شکرستان. [ ش َ ک َ /ش َک ْ ک َ رِ ] ( اِ مرکب ) شکرخیز. ( از آنندراج ). جایی که نیشکر زراعت میکنند. ( ناظم الاطباء ) : گر درون سوخته ای با تو برآرد نفسی چه تفاوت کند اندر شکرستان مگسی.
سعدی.
طوطیان در شکّرستان کامرانی میکنند در تحسر دست بر سر میزند مسکین مگس.
حافظ.
|| کنایه از لب و دهان معشوق : بر شکّرت از پرّ مگس پرده چه سازی ای من مگس آن شکرستان که تو داری.
خاقانی.
گرچه شکرخنده زد بر دم چو آتشم آتش من مگذراد بر شکرستان او.
خاقانی.
شاهد دل درآمد از در من بند لعل از شکرستان بگشاد.
خاقانی.
|| در بیت ذیل کنایه از وجود معشوق و محبوب است بمناسبت ظرافت و شیرینی و نظافت اندام و حرکات و سکنات : دارند به دور شکرستان تو خوبان چون نیشکر انگشت تحیر به دهنها.
خواجه آصفی ( از آنندراج ).
|| سخت خوش خنده. خوش محضر. شکرخنده. با خنده شیرین : بخندید، و شکرستانی بود [ مسعود ] در همه حالها. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 162 ). گفت شیرین سخن جوانی بود کز ظریفی شَکَرْسِتانی بود.
|| کارخانه شکرسازی. ( ناظم الاطباء ). || جایی که شکر فراوان باشد. شکرزار. ( فرهنگ فارسی معین ).
فرهنگ فارسی
۱ - جایی که شکر فراوان باشد شکر زار. ۲ - جایی که نیشکر زراعت کنند .
پیشنهاد کاربران
شکرستان یک مجموعه پویانمایی تلویزیونی ایرانی است که ساختهٔ مرکز صبا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می باشد از سری اول این مجموعه تا به اکنون ۱۰۸ قسمت آن تولید و از برنامه کودک و نوجوان شبکه دو سیمای ایران پخش شده است. سری دوم آن که عروسکی است از شبکه نسیم پخش می شود. ... [مشاهده متن کامل]
همچنین سری جدید آن با نام شکر TV برای ایام کرونا ساخته شد . شکر TV دو دقیقه بیشتر زمان ندارد. این مجموعه با روش کات اوت یا بریده مقوا ساخته شده و استقبال زیادی از آن شده است. قسمت هایی از این مجموعه در جشنواره های خارجی از جمله جشنوارهٔ چانگوی چین، جشنوارهٔ جیفونی ایتالیا و جشنوارهٔ فیلم کودک هند نمایش یافته است. شکرستان در سال ۱۳۸۷ برندهٔ جایزهٔ بهترین پویانمایی سال در جشن خانه سینما شد. در جشنوارهٔ جام جم سال ۱۳۹۰ هم شکرستان در ۸ بخش نامزد دریافت جایزه شد و برندهٔ بهترین کارگردانی پویانمایی شد. مرتضی احمدی ( راوی مجموعه ) ، ناگهان در سال ۱۳۹۳ درگذشت و تولید این مجموعه متوقف شد؛ اما در نوروز ۱۳۹۸، تحت عنوان ویژه برنامه ۱۳ قسمتی، اما اینبار در شبکه نسیم، دوباره شروع به کار کرد و شهاب حسینی جایگزین مرتضی احمدی شد و به عنوان راوی پس از چندین سال به تلویزیون برگشت. سینمایی شکرستان و مرد نمکی هم ساخته است. از مرداد ۹۸ شکرستان با صدای علی همت مومی وند پخش می شود. شکرستان با بیش از ۱۸۰ شخصیت همهٔ داستان های این سریال در یک شهر قدیمی و خیالی روی می دهد. هر قسمت داستانی مجزا دارد که مردم شکرستان بنا به نیازهای دراماتیک هر قصه، در هر قسمت نقشی متفاوت برعهده می گیرند و داستان را رقم می زنند. قصه ها پس از ۸ ماه تحقیق و توسعه بر اساس داستان ها، ضرب المثل ها و قصه های قدیمی و عامیانهٔ ایرانی - شرقی انتخاب و سپس با رویکردی مدرن و به روز به رشتهٔ تحریر در آمده اند. در این شهر قدیمی و داستانی، هیچ کس در جایگاه خود نیست و تلاش شده تا با تغییر شکل تصویری و دراماتیک، شیوه ای اتخاذ شود که کوچک و بزرگ پس از خندیدن به طنز داستان ها، عمیقاً به فکر فرو روند و آینهٔ رفتارهای اجتماعی و فرهنگی خود را بازنگری کنند. شکرستان بیش از ۱۰۰ شخصیت گوناگون دارد که بنا به نیازهای داستان در هر قسمت سروکلهٔ شان پیدا می شود و نقش های متفاوتی چون تاجر، کارگر، مردم شهر، بچه های مدرسه، ریش سفید و. . را برعهده می گیرند؛ ولی چند شخصیت، محوریت بیشتری دارند: