لغت نامه دهخدا
- شویدپلو، شِوِدپلو؛ پلو که در آن برنج با شوید مخلوط و پخته شود.
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
۲. [عامیانه، مجاز] مو، موی سر.
دانشنامه آزاد فارسی
شِوید (dill)
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
گیاهی با نام علمی آنتوم گراوئولنس، از خانواده چتریان. دانۀ تند و برگ های معطر آن در آشپزی و پزشکی مصرف می شوند. شباهت فراوانی به رازیانه دارد و بدین جهت عده ا ی آن را رازیانۀ کاذب می نامند. از نظر غذایی مقوی معده، اشتهاآور، ضد سمّ، مسکن دل درد، ادرارآور، و خردکنندۀ سنگ کلیه و مثانه است. همچنین، ویتامین ای فراوانی دارد.
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
شِوید
گیاهی با نام علمی آنتوم گراوئولنس، از خانواده چتریان. دانۀ تند و برگ های معطر آن در آشپزی و پزشکی مصرف می شوند. شباهت فراوانی به رازیانه دارد و بدین جهت عده ا ی آن را رازیانۀ کاذب می نامند. از نظر غذایی مقوی معده، اشتهاآور، ضد سمّ، مسکن دل درد، ادرارآور، و خردکنندۀ سنگ کلیه و مثانه است. همچنین، ویتامین ای فراوانی دارد.
wikijoo: شوید
مترادف ها
شوید، شود
پیشنهاد کاربران
شوید کلمه ای تورکی است که از دو جزو شوی به معنی ترکه باریک وسبز و پسوند اوت تشکیل یافته و با هم به شکل شویود وبه معنی مثل شاخه نازک و سبز در امده و به شکل شوید وارد فارسی شده است
شِوید یا شوِد یا شبِت ( نام علمی: Anethum graveolens dhi ) گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی بلندی آن به یک متر نیز می رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانه است و امروزه در بیشتر نقاط گیتی از جمله بخش های جنوب اروپا، ایران، مصر، آمریکا و چین پرورانده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
میوه شوید بیضی شکل، مسطح و به درازای ۴ میلی متر و پهنای ۳ میلی متر است. رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگی هایی به رنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود.
گویند که اصل شوید از ایران و مصر و هند بوده است و از این کشورها به کشورها و قارّه های اروپا و آمریکا رفته و کشت شده است. در اکثر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید رایج است. در برخی از نواحی این کشورها باد باعث پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن آن شده است به طوری که در برخی از چمن زارها یا کناره های سنگ ها و پیاده روها و خانه های ییلاقی شوید می روید.
در اروپا تخم شوید در پاییز می رسد و پرندگان کوچک آن را سمّی می دانند به قدری که به آن نزدیک نمی شوند. البتّه احتمال می رود که این هراس به دلیل آن باشد که از بوی تخم شوید خوششان نمی آید زیرا که تخم شوید سمّی نیست. شوید در تمام تابستان گل دارد ولی گل آن از شیره و گردِ گل کمی برخوردار است.
بر روی برگ های پاپیروس که در مصر به دست آمده نوشته شده است که مصریان قدیم شوید را مثل سبزی خوردن همراه با غذا مصرف می نموده اند. در تورات گفته شده است که قوم بنی اسرائیل به شوید به عنوان یکی از سبزی های مفید توجّه داشته اند و مانند زیره از آن بهره می برده اند. یونانیان قدیم شوید را سبزی ای دارویی با خاصیّت های اعجاب انگیز می دانستند. فیثا غورث و بقراط حکیم معتقد بودند گرفتن چند برگ شوید در دست چپ انسان را از بیماری حمله و صرع محافظت می کند. در روم قدیم هم شوید نشانهٔ سر زندگی، شادابی و لذّت بوده است. به همین خاطر گلادیاتورها به جستجوی روغن آن بوده اند تا شاید بتوانند به وسیله آن قدرتمند شوند!
پیروان مکتب پزشکی «سالرن» عقیده داشتند که شوید بادشکن است و افراد چاق را لاغر می کند. «ماتیول» هم عقیده داشته است که اگر کسی دچار سکسکه شود باید نخست مقداری تخم شوید را در آتش ریخت و سوزاند، سپس به فردی که دچار سکسکه شده است گفت که از دود به دست آمده نفس بکشد. به این ترتیب مشکل وی هم رفع خواهد شد.




... [مشاهده متن کامل]
میوه شوید بیضی شکل، مسطح و به درازای ۴ میلی متر و پهنای ۳ میلی متر است. رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگی هایی به رنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود.
گویند که اصل شوید از ایران و مصر و هند بوده است و از این کشورها به کشورها و قارّه های اروپا و آمریکا رفته و کشت شده است. در اکثر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید رایج است. در برخی از نواحی این کشورها باد باعث پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن آن شده است به طوری که در برخی از چمن زارها یا کناره های سنگ ها و پیاده روها و خانه های ییلاقی شوید می روید.
در اروپا تخم شوید در پاییز می رسد و پرندگان کوچک آن را سمّی می دانند به قدری که به آن نزدیک نمی شوند. البتّه احتمال می رود که این هراس به دلیل آن باشد که از بوی تخم شوید خوششان نمی آید زیرا که تخم شوید سمّی نیست. شوید در تمام تابستان گل دارد ولی گل آن از شیره و گردِ گل کمی برخوردار است.
بر روی برگ های پاپیروس که در مصر به دست آمده نوشته شده است که مصریان قدیم شوید را مثل سبزی خوردن همراه با غذا مصرف می نموده اند. در تورات گفته شده است که قوم بنی اسرائیل به شوید به عنوان یکی از سبزی های مفید توجّه داشته اند و مانند زیره از آن بهره می برده اند. یونانیان قدیم شوید را سبزی ای دارویی با خاصیّت های اعجاب انگیز می دانستند. فیثا غورث و بقراط حکیم معتقد بودند گرفتن چند برگ شوید در دست چپ انسان را از بیماری حمله و صرع محافظت می کند. در روم قدیم هم شوید نشانهٔ سر زندگی، شادابی و لذّت بوده است. به همین خاطر گلادیاتورها به جستجوی روغن آن بوده اند تا شاید بتوانند به وسیله آن قدرتمند شوند!
پیروان مکتب پزشکی «سالرن» عقیده داشتند که شوید بادشکن است و افراد چاق را لاغر می کند. «ماتیول» هم عقیده داشته است که اگر کسی دچار سکسکه شود باید نخست مقداری تخم شوید را در آتش ریخت و سوزاند، سپس به فردی که دچار سکسکه شده است گفت که از دود به دست آمده نفس بکشد. به این ترتیب مشکل وی هم رفع خواهد شد.




از این پس، شاید بهتر باشد به جای " شوید" بنویسیم و بخوانیم: شیوید؛ آنهم به دو دلیل زیر:
- فارسی زبانان، به نظر می رسد این واژه را در بیشتر موارد، همان شیوید بگویند.
- خواندن اینگونه واژه ها برای غیرفارسی زبانان علاقه مند به یادگیری فارسی، آسان می شود و قاعده مند. به بیان دیگر، می شود ترکیب شی و وید.
... [مشاهده متن کامل]
- فارسی زبانان، به نظر می رسد این واژه را در بیشتر موارد، همان شیوید بگویند.
- خواندن اینگونه واژه ها برای غیرفارسی زبانان علاقه مند به یادگیری فارسی، آسان می شود و قاعده مند. به بیان دیگر، می شود ترکیب شی و وید.
... [مشاهده متن کامل]
شوید Dill
نام علمی Aniethum graveolens
نام علمی Aniethum graveolens
dill = شوید


اسامی سبزیجات به انگلیسی:
asparagus = مارچوبه
bell pepper ( American ) / pepper ( British ) / sweet pepper ( both Am & Br ) = فلفل دلمه ای 🫑
chilli ( British ) / chili ( American ) = فلفل تند 🌶 ( که یا قرمز است یا سبز ولی تند است )
... [مشاهده متن کامل]
cabbage = کلم
broccoli = کلم بروکلی 🥦
cauliflower = گل کلم
Brussels sprouts = کلم بروکسل، کلم فندقی
celery = کرفس
lettuce = کاهو 🥬
leek = تره فرنگی
chives = تره
basil = ریحان
dill = شوید
cress = شاهی، ترتیزک
coriander = گشنیز
mushroom = قارچ
onion = پیاز 🧅
spring onion ( British ) / scallion ( American ) / green onion ( American ) = پیازچه
garlic = سیر 🧄
shallot = نوعی پیاز کوچک
pea = نخود فرنگی
pumpkin = کدو تنبل 🎃
spinach = اسفناج
thyme = آویشن
fennel = رازیانه، بادیان
parsley = جعفری
mint = نعنا
green bean ( British ) / French bean ( British ) / runner bean / string bean = لوبیا سبز
turnip = شلغم
oregano = پونه کوهی
sage = مریم گلی
radish = تربچه
tarragon = ترخون
beetroot ( British ) / beet ( American ) = چغندر
zucchini ( American ) / courgette ( British ) = کدو سبز
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
eggplant ( American ) / aubergine ( British ) = بادنجان 🍆
sweet potato = سیب زمینی شیرین
yam = سیب زمینی هندی
corn on the cob = بلال کامل 🌽
parsnip = هویج وحشی
broad bean ( British ) / fava bean ( American ) = باقلا
asparagus = مارچوبه
bell pepper ( American ) / pepper ( British ) / sweet pepper ( both Am & Br ) = فلفل دلمه ای 🫑
chilli ( British ) / chili ( American ) = فلفل تند 🌶 ( که یا قرمز است یا سبز ولی تند است )
... [مشاهده متن کامل]
cabbage = کلم
broccoli = کلم بروکلی 🥦
cauliflower = گل کلم
Brussels sprouts = کلم بروکسل، کلم فندقی
celery = کرفس
lettuce = کاهو 🥬
leek = تره فرنگی
chives = تره
basil = ریحان
dill = شوید
cress = شاهی، ترتیزک
coriander = گشنیز
mushroom = قارچ
onion = پیاز 🧅
spring onion ( British ) / scallion ( American ) / green onion ( American ) = پیازچه
garlic = سیر 🧄
shallot = نوعی پیاز کوچک
pea = نخود فرنگی
pumpkin = کدو تنبل 🎃
spinach = اسفناج
thyme = آویشن
fennel = رازیانه، بادیان
parsley = جعفری
mint = نعنا
green bean ( British ) / French bean ( British ) / runner bean / string bean = لوبیا سبز
turnip = شلغم
oregano = پونه کوهی
sage = مریم گلی
radish = تربچه
tarragon = ترخون
beetroot ( British ) / beet ( American ) = چغندر
zucchini ( American ) / courgette ( British ) = کدو سبز
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
eggplant ( American ) / aubergine ( British ) = بادنجان 🍆
sweet potato = سیب زمینی شیرین
yam = سیب زمینی هندی
corn on the cob = بلال کامل 🌽
parsnip = هویج وحشی
broad bean ( British ) / fava bean ( American ) = باقلا
شوید : Dill
آویشن ( زعتر ) : Thyme
مرزه : Savory / Savoury
ریحان : Basil
نعناع : Mentha / Mint / Spearmint / Peppermint
تره : Chives
جعفری : Parsley
تربچه : Radish
شلغم : Turnip
... [مشاهده متن کامل]
شبدر : Clover
کرفس : Celery
شاهی : Garden Cress
فلفل دلمه ای : Bell Pepper
پیاز : Onion
موسیر : Allium stipitatum
سیر : Garlic
گشنیز : Coriander
اسفناج : Spinach
ترخون : Tarragon
پونه : Mentha pulegium
رزماری : Rosemary
بامیه : Okra
عدس : Lentil
لوبیا سبز : String bean
نخودفرنگی : Chickpea
مارچوبه : Asparagus
کاهو : Lettuce
کلم : Cabbage
کاسنی : Chicory
کدو سبز : Zucchini
بروکلی : Broccoli
ذرت : Corn
کنگر : Cirsium vulgare
کنگر فرنگی : Artichoke
گل اروانه : Hymenocrater
بیدمشک : Pussy willow
گل گاوزبان : Viper's - buglosses
بادمجان : Eggplant / Aubergine
گوجه : Tomato
کدو تنبل : Pumpkin
پیازچه : Scallion
باقالی : Vicia faba
لوبیا : Bean
لوبیا چیتی : Pinto Bean
خیار : Cucumber
کدو : squash / Cucurbita
قارچ : Mushroom
هویج : Carrot
گل کلم : Cauliflower
چغندر : Beetroot
کلم برگ چینی : Bok Choy
آویشن ( زعتر ) : Thyme
مرزه : Savory / Savoury
ریحان : Basil
نعناع : Mentha / Mint / Spearmint / Peppermint
تره : Chives
جعفری : Parsley
تربچه : Radish
شلغم : Turnip
... [مشاهده متن کامل]
شبدر : Clover
کرفس : Celery
شاهی : Garden Cress
فلفل دلمه ای : Bell Pepper
پیاز : Onion
موسیر : Allium stipitatum
سیر : Garlic
گشنیز : Coriander
اسفناج : Spinach
ترخون : Tarragon
پونه : Mentha pulegium
رزماری : Rosemary
بامیه : Okra
عدس : Lentil
لوبیا سبز : String bean
نخودفرنگی : Chickpea
مارچوبه : Asparagus
کاهو : Lettuce
کلم : Cabbage
کاسنی : Chicory
کدو سبز : Zucchini
بروکلی : Broccoli
ذرت : Corn
کنگر : Cirsium vulgare
کنگر فرنگی : Artichoke
گل اروانه : Hymenocrater
بیدمشک : Pussy willow
گل گاوزبان : Viper's - buglosses
بادمجان : Eggplant / Aubergine
گوجه : Tomato
کدو تنبل : Pumpkin
پیازچه : Scallion
باقالی : Vicia faba
لوبیا : Bean
لوبیا چیتی : Pinto Bean
خیار : Cucumber
کدو : squash / Cucurbita
قارچ : Mushroom
هویج : Carrot
گل کلم : Cauliflower
چغندر : Beetroot
کلم برگ چینی : Bok Choy
شبت