شنیدن حاجات توسط اهل بیت

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از شبهاتی که مطرح شده این است که در هر نقطه از جهان که هستیم و از پیامبران و امامان درخواست می کنیم آیا همان موقع می شنوند یا این حاجت ها به وسیله خداوند به آنها می رسد؟ مثلا در دو نقطه از این جهان و در یک زمان حاجت هایی درخواست می شود چطور می شود که امامان از این حاجت ها مطلع می شوند؟ چرا که این خداوند است که در همه جا است و نه کس دیگر. در ادامه به این شبهه پاسخ می دهیم.
آری، در هر زمان و مکانی که از اهل بیت (علیهم السّلام) طلب حاجت نماییم، درخواست ما را می شنوند و به آن پاسخ می دهند و این مطلب با دلایل ذیل قابل اثبات است:الف: عرضه شدن اعمال امت بر پیامبر اکرم: اعمال امت همواره بر رسول خدا و بعد بر امام زمان (علیه السّلام) عرضه می شود و آن حضرت از تمامی اعمال ما آگاه است. تعرض علی اعمالکم فما رایت من خیر حمدت الله علیه وما رایت من شر استغفرت الله لکم.
هیثمی، علی بن ابی بکر، مجمع الزوائد، ج۹، ص۲۴.
پیامبران و ائمه اهل البیت (علیهم السّلام) به اذن خداوند و قدرتی که باری تعالی به آن ها عطا فرموده، حاجت مؤمنان را در هرجایی از عالم که درخواست کنند، در همان لحظه می شنوند و اجابت می کنند. این مطلب با چندین دلیل قابل اثبات است:طبق روایات صحیح السندی که از طریق اهل بیت (علیهم السّلام) وارد شده و در کتاب های اهل تسنن وجود دارد، اعمال امت اسلامی همواره بر پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلّم) عرضه می شود و آن حضرت از تمامی اعمال ما آگاه است؛ چنانچه نورالدین هیثمی در مجمع الزوائد می نویسد:عن عبدالله بن مسعود عن النبی (صلی الله علیه وسلم) قال ان لله ملائکة سیاحین یبلغون عن امتی السلام قال وقال رسول الله (صلی الله علیه وسلم) حیاتی خیر لکم تحدثون وتحدث لکم ووفاتی خیر لکم تعرض علی اعمالکم فما رایت من خیر حمدت الله علیه وما رایت من شر استغفرت الله لکم.
هیثمی، علی بن ابی بکر، مجمع الزوائد، ج۹، ص۲۴.
در قرآن کریم چندین آیه وجود دارد که رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) را «شاهد» معرفی می کند.«یا اَیُّهَا النَّبِیُّ اِنَّا اَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیراً؛
احزاب/سوره۳۳، آیه۴۵.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس