شکرانلو

لغت نامه دهخدا

شکرانلو. [ ش ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان اوغاز بخش باجگیران شهرستان قوچان. سکنه آن 286 تن. آب از چشمه است. محصول عمده غلات و میوه و صنایع دستی زنان قالیچه و جاجیم و جوراب بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

شکرانلو. [ ش ُ ] ( اِخ )دهی از دهستان باغان بخش شیروان شهرستان قوچان. سکنه آن 190 تن. آب از قنات است. محصول عمده غلات و میوه و انگور میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

دانشنامه عمومی

شکرانلو (حومه). شکرانلو روستایی در دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان شیروان استان خراسان شمالی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۱۸ نفر ( ۳۸خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس شکرانلو (حومه)

شکرانلو (سیوکانلو). شکرانلو ( به کردی: شُکران ) روستایی در دهستان سیوکانلو بخش مرکزی شهرستان شیروان استان خراسان شمالی ایران است. کد خدا این روستا رضا طالبی هستش که عضو خانواده خربزه، طالبی هستش که خانواده این میوه جات در حال رشد هستش که این کد خدا یک مرد همه کاره است که امروز زیب شلوار خودش را با دست خودش دوخته است
روستای شکرانلو در فاصلهٔ ۴۷ کیلومتری شمال شرق شیروان قرار دارد که از شمال با روستایچپانلو، از جنوب با روستای قلعه صفا و قوچ قلعه و از شرق با کوه کیسمار و از غرب با کوه قنبر و کوه حاتم خان ارتباط دارد.
مردم شکرانلو به زبان کردی کرمانجی تکلم می کنند و جزء دهستان سیوکانلو شیروان می باشد. شکرانلوها یکی از عشیره های مهم و اصیل ایل سیفکانلو هستند که از کردستان ترکیه به ناحیهٔ شمالی خراسان مهاجرت کرده اند. امین زکی می نویسد: محل اولیهٔ عشیرهٔ شکرانلو را در کردستان ترکیه و ناحیهٔ مُش ( mosh ) ذکر کرده اند. شغل مردم دامداری و کشاورزی است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴۴ نفر ( ۱۵خانوار ) بوده است. [ ۱]
نام روستا سابقاً اُزدک ( ozdag ) بود که بعداً نام طایفهٔ شکرانلو را بر آن نهادند.
کوه های: قنبر، حاتم خان، قاضی و دره های: قوره دره، گربه دیره و ناله آق و ناله قامیش و همچنین چشمه های قنبر در کوه قنبر با آبی سرد و گوارا و مناظری زیبا و دیدنی و کانی سوگدلی و کانی حاتم خان در حوزهٔ روستای شکرانلو قرار دارند.
محصولات عمده آن: فراورده های دامی، گندم، جو و سیب زمینی می باشد.
امکانات روستا در حال حاضر شامل: راه خاکی سرویس ایاب وذهاب، دبستان، مسجد. وشورای ده است.
در کوه ها و دامنه های سرسبز این روستا انواع گیاهان خودرو و طبی مانند: کاکوتی، زرک ( زرشک ) ، سیب تالک، مندک، گون، پوپک، هلز، قارچ خوراکی، کنگر، شقایق می روید.
در شکرانلو آثار قدیمی به وضوح دیده نمی شود اما با توجه به ظروف مسی وسفالی که گهگاه در گوشه وکنار این روستا پیدا شده است قدمت شکرانلو را به زمان قبل از ازبکان می رساند واحتمالاً نام محل آبادی ازبک بوده که به مرور به ازدک تبدیل یافته است طبق گفته معمرین روستا دور قلعه شکرانلو در سابق حصارکشی ودارای برج وبارو بوده است. در محلی معروف به راه شیخ اثر جای پا دیده می شود که عده ای معتقدند یکی از مردان حق به این جا آمده وشخصی را که مزاحم مردم بوده از بین برده است که معمولاً شب های جمعه مردم برای نذز و نیاز به آن جا می روند.
عکس شکرانلو (سیوکانلو)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس