هریک از دو ماده اصلی تشکیل دهنده آن، روش تهیه و اضافه کردن سایر مواد ( مانند شکر، عسل یا نمک ) انواع مختلفی دارد. [ ۱] پودر شیر چای فوری محصولی است که به صورت انبوه تولید می شود. [ ۲]
انواع شیر چای عبارتند از:
• چای بریتانیایی که با شیر سرو می شود
• بابل تی، یا چای حبابی، با چای تایوانی درست می شود و در تایچونگ در دهه ۱۹۸۰ اختراع شد
• چای شیر برمه ای با برگهای چای سیاه قوی دم می شود، و با شیر عسلی یا شیر تغلیظ شده شیرین می شود و در میانمار رایج است. [ ۳] این نوشیدنی معمولاً در چای فروشی ها سرو می شود و نخستین بار در زمان حکومت بریتانیا در برمه پدیدار شد[ ۴] [ ۵]
• چای کامبریک، شیر گرم شیرین شده است که معمولاً مقدار کمی چای به آن اضافه می شود[ ۶]
• چای شیر به سبک هنگ کنگ، چای سیاه شیرین شده با شیر تبخیر شده است و منشأ آن به دوران استعمار بریتانیا در هنگ کنگ برمیگردد
• چای دود پاتی، به معنای «شیر و برگ چای»، در هند، پاکستان، نپال و بنگلادش نوشیده می شود
• ته تاریک، نوعی شیر چای رایج در مالزی و سنگاپور است
• سووتی تسای، یک شیر چای شور مغولی است
• شاهی حلیب، شیر چای یمنی است که بعد از جویدن قات سرو می شود
چای ماسالا یک شیر چای ادویه دار است که در شبه قاره هند نوشیده می شود
• چای ایرانی، نوعی شیر چای است که با شیر خالص مخلوط با مأوا تهیه می شود و در کافه های ایرانی در حیدرآباد هند سرو می شود
• چای تایلندی، یک چای شیرین محبوب در آسیای جنوب شرقی است
• شیر چای سلطنتی، شرکت چای لیپتون این نوشیدنی را در سال ۱۹۶۵ در ژاپن اختراع کرد[ ۷]
• شیر چای دالگونا، شیر چای شیرین شده با دالگونای سنتی کره ای است[ ۸]
تخمین زده می شود که در تایلند به ازای هر نفر در ماه شش فنجان بابل تی مصرف می شود. در مالزی، سنگاپور، ویتنام و اندونزی سه فنجان به ازای هر نفر در ماه مصرف می شود. [ ۹]
عکس شیر چایعکس شیر چای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

شیرچای گونه ای از غذای مخصوص استان بدخشان افغانستان است ، که خیلی بین مردم آن شهر مشهور و دوست داشتنی است.
این غذا با ترکیب شیر گاو های که در طبیعت های سرسبز می چرند و دارای شیر غلیظ و مقوی هستند.
...
[مشاهده متن کامل]

همچنان گردو ( چهارمغز ) ، نمک چای سیاه مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا می باشند.
این غذا خیلی خوشمزه بوده و در نواحی شمالی افغانستان مانند: بدخشان ، تخار و کندز مورد استفاده قرار می گیرد.
ظرفی بزرگی که شیر چای مانند قوری در آن نگهداری میشود ؛ چایجوش نام دارد .
ظرف کوچک که برای نوشیدن از آن کار گرفته می شود ؛ چینی گویند .
برای افزایش لذت از شیرچای از نوعی کلوچه پهن به نام فتیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خوان که در آن روی آن ظروف ، نان و فتیر را می نهند ؛ دسترخوان نامیده می شود.
چونکه نکته از خامه جا نماند همچنین باید اضافه کنم اینکه :
از جوش دادن شیر و گذاشتن آن نوعی ماده غلیظ به وجود می آید که به آن قیماق گویند و آن را روی چینی شیرچای هر کس کم کم میگذارند.
نوشیدن مداوم این غذا منجر به عادت شدید به آن شده و در روزی که کسی این غذا را ننوشد ، سردرد و گیجی به سراغش میآید.
سپاسگزارم که متن بنده را تا اخیر خواندید.
اگر ایرادی در گرامر و یا جملات دیدید بنده را معذور بدارید.
با مهر
از استان بدخشان افغانستان

شیر چای

بپرس