شهرستان گیلانغرب

پیشنهاد کاربران

گیلانغرب ( به کُردی: گیه ڵان ) یکی از شهرستان های استان کرمانشاه در غرب این استان است که جمعیتی نزدیک به ۷۰ هزار نفر را در خود جای داده است. ساکنین گیلان غرب همگی کُرد و از ایل کلهر هستند که دومین ایل بزرگ ایران و یکی از بزرگترین ایل های کرمانشاه به شمار می آید. این شهرستان متشکل از دو بخش گواور و مرکزی، دو شهر گیلان غرب و سرمست، ۶ دهستان و ۲۰۲ روستاست که هم اکنون ۱۹۴ روستای آن دارای سکنه است.
...
[مشاهده متن کامل]

شهرستان گیلانغرب با شرایط آب و هوایی و وجود تپه های باستانی فراوان و وجود تفرجگاه های طبیعی دارای تاریخی کهن در دوران باستان و محل رویدادهای گوناگون در تاریخ معاصر بوده است.
سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی گیلانغرب را به سبب مقاومت مردم این منطقه در مقابل حملات ارتش عراق در طول جنگ ایران و عراق دومین شهر مقاوم کشور نامیده است. بیشترین معادن قیر طبیعی ایران در گیلان غرب قرار دارد. این منطقه همچنین مرکز ایل بزرگ کُرد کلهر به شمار می رود.
شهرستان گیلانغرب از شمال با شهرستان های سرپل ذهاب، دالاهو، از شرق با اسلام آباد غرب از غرب با قصر شیرین و از جنوب با استان ایلام همجوار است.
مهم ترین واحدهای صنعتی شهرستان گیلانغرب واحدهای تولیدی تولید دانه بندی شن و ماسه، پودر بیتومین و برخی مشتقات قیر طبیعی، آجر، باند و گاز طبی، تولید بالشتک خودروهای سنگین و محافظ الکتریکی هستند.
معادن استان کرمانشاه در قالب پنج پهنهٔ معدنی دسته بندی شده اند. بر این اساس در پهنهٔ گیلان غرب معادن قیر طبیعی و گچ شناسایی شده است.
در شهرستان گیلانغرب منابع قیر طبیعی وجود دارد. تاکنون دست کم ۳۳ معدن قیر طبیعی در این شهرستان شناسایی شده که ۶۷ درصد از کل ذخایر قیر طبیعی ایران و بخش اعظم ذخایر قیر طبیعی استان کرمانشاه را تشکیل می دهد. برای سنجش کیفیت قیر طبیعی به سه ویژگی درصد کربن، هیدروژن و مقدار خاکستر توجه می شود که بدین لحاظ قیر طبیعی معادن گیلانغرب از بهترین قیرهای طبیعی جهان محسوب می شود. با وجود اینکه به لحاظ فنی امکان تولید صدها محصول از قیر طبیعی وجود دارد، اما تنها ۳ محصول در سطح شهرستان گیلانغرب تولید می شود و بخش اعظم قیر طبیعی استان کرمانشاه ( معادل با ۷۰ درصد آن ) به صورت خام از این استان خارج شده و به استان های دیگر ایران یا به کشورهای دیگر مانند چین، ترکیه، مالزی، کشورهای خلیج فارس و آسیای میانه فروخته می شود. در حال حاضر استخراج کنندگان قیر طبیعی در استان کرمانشاه این محصول را در ازای یک سوم قیمت جهانی آن به فروش می رسانند. در سال ۱۳۹۸ طرحی مبنی بر احداث شهرک تخصصی قیر طبیعی در گیلانغرب از طرف استانداری کرمانشاه مطرح شد، اما اقدام مؤثری برای عملی کردن آن صورت نگرفته است. در جلسۀ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ شورای برنامه ریزی و توسعۀ استان کرمانشاه، طرح ایجاد ناحیۀ صنعتی قیر طبیعی مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت ، با این وجود مکان پیشنهادشده برای احداث آن که در ۳۰ کیلومتری شهر قرار دارد به دلیل دسترسی نامناسب مورد انتقاداتی واقع شده است.

شهرستان گیلانغرب
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شهرستان_گیلانغرب

بپرس