شهرستان رفسنجان

دانشنامه عمومی

شهرستان رَفسَنْجان از شهرستان های استان کرمان است. مرکز این شهرستان شهر رفسنجان است.
جمعیت شهرستان رفسنجان بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برابر ۳۰۵، ۴۲۱ نفر بوده است. [ ۱]
این شهرستان در شمال غرب کرمان قرار دارد و از لحاظ ارتباطی شهری در سر راه دو شهر کرمان و یزد است. البته یزد نیز در سال های قبل قسمتی از استان کرمان بود که طی تقسیمات کشوری در دهه های اخیر جدا شده است. بخش نوق از بخش های این شهرستان می باشد. دو بخش نوق به مرکزیت بهرمان و فردوس به مرکزیت صفائیه در جلگه ای میان دو رشته کوه قرار گرفته و دارای تقریباً ۱۰۰ کیلومتر طول است. این بخش ها به علت داشتن خاک مناسب، بهترین منطقهٔ کشور و از بهترین نقاط دنیا در برداشت محصول پسته می باشد. پستۀ رفسنجان شهرت جهانی دارد.
شهرستان رفسنجان با وسعتی حدود ۷٬۶۷۸ کیلومتر مربع در شمال غرب استان کرمان واقع شده است. [ ۲] با بخش های مرکزی، نوق، کشکوئیه، فردوس و شهرهای رفسنجان، مس سرچشمه، کشکوئیه، بهرمان، می باشد که شهرستان انار در سال ۱۳۸۸ از این شهرستان منفک و مستقل گردیده است.
شهرستان رفسنجان از شمال به شهرستان زرند، از شرق به شهرستان کرمان، از جنوب شرق به شهرستان بردسیر، ازجنوب به شهرستان سیرجان، از غرب به شهرستان های شهربابک و انار و از شمال غرب به شهرستان های مهریز و بافق در استان یزد محدود می شود. [ ۳]
ارتفاع این شهرستان در مرکز شهر ۱٬۴۶۹ متر از سطح دریا است. ۴۵ درصد از جمعیت شهرستان در مناطق روستایی زندگی می کنند و مهم ترین فعالیت اقتصادی آن ها باغداری ( کشت پسته ) است.
در ۵۵ کیلومتری جنوب این شهرستان کارخانجات مس سرچشمه واقع شده است که بزرگ ترین معادن مس ایران در آن فرآوری می شود. [ نیازمند منبع]
شهرستان رفسنجان در تقسیمات کشوری جدید ایران که در زمان رضا شاه پهلوی شکل گرفت، از بخش های شهرستان کرمان بود. در ۲۵ مهر ۱۳۲۴ با تصویب هیئت وزیران به شهرستان تبدیل شد.
براساس آخرین تقسیمات، شهرستان رفسنجان دارای ۴ بخش، ۱۴ دهستان و ۶ شهر به شرح زیر است:
رفسنجان اسامی مختلفی دارد که بیشتر در ارتباط با ذخایر زیر زمینی آن نامگذاری شده است. مانند رفسنگان یا رفسنگ به معنای مس که عربی شده آن رفسنجان است. از دو کلمه رفسنگ به معنای مس و کان به معنای معدن. این شهر قدمتی دیرینه دارد و باغ های پسته آن مشهور است.
عکس شهرستان رفسنجان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس