شورش های ۱۹۸۰ مراداباد

پیشنهاد کاربران

شورش های ۱۹۸۰ مرادآباد به درگیری های رخ داده در آگوست تا نوامبر ۱۹۸۰ در شهر مرادآباد هند اشاره دارد. این کشمکش تا حدودی بین هندوها و مسلمانان اتفاق افتاد ولی بخشی از آن حاصل درگیری مسلمانان با پلیس بود. این درگیری در ۱۳ اوت زمانی آغاز شد که پلیس محلی از دور کردن خوکی که به عیدگاه مسلمانان آمده بود امتناع کرد، در نتیجه گروهی از مسلمانان خشمگین شده و به طرف پلیس سنگ پرتاب کرده بودند. شلیک بی جای پلیس در این موقعیت منجر به کشته شدن بیش از صد نفر شد. به دنبال این حادثه، یک سری درگیری های خشونت آمیز دیگری رخ داد که ماهیت مذهبی داشتند و منجر به آتش افروزی، غارت و قتل شدند.
...
[مشاهده متن کامل]

این درگیری های خشونت آمیز تا نوامبر ۱۹۸۰ ادامه یافت. آمار کشته شدگان این درگیری ها هرگز مشخص نشد: دولت ۴۰۰ فقره فوت را به گردن گرفت و دیه آن را پرداخت، در حالی که آمارهای غیررسمی حاکی از این بود که تعداد کشته شدگان به ۲۵۰۰ نفر می رسید. این شورش ها، روند تولید ظروف برنجی را که جزو مشاغل مهم شهر به حساب می آمد، به شدت تحت تأثیر قرار داد و باعث کاهش شدید تولید و صادرات این صنعت شد.
مرادآباد سابقه تاریخی ای در درگیری بین هندوها و مسلمانان دارد؛ اولین مورد از چنین درگیری هایی در سال ۱۸۴۸ رخ داد و به دنبال آن درگیری دیگری در سال ۱۸۷۲ اتفاق افتاد. در دهه ۱۸۸۰، تعداد رای دهندگان هندو در این شهر بیشتر بود. با این حال، منشی مسلمان فرمانداری همیشه با دست کاری در مرزبندی حوزه های رای گیری باعث می شد که هندوها در یک بخش متمرکز شده و مسلمانان در پنج بخش باقی مانده به عنوان اکثریت به حساب بیایند. در نتیجه، مسلمانان همیشه اکثریت افراد فرمانداری را تشکیل می دادند. پس از اعتراض هندوها به این موضوع، مرزبندی حوزه های رای گیری دوباره انجام شد و هندوها اکثریت را در فرمانداری به دست آوردند. هر دو جامعه هندو و مسلمان از قدرت اداری برای تأمین منافع مذهبی خود استفاده می کردند، در نتیجه این اقدامات به خصومت جمعی بزرگی منجر شد.
در دهه ۱۹۳۰، اتحادیه مسلمانان که خواستار تشکیل یک کشور جداگانه برای مسلمانان بود، در مرادآباد محبوبیت یافت. سردسته و وکیل محلی به نام قاضی تسلیم حسین، یک مسافرخانه متعلق به مسلمانان را در نزدیکی ایستگاه راه آهن مرادآباد به مرکزی برای جناح سیاسی تجزیه طلب در این شهر تبدیل کرد. سازمان های هندوی آریه سماج و راشتریه سویم سیوک سنگه ( آراس اس ) نیز اقامتگاه هایی را در این شهر ایجاد کردند و به مبارزات انتخاباتی علیه مسلمانان پرداختند. به دنبال چندپارگی هند، شورش های گسترده ای در ژانویه سال ۱۹۴۸ در این شهر به وقوع پیوست. دوباره در سال ۱۹۷۸، نزاعی بین هندوها و مسلمانان در شهر سامبال ( که در آن زمان جزوی از بخش مرادآباد بود ) رخ داد.

شورش های ۱۹۸۰ مراداباد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شورش‌های_۱۹۸۰_مرادآباد

بپرس