شورای پتروگراد

پیشنهاد کاربران

ترتیب: قدیمیجدیدرای موافقرای مخالف
آرش ناصری٠٩:٥٤ - ١٤٠٣/١١/٠٢شورای نمایندگان کارگران و سربازان پتروگراد ( روسی: Петроградский совет рабочих и солдатских депутатов ) شورای انقلابی شهر پتروگراد پایتخت وقت روسیه بین سال های ۱۹۱۷ تا ۱۹۲۴ بود. این شورا معمولاً به طور اختصاری شورای پتروگراد نامیده می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

شورای پتروگراد در مارس ۱۹۱۷ و پس از انقلاب فوریه به عنوان شورای نمایندگان کارگران و سربازان پتروگراد تأسیس شد، در حالی که شهر از قبل دارای یک شورای شهر به نام دومای شهر سنت پترزبورگ  بود. در طول روزهای انقلاب روسیه که از مارس تا اکتبر ۱۹۱۷ ادامه داشت، شورای پتروگراد تلاش کرد تا به نهاد اصلی قدرت در سراسر روسیه تبدیل شود و خود را به عنوان یک مرکز قدرت رقیب درمقابل دولت موقت معرفی کند. رقابت شورای پتروگراد و دولت موقت در تاریخ نگاری شوروی به نام دوویولاستیه ( قدرت دوگانه ) شناخته می شود. کمیته های شورای پتروگراد عناصری کلیدی در رهبری انقلاب روسیه بودند و برخی از آنها شورش مسلحانه را در پایتخت در هنگام وقوع انقلاب اکتبر رهبری کردند.
ریشه شورای پتروگراد به شورای پترزبورگ ( تا پیش از ۱۹۱۴ پتروگراد به نام پترزبورگ شناخته می شد ) برمی گردد که به مدت چند ماه در زمان انقلاب ۱۹۰۵ تشکیل شد و لئون تروتسکی ریاست آن را برعهده داشت. پس از شروع جنگ جهانی اول و اعزام کارگران و کشاورزان به عنوان سرباز به جنگ، گروه های چپ به فکر سازمان دهی مجدد در شهرهای مختلف به ویژه در پتروگراد ( پایتخت وقت روسیه ) افتادند. درنتیجه انجمنی به نام گروه مرکزی کارگران تشکیل شد که اکثر اعضای آن را منشویک ها تشکیل می دادند. از نوامبر ۱۹۱۵ به بعد که شکست های روسیه در جنگ آغاز شد و تلفات روس ها افزایش پیدا کرد، گروه مرکزی کارگران نیز رادیکال تر شد و به تدریج شروع به تدارک اعتراضات و اقدامات انقلابی کرد.
با افزایش اعتراضات به ادامه جنگ و شرایط نامساعد اقتصادی که از اواخر ۱۹۱۶ شروع به بدتر شدن کرده بود، دولت روسیه از وجود گروه های مخالف چپ احساس خطر کرد و در نتیجه در ۲۷ ژانویه ۱۹۱۷ تمام اعضای رهبری گروه مرکزی کارگران دستگیر و در قلعه پیتر و پل زندانی شدند. با وجود دستگیری رهبران مخالفان اعتراضات ادامه پیدا کرد تا اینکه در صبح روز ۲۷ فوریه ( روز آغاز انقلاب فوریه ) گروهی از سربازان خشمگین که از ادامه جنگ ناراضی بودند به قلعه پیتر و پل حمله کردند و رهبران مخالفان، ازجمله اعضای گروه مرکزی کارگران را آزاد کردند. رهبران و فعالان چپ گرای آزاد شده از در ادامه همان روز رسماً تشکیل شورای کارگران و سربازان پتروگراد را اعلام کردند و روند انتخاب کادر رهبری شورا را آغاز کردند.

شورای پتروگراد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شورای_پتروگراد
گزارش
0 | 0

بپرس