شهریار کوه

لغت نامه دهخدا

شهریارکوه. [ ش َ ] ( اِخ ) کازانوا در رساله خود موسوم به «اصفهبدان فریم » میگوید که شهریارکوه با جبال قارن یکی است و این هر دو نام سلسله جبالی بوده است [ که هزارجریب جزو آن است ] واقع در شمال آن ، و میگوید فرض اول ( که در شمال فیروزکوه بوده است ) بعقیده او ارحج است و از بعضی مواضع ابن اسفندیار چنین معلوم میشود که شهریارکوه قارن است ، در بعضی اوقات نام شهری بخصوص نیز استعمال میشده است و شهریارکوه با فریم یکی است یا آنکه فریم پای تخت و شهر عمده شهریارکوه است. ( از یادداشتهای قزوینی ج 5 ص 233 به بعد ).

پیشنهاد کاربران

من بامطلعاتی که داشتم به این فرضیه رسیدم شهریارکوه هم اسم یه قلمرو بزرگ هست هم اسم یه جای کوچیکتربایه چشم اندازمشخصه مثل یه شهرقدیمی کوچیک . بااین فرض بنیادین پهنه وقلمروحکومتی شهریارکوه به کنار ، برای مشخص کردن جای خاص وشهرقدیمی کوچیکش بایددنبال جایی باشیم که سه تاویژگی همزمان رو داشته باشه : جایی که خانواده های زیادی بدون اینکه فامیل باشند فامیلی شهریاری داشته باشند __ جایی که بزرگ وخوشگل وخودکفاست و دردسترس حمله دشمن نیست واستحکامات طبیعی ش هم خوبه __ جایی که گنج وزیرخاکی زیادداره . بااین مشخصات ومفروضات درکل کوهستانهای ساری ونکاوبهشهروقائمشهر ده تا روستا هم نداریم و یکی ازهمین ده تاروستا شهریارکوه قدیمه .
...
[مشاهده متن کامل]

نکته مهمی که باید بهش توجه داشت ، پیگیری مطلب بدون جاده های نوساخت حاضرهست . جاده های فعلی یه پژوهشگر کم تجربه رو به غلط می ندازه . . .

بپرس