شرکت پیامبر در مجالس رقص و اواز

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شرکت پیامبر در مجالس رقص و آواز (شبهه). حضرت محمد (صلی الله علیه و آله وسلّم) آخرین پیامبر و برگذیده خداوند است که در مقام و منزلت، اشرف مخلوقات خداوند و معصوم از هرگونه عیب و خطا و معصیت می باشد، ولی با توجه به این جایگاه والای پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم)، در منابع اهل سنت روایاتی درباره حضور پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در مجالس رقص و آواز بیان کرده اند که با مقام و منزلت رسول خدا مناسبتی ندارد. در این جا آن روایات را ذکر کرده و اشکالات آنها را بررسی خواهیم کرد.
مساجد در اسلام از جایگاه والایی برخوردارند و رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) نیز دستورات فراوانی درباره مسجدها صادر کرده اند که نشان دهنده احترام و اهمیت فوق العاده این مکان عبادی در نزد ایشان است. به عنوان نمونه آن حضرت می فرمایند:اطفال و دیوانگان (که نظم و احترام مسجد را به هم می زنند) به مسجد راه ندهید. در مسجد صدایتان را بلند نکنید، خرید و فروش و جدال نکنید و....
ر ک:النوری الطبرسی، میرزا حسین، مستدرک الوسائل، ج۳، ص۳۸۱، تحقیق:مؤسسة آل البیت (علیهم السّلام) لاحیاء التراث، ۱۸ جلدی، چاپ اول، بیروت، مؤسسة آل البیت (علیهم السّلام) لاحیاء التراث، ۱۴۰۸ ه، باب کراهة البیع والشراء فی المسجد، وتمکین الصبیان والمجانین منه، وانفاذ الاحکام، واقامة الحدود ورفع الصوت فیه، واللغو والخوض فی الباطل، ح۳۸۳۵/ ۱.
از طرفی مشغول شدن به لهو و لعب، از صفاتی است که در قرآن و روایات اسلامی مورد انتقاد قرار گرفته است. تا جایی که خداوند متعال روی گردانی از کارهای لغو را یکی از صفات مؤمنین شمرده است، چنان چه در قرآن کریم می فرماید:«وَالَّذینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ.»
مؤمنون/سوره۲۳، آیه۳.
در پایان بحث چند سوال مطرح می شود:۱ـ آیا ممکن است برترین پیامبر الهی اجازه دهد جلسه رقص در مسجدش برگزار گردد و حتی همسر جوانش را به دوش گرفته و باهم برای تماشای رقص به مسجد بروند؟!۲ـ آیا برگزاری مجلس رقص در مسجد آن هم مسجد نبوی، با تقدس این مکان سازگاری دارد؟!۳ـ آیا می توان گفت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در منزل خود جلسه ساز و آواز شیطانی برگزار می کند و زشتی این مساله را ابوبکر بیش از ایشان درک می کند و ایشان بی تفاوت است؟۴ـ آیا ممکن است برترین پیامبر الهی به تماشای زن رقاصه بنشیند و عمل شیطانی انجام دهد؟! ولی عمر نه تنها این عمل شیطانی را انجام نمی دهد، بلکه شیطان های جن و انس از او فرار می کنند اما از پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرار نمی کنند؟!۵ـ چگونه خداوند ابوبکر را عمر را پیامبر قرار نداد و حضرت محمد (صلی الله علیه و آله وسلّم) را پیامبر نمود؟! با اینکه طبق این روایات آن دو بیش از پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) به مسائل دینی پایبندند. با این اوصاف آیا عدالت خداوند زیر سؤال نمی رود؟۶ـ آیا نسبت دادن چنین چیزی به رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) مخالفت کردن با قرآن نیست و پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) را در برابر قرآن قرارنمی دهد؟! «مَا لَکُمْ کَیفَ تَحْکُمُونَ.»
قلم/سوره۶۸، آیه۳۶.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس