شقاقل جویباری

دانشنامه عمومی

شقاقل جویباری (سرده). شقاقل جویباری ( نام علمی: Sium ) نام یک سرده از تیره چتریان است.
عکس شقاقل جویباری (سرده)

شقاقل جویباری (گیاه). شقاقل جویباری ( نام علمی: Sium sisarum ) گیاهی است پایا از خانواده چتریان، سرده شقاقل جویباری
گیاه پلم ( یا آختی ) بومی چین است ولی خیلی پیش به اروپا هم آورده شد. پلم تا یک متر رشد می کند و نسبت به سرما و بیماری ها بسیار مقاوم است. پلم دارای خوشه ای شیرین و به رنگ سفید روشن است. پلم را می توان جوشاند، سرخ کرد یا آب پز کرد. مغز چوبی آن خوردنی نیست و بایستی پیش از پختن کنده شود زیرا پس از آن کندنش دشوار است. در خطه ی شمال ایران زیاد می روید و در زمستان سبز می ماند. یکی از کاربردهای آن در زمان قدیم، ریختن آن در شالی زار در فصل استراحت زمین بود که زمین خیس را می پخت و موجب بالا رفتن کیفیت برنج می شد.
عکس شقاقل جویباری (گیاه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس