شهرک اکباتان

دانشنامه عمومی

شهرک اکباتان از بزرگ ترین شهرک های خاورمیانه است که در غرب تهران، پایتخت ایران و ناحیهٔ ۶ منطقهٔ ۵ شهرداری تهران جای دارد.
این شهرک برنامه ریزی شده ۵٫۹۴ کیلومتر مربع وسعت و ۴۴٬۹۸۱ تن جمعیت دارد. اگرچه جمعیت آن در منابعی بیشتر اعلام شده است. این شهرک از شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا، از شمال به اتوبان تهران کرج، از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی و از جنوب به بزرگراه شهید لشگری می رسد.
رحمان گلزار شبستری فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ساخت شهرک اکباتان را از سال ۱۳۴۵ آغاز کرد. گفته می شود این شهرک در برابر زمین لرزه تا ۹ ریشتر مقاوم است اما این ادعا منتقدینی هم دارد[ ۱] ، فضای سبز بسیار گسترده، نورگیری کافی سازه، شوتینگ، رایزرهایی اختصاصی، پله های ویژهٔ فرار از دیگر ویژگی های اکباتان است. همچنین ادعا می شود که عمر این شهرک نزدیک ۳۰۰ سال برآورد گشته است. [ نیازمند منبع] [ ۲] طرح ساخت شهرک، نخست بسیار گسترده بوده است و به عنوان نمونه، شامل دریاچه ای مصنوعی و بزرگ ترین مجموعهٔ فرهنگی ایران می شد. کار ساخت شهرک هنوز نیمه تمام بود که انقلاب ۱۳۵۷ رخ داد و اجرای پروژه متوقف شد. در نتیجه بسیاری از بخش های پروژه ساخته نشدند. کارشناسان، معماری شهرک را ستوده اند. [ نیازمند منبع] نخستین واحدهای این شهرک در سال ۱۳۵۶ به کارمندان دولتی ایران واگذار شد. ادامهٔ واگذاری واحدها نیز پس از انقلاب ۱۳۵۷ و توسط شرکت عمران و نوسازی اکباتان، پیگیری گردید.
گرافیتی های اکباتان نیز پرآوازه هستند. چند ورزشگاه ( شامل ورزشگاه راه آهن و ورزشگاه دستگردی ) در شهرک اکباتان ساخته شده است اما سوای آنان، جاهایی برای ورزش های خیابانی نیز در این شهرک وجود دارد. وجود مگامال و دیگر مرکزهای خرید، نیازهای خرید مردم ساکن آن را تأمین کرده است. ایستگاه مترو شهرک اکباتان نیز در کنار خط های تاکسی و اتوبوس به شهروندان خدمت رسانی می کند. فضای سبز شهرک نیز برجسته دانسته شده است.
نام شهرک اکباتان از واژهٔ هگمتانه برگرفته شده است. اکباتان یا هگمتانه، نام کهن شهر همدان بوده است. این واژه به زبان پارسی کهن به معنای «جای گردهمایی» است. [ ۳] [ نیازمند بازبینی منبع]
پروژه اکباتان به ابتکار رحمان گلزار شبستری سازنده بزرگ ترین مجموعه مسکونی ایران آغاز شد. [ ۴] طرح ساخت شهرک در سال ۱۳۴۵ با سرمایه گذاری و خرید زمین از سوی مهندس رحمان گلزار[ ۵] بر پایهٔ روش بلندمرتبه سازی و طراحی شهری روز، ریخته شد. مصالح مورد نیاز به ویژه آهن آلات شهرک، از کشورهای دیگر وارد شدند. مقاومت در برابر زمین لرزه تا ۹ ریشتر[ نیازمند منبع] ، فضای سبز بسیار گسترده، نورگیری کافی سازه، شوتینگ، رایزرهایی اختصاصی، پله های ویژهٔ فرار از مشخصات این مجموعه است. اکباتان از بزرگ ترین پروژه های ساختمانی دوران خود بود که با هدف کنترل کردن بافت جمعیتی شهر تهران و جای دادن جمعیت مهاجران به این شهر در میانه دهه ۵۰شمسی و تامین مسکن کارمندان دولتی احداث شد. در ساخت شهرک از روش ها و فناوری های نوین ساخت در آن زمان استفاده شد که به انتقال فناوری به شرکت های پیمانکار ایران در زمینهٔ ساخت نیز کمک کرد. [ ۶]
عکس شهرک اکباتانعکس شهرک اکباتانعکس شهرک اکباتانعکس شهرک اکباتانعکس شهرک اکباتانعکس شهرک اکباتان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

چرا بعضی ها اصرار دارند که اسم مکان های تورکی را به نفع خودشان مصادره کنند. سوباتان. آی باتان. گون باتان . اکباتان تورکی هستند. آبا در کنار نام سوباتان اگر بر فرض محال تالشی باشد. اسم دهکده های مجاور که تورکی است . برای آنها هم می توانند بگویند. که باتان همان وتون هست.
اکباتان سابق شهرک آرمان علی وردی

بپرس