شهر بیت لحم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بِیْتْ لَحْم، از شهر های تاریخی فلسطین می باشد که از قدیم زیارت گاه مهمی بوده است.
این نام را بَیتُ لَحم، بَیت لَخم و بِت لِحِم و بِت لِخِم نیز گفته اند.واژه لحم که در زبان عربی به معنی گوشت است، در عبری به مفهومِ اخص نان، و اعم غذا آمده است. از این رو بیت لحم به سبب شهرت مزارع غلات آن در دوره باستان، خانه نان خوانده می شد. در کتاب مقدس نام دیگر این شهر افراته است و آن را ضمناً بیت لحم یهودا و شهر داوود نیز نامیده اند البته افرانه را از نقاط پیرامونی بیت لحم نیز دانسته اند.
← موقعیت جغرافیایی
پیشینه بیت لحم به ۴ هزار سال می رسد. و به چهار دوره پیش از میلاد مسیح، میلاد مسیح و دوره بعد از ورود اسلام و بیت لحم معاصر تقسیم می شود.
← پیش از میلاد مسیح
مهم ترین بنای شهر بیت لحم، کلیسای مولد عیسیٰ (علیه السّلام) است. این کلیسا شامل بنای هشت گوشی است که بر روی مغازه مولد عیسیٰ (علیه السّلام) بنا شده و به کلیسای رومی چارگوش که به زیبایی و شکوه با مرمر، انواع موزائیک و نقاشی های دیوار تزئین شده، متصل است. این بنا بارها بازسازی و دگرگون شده است. همچنین بقایای قبرهایی در افرات (یا افرانه، بخش جنوبی بیت لحم) به چشم می خورد که به صورت غارهایی در دل کوه حفر شده اند؛ شواهد حاکی از آن است که این قبرها به جامعه ای شبانی و نیمه کوچنده تعلق داشته است. آثاری سفالین از عصر برنز و آهن در ضلع شرقی کلیسای مولد عیسیٰ (علیه السّلام) و نیز زوبین هایی متعلق به سده ۱۱ق م در نزدیکی القدر (جنوب بیت لحم) یافت شده است. برکه های سلیمان که آب شهر به طور سنتی از آن ها تأمین می شد. در جنوب بیت لحم واقع اند. قبر راحیل، همسر یعقوب ، و همچنین مدفن داوود و سلیمان را نیز در این شهر دانسته اند.
معماری
...

پیشنهاد کاربران

بپرس