شورچه

لغت نامه دهخدا

شورچه. [ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان عربستان شهرستان گلپایگان است و 528 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

شورچه. [ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد است و 186 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

شورچه. [ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان جعفرآباد خاروج بخش حومه شهرستان قوچان است و 542 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

دانشنامه عمومی

شورچه (کنگاور). شورچه ( کنگاور ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه ایران است. از شمال به شهر گودین و از جنوب به روستای قارلق بزرگ همجوار است. شغل قبلی مردم روستا کوره های آجر پزی بوده است که حدود ۵ هزار نفر به صورت مستقیم و حدود ۲۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به فعالیت بودند و حتی این روستا میزبان کارگران از استان کردستان و شهرها و روستاهای همجوار بوده است. با اجرا شدن سیاست اقتصادی هدفمندی یارانه ها توسط دولت آقای احمدی نژاد همه این واحدهای تولیدی به طور کلی تعطیل شد و اکثر مردم روستا مجبور به مهاجرت به شهرهای بزرگ شدند و باقیمانده جمعیت که زنان و مردان سالمند هستند به دلیل نبود درآمد و بیمه حمایتی به صورت کارگر در زمین های کشاورزی روستاهای همجوار کار می کنند. روستای شورچه در کوه پایه آن دارای زمین کشاورزی حاصل خیز بنام قیراژ می باشد که بسیار مناسب احداث باغ میوه است و در غرب روستا زمین های حاصلخیز دیگری به مساحت ۲۴۳هکتار بنام ( قورق ) وجود دارد که به صورت غیر شفاف به افرادی اکثرا غیر بومی واگزار شده است و یکی از شاخه های رودخانه خرم رود و قنات های قدیمی که سرچشمه رودخانه و دارای تالاب منحصر به فرد و پذیرای پرندگان مهاجر مانند لک لک و درنای سیبری بود به کل از بین رفت. از اهالی سرشناس آنجا می توان به مرحوم حاج کاظم خان رضایی و مرحوم حاج کریم خان رضایی اشاره کرد.
و همچنین کوره های آجرپزی رها شده زمینهای آن که بشدت گودبرداری شده و تقریبا ۸کیلومتر مربع است و دولت می تواند از این مکان جهت ساخت دریاچه و هدایت رودخانه خرم رود و کنترل سیل جنوب کشور استفاده نماید و تبدیل به دریاچه توریستی مصنوعی شود.
قدمت روستای شورچه به حدود ده هزار سال قبل برمی گردد و دارای قبرستانهای قدیمی و غیر مسلمان به اصطلاح گبری است.
روستای شورچه دارای یکسری تپه های باستانی دوره ساسانیان که به صورت ردیفی و در نهایت به کنگاور ختم می شود و گفته شده این تپه ها پادگانهای نظامی گارد حفاظت و واکنش سریع جهت حفاظت حلقه ای از شهر کنگاور و معبد آناهیتا بوده است که باقایای آن کاملا مشهود است.
این روستا در شهر کنگاور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۹۶ نفر ( ۲۰۳ خانوار ) بوده است.
در این روستا افراد تحصیل کرده زیادی و جود دارد که همگی آنها مهاجرت کرده اند.
عکس شورچه (کنگاور)عکس شورچه (کنگاور)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

شورچه روستایی است از استان کرمانشاه با ۲۱۵ سکنه
این روستا دارای قدمت چندین هزار ساله می باشد.
علت نامگذاری این روستا بدلیل وجود چشمه ها و نزدیک بودن سطح آب روی زمین در گذشته بوده و شورچشمه نام داشته که به مرور به شورچه تلییر یافته.
به نظر من چون اسم شورچه تو شهرهای دیگه هم تکرار شده حتما دلیل خاصی داره. شایدبه خاطر یه شرایط خاصی که داشته به این اسم نامیده شده. من فکر میکنم که شاید یه چشمه شور از شورچه عبور کرده در قدیم.
زمین های شوره زار که بعد از باران شوره میزند
شوره زار کوچک

بپرس