شهرستان مرند

دانشنامه عمومی

شهرستان مرند، ازنظر جمعیت سومین شهرستان استان و ازنظر مساحت چهارمین شهرستان بزرگ استان آذربایجان شرقی در ایران است. مرکز این شهرستان، شهر مرند است.
شهرستان مرند در ۶۵ کیلومتری شمال غرب تبریز و در محور ارتباطی اروپا و آسیای میانه قرار گرفته ودارای ۳ بخش و ۶ شهر و ۹ دهستان و ۱۲۹ آبادی بوده که۱۱۳ آبادی دارای سکنه و ۱۶ آبادی آن خالی از سکنه است. شهرستان مرند با جمعیتی بالغ بر ۲۴۵ هزار نفر سومین شهرستان پرجمعیت استان پس از شهرستان های و می باشد. [ ۳] شهرستان مرند سومین شهرستان بزرگ استان آذربایجان شرقی پس از میانه و سراب می باشد.
از بناهای تاریخی این شهر می توان قلعه قالا و مسجد جامع و امامزاده های احمد و یالدور را نام برد.
روستای توریستی پیربول ( پیربالا ) از روستاهای شهرستان مرند با آن کوه های رفیع و دره های افسانه ای یکی از مشهورترین روستاهای استان آذربایجان شرقی است و تنها روستایی است که قبور پیر ( شامان - قام ) ها را حفظ نموده است این روستا در ۱۹ کیلومتری جنوب غرب شهر مرند و دقیقا در دامنه های میشوو داغ قرار دارد. روستای زمهریر مرتفع ترین و و در بیشتر اوقات سردترین روستای شهرستان مرند می باشد که مناظر زیبایی جهت بازدید گردشگران داخلی و خارجی دارد و در ۵ کیلومتری زنوز واقع می باشد. شهرستان مرند بزرگترین تولیدکننده قیسی و برگه زردآلو نه تنها در استان بلکه سراسر ایران می باشد
اهالی شهرستان مرند به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می کنند.
در تقسیمات کشوری جدید ایران که در سال ۱۳۱۶ خورشیدی شکل گرفت، مرند یکی از بخش های شهرستان تبریز بود. در سی ام شهریور ۱۳۲۷ به تصویب هیئت وزیران، مرند تبدیل به شهرستان شد و دهستان علمدار گرگر و جلفا به یک بخش تبدیل و تابع شهرستان مرند شدند.
شهرستان مرند دارای ۳ بخش، ۱۰ دهستان و ۶ شهر به شرح زیر است:
عکس شهرستان مرندعکس شهرستان مرندعکس شهرستان مرندعکس شهرستان مرندعکس شهرستان مرندعکس شهرستان مرند
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس