شیر سویا

فرهنگستان زبان و ادب

{soymilk} [علوم و فنّاوری غذا] فراورده ای شیرمانند حاصل از پختن آرد سویای بدون پوست در آب و جدا کردن مواد جامد از آن

دانشنامه عمومی

شیر سویا نوشیدنی است که از دانه های سویا گرفته می شود و جزء اصلی از آشپزی چینی و آشپزی ژاپنی به شمار می آید. شیر سویا فراورده ای شیر مانند است حاصل از پختن آرد سویای بدون پوست در آب و جدا کردن مواد جامد از آن.
این نوشیدنی یک نامیزه پایدار از روغن، آب و پروتئین است. شیر سویا حاوی مقدار مشابه پروتئین در برابر شیر گاو می باشد که ۳٫۵٪ آن است و همچنین دارای ۲٪ چربی و ۲٫۹٪ کربوهیدرات است.
همانند پنیر که از شیر خوراکی ایجاد می شود، با پروتئین گرفته شده از شیر سویا می توان توفو را ایجاد کرد. [ ۲]
شیر سویا با خیساندن و آسیاب کردن دانه های سویا و سپس جوشاندن آن و گذراندن از صافی تهیه می شود. [ ۳]
همچنین می توان آن را با دستگاه شیر سویا ساز درست کرد.
نخستین بار بر روی یک نوشته سنگی بازمانده از سده اول تا سوم در چین به شیر سویا اشاره شده است. اگر شیر سویا به آرامی گرم شود هضم آن آسان تر است شیر گاو خواهد بود. برای همین در سده هجدهم برای چینی ها محبوب شد. [ ۳]
تولید انبوه شیر سویا در سال ۱۹۱۰ با راه اندازی نخستین کارخانهٔ تولید شیر سویا در پاریس آغاز شد. [ ۳]
عکس شیر سویاعکس شیر سویا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس