شرکت ملی نفت ایران

فرهنگ فارسی

در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ ه.ش . مجلس سنا و محل شوری کمیسیونی بنام [ کمیسیون نفت ] تشکیل دادند . کمیسیون پس از چند ماه مطالعه و مباحثه ماده ای قانونی به مجلسین پیشنهاد کرد مبنی بر اینکه صنعت نفت در سراسر ایران ملی است و عملیات اکتشاف و استخراج و بهره برداری از آن بعهده دولت ایران است . در اردیبهشت ۱۳۳٠ ه.ش . قانون دیگری موسوم به قانون خلع ید از تصویب مجلیسن گذشت و دولت ایران شرکتی بنام [ شرکت ملی نفت ایران ] تشکیل داد و امور صنعت نفت را در اختیار خود گرفت .فصل اول از [ قانون مربوط باساسنامه شرکت ملی نفت ایران ] که بتصویب مجلسین رسیده ازین قرار است: [ ماده ۱ - شرکت ملی نفت ایران که بموجب قانون مروخ ۹ اردیبهشت ۱۳۳٠ تاسیس گردیده شرکت سهامی بازرگانی است که عملیات خود را بر طبق مقرارات این اساسنامه و قانون تجارت اجرائ خواهد نمود ماده ۲ - مرکز اصلی شرکت تهران است . شرکت میتواند شعب یا نمایندگیهایی برای اجرای عملیات خود در داخله و خارجه تاسیس نماید ماده ۳ - سرمایه شرکت ده هزار میلیون ریال است که به ده هزار سهم یک میلیون ریالی با نام تقسیم و پنجاه در صد آن بصورت منقول و غیر پرداخت شده است . نسبت به پنجاه درصدد بقیه صاحبان سهام متعهد میباشند که بتقاضای هیئت مدیره شرکت و تصویب شورای عالی نفت آنرا پرداخت نمایند . سهام شرکت کلا متعلق بدولت ایران و غیر قابل انتقال است . کلیه تاسیسات صنعت نفت واقع در حوزه قرار داد فروش نفت مصوب ۷ آبان ۱۳۳۳ که حق استفاده قسمتی از آن بشرکتهای عامل نفت ایران واگذار گردیده علاوه بر سرمایه مذکور متعلق بشرکت و جزو دارائی و اندوخته آن میباشد ] . در فصل دوم آمده : [ماده ۴ - موضوع شرکت و حدود عملیات آن در سر تا سر کشور و فلات قاره بشرح زیر است: الف - تفحص و نقشه برداری و اکتشاف نفت و گاز طبیعی و هیدرو کاربور های دیگر ( اعم از مایع و جامد ) استخراج و تصفیه و ساختن و عمل آوردن فر آورده های و نفتی و هر گونه عملیات بمنظور قابل عرضه کردن مواد مزبور در بازار و پخش و فروش و صدور آن ] .

دانشنامه آزاد فارسی

شرکت ملّی نفت ایران
شرکت ملّی نفت ایران
شرکت ملّی نفت ایران
شرکت ملّی نفت ایران
از بزرگ ترین شرکت های نفتی جهان که عهده دار بهره برداری، استخراج، پالایش و صادرات نفت ایران است. اداره مرکزی آن در تهران واقع است. با اعطای امتیاز استخراج و بهره وری از نفت سراسر ایران (به جز پنج استان شمالی) در ۱۲۸۰ش از سوی مظفرالدین شاه قاجار به ویلیام ناکس دارسی انگلیسی، عملیات حفاری در ایران آغاز شد. در ۱۹۰۵ شرکتی به نام شرکت «سندیکای امتیازات» که مرکز آن در گلاسگو بود، عملیات حفاری در مسجدسلیمان را به عهده گرفت. با فوران نفت از اولین چاه حفر شده در مسجدسلیمان در ۱۲۸۷، نام ایران به عنوان خاستگاه نخست صنعت نفت خاورمیانه ثبت شد. شرکت نفت برمه (شرکتی اسکاتلندی که امتیازی در کشور برمه داشت) و شرکت سندیکای امتیازات، چندماه پس از کشف نفت در مسجدسلیمان با سرمایه داری انگلیسی به نام لُرد استراتکونا شرکت جدیدی به نام «شرکت نفت انگلیس ـ ایران» را تأسیس کردند و تصمیم بر آن شد که نفت پس از تولید به آبادان منتقل، و در این نقطه پالایشگاهی احداث و فرآورده های نفتی از آن جا بارگیری شود. عملیات احداث پالایشگاه در اکتبر ۱۹۰۱ آغاز شد. بعد از جنگ جهانی اول و با روی کار آمدن رضاشاه پهلوی، قرارداد اولیۀ دارسی در ۱۹۲۴ رسماً ملغی اعلام شد. پس از مذاکراتی در ۱۹۳۳، قراردادی جهت تمدید قرارداد ما بین دولت ایران و شرکت نفت انگلیس ـ ایران منعقد شد. در این قرارداد، شرکت نفت انگلیس ـ ایران همچنان به اکتشاف، استخراج و فروش منابع نفتی ایران ادامه می داد. در ۱۳۲۳، دکتر مصدق قانون معروف به تحریم امتیاز نفت را به تصویب مجلس رساند. در ۱۳۲۸، قرارداد الحاقی نفت موسوم به قرارداد «گس ـ گلشائیان» امضا شد که براساس آن شرکت نفت انگلیس ـ ایران تعدیلاتی در مبالغ پرداختی به ایران را می پذیرفت. این قرارداد به تصویب مجلس شورای ملّی نرسید. در ۱۳۲۹، کمیسیون خاص نفت در مجلس که ریاست آن را مصدق برعهده داشت، پیشنهاد ملی کردن نفت را تصویب کرد و گزارش کمیسیون در ۲۹ اسفند همان سال به تصویب قوۀ قانون گذاری رسید. در ۱۳۳۰، مجلس به نخست وزیری مصدق رأی تمایل داد و او برنامۀ دولت خود را به مجلس ارائه کرد. قدم اول در اجرای ملی شدن نفت، تشکیل شرکت ملی نفت ایران بود که سه تن به عنوان هیئت مدیرۀ موقت آن منصوب شدند. این هیئت در ۱۹ خرداد ۱۳۳۰ وارد آبادان شد و در ۲۰ خرداد پرچم ایران را بر فراز ادارۀ مرکزی شرکت نفت در خرمشهر برافراشت. با وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و برکناری دولت مصدق، قرارداد کنسرسیوم با دولتِ کودتا به امضا رسید. در این کنسرسیوم شرکت نفت انگلیس ـ ایران که نامش به شرکت نفت بریتانیا (BP) تغییر کرده بود، ۴۰ درصد سهم داشت و ۴۰ درصد دیگر سهام را شرکت های امریکایی در اختیار داشتند. از بیست درصد باقی مانده، چهارده درصد به شرکت هلندی ـ انگلیسی «شل» و شش درصد به شرکت فرانسوی «CFP» واگذار شد. در ۱۳۳۶، سه سال پس از امضای قرارداد کنسرسیوم، نخستین قانون نفت ایران به تصویب رسید. اما این قانون در ۱۳۵۳ مورد تجدید نظر قرار گرفت. از آن پس سرمایه گذاری شرکت های خارجی در عملیات نفتی، یعنی اکتشاف، توسعه و بهره برداری، منحصراً از طریق قرار داد خدمت یا پیمانکاری میسر بود و مشارکت خارجی در تولید و بهره برداری نفت ممنوع شد. سرانجام با پیروزی انقلاب اسلامی، از سوی شرکت ملی نفت ایران پایان رابطه با مجموعۀ شرکت های عضو کنسرسیوم رسماً اعلام و به آن شرکت ها ابلاغ شد. امروزه شرکت ملی نفت ایران در زمرۀ بزرگ ترین شرکت های نفتی جهان است. در حال حاضر این شرکت دولتی است و مدیرعامل آن را رئیس جمهور تعیین می کند.

پیشنهاد کاربران

دفتر ریاست اداره مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون جلسه مهندس غلامحسین میرزاوند رئیس اداره مهندسی تولید با تعدادی از روسای بخش ها و کارکنان مهندسی تولید
شرکت ملی نفت ایران
جلسه پیش بینی بهره دهی و تولید چاههای نفت و گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون ( اهواز )
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با بهره برداری و تولید روزانه یک میلیون و 250 هزار بشکه نفت خام در روز بزرگترین شرکت تولید کننده نفت ایران به شمار می رود و در واقع 60 درصد از کل نفت تولید شده ایران از شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بهره برداری و تولید می گردد و 40 درصد دیگر نفت تولید شده در مجموع از شرکت های بهره برداری مارون - گچساران - آغاجاری - مسچدسلیمان - شرکت نفت شرق - شرکت نفت غرب - شرکت نفت شرکت زاگرس جنوبی و شرکت نفت اروندان تولید می گردد.
...
[مشاهده متن کامل]

شرکت ملی نفت ایرانشرکت ملی نفت ایرانشرکت ملی نفت ایرانشرکت ملی نفت ایرانشرکت ملی نفت ایرانشرکت ملی نفت ایران
از مدیران و کارکنان باسابقه شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون آقای مهندس غلامحسین میرزاوند می باشند که هم اکنون به عنوان رئیس مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون فعالیت دارند که پیش از این رئیس مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بودند و نیز نماینده نظارت کننده شرکت نفت و گاز کارون در طرح توسعه 27 مخزن می باشند.
...
[مشاهده متن کامل]

واحدهای مهندسی بهره برداری - مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها و مهندسی فرآورش زیر مجموعه مهندسی تولید است.
مهمترین و حساس ترین بخش شرکت های تولیدی نفت و گاز مهندسی بهره برداری است که تمام کارهای فنی و مهندسی بهره برداری و تولید نفت و گاز در این بخش انجام می شود.
رئیس مهندسی بهره برداری مسئولیت پیش بینی - راهبری و کنترل تولید بهینه نفت و گاز را عهده دار می باشد. کنترل و هدایت طرح ها و پروژه ها در زمینه برنامه ریزی و تنظیم شرایط بهینه عملیاتی چاهها - تجزیه و تحلیل آنها - اجرای خط مش و سایر سیاست های مدون و مصوب در زمینه تولید صیانتی از مخازن و بکارگیری استانداردها برای تولید حداکثر دبی صیانتی از چاهها از جمله وظایف رئیس مهندسی بهره برداری است ساختار سازمانی مهندسی بهره برداری به گونه ای است که ضمن اعمال نظر سرپرستان، بیشترین میزان مشارکت کارکنان را بدنبال دارد مهندسی بهره برداری شرکت نفت و گاز کارون دارای ۲۴ سمت در زیر مجموعه خود است اقدامات مهندسان مسئول چاهها روزانه از طریق سرپرست طرح مربوطه هماهنگی شده و پس از تایید رئیس مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون توسط اداره عملیات بهره برداری نفت و گاز کارون عملیاتی می شود در حقیقت نقش رئیس مهندسی بهره برداری مانند یک کاتالیزور است که باعث حساس کردن مهندسان چاهها به تنظیم برنامه عملیاتی مربوط به چاهها می شود و تصمیمات اخذ شده را بازشکافی و جامع سازی کرده و از طریق سرپرستان طرح دوباره به مجموعه بازخورد می دهد و نحوه و اظهارنظر در مورد انجام کار شرکت های پیمانکار و خصوصی سرویس دهنده داخلی و خارجی روی چاههای نفت باید به تایید رئیس اداره مهندسی بهره برداری نفت و گاز کارون برسد.
مهندس غلامحسین میرزاوند متولد ۱۳۴۸ در شهرستان اندیمشک می باشد و تحصیلات متوسطه را در رشته ریاضی و فیزیک در دبیرستان مولوی این شهر در سال ۶۷ به عنوان شاگرد ممتاز به پایان رسانید و رتبه ۱۱۸ را در آزمون سراسری رشته ریاضی فیزیک کسب کرد. ایشان فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی گرایش مهندسی بهره برداری منابع نفت و گاز از دانشگاه صنعت نفت اهواز در سال ۷۱ با درجه فارغ التحصیل ممتاز و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نفت گرایش مخازن هیدروکربوری از دانشگاه آزاد اسلامی اُمیدیه می باشند و از سال ۷۳ در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در سمت های مختلف مهندس بهره برداری، مهندس ارشد تولید چاههای نفت و گاز اهواز، سرپرست پروژه مهندسی بهره برداری و رئیس مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون فعالیت داشته در سال ۸۶ مفتخر به دریافت لوح تقدیر و سپاس از وزیر نفت وقت مهندس غلامحسین نوذری به عنوان کارمند نمونه وزارت نفت شدند در سال ۹۳ به عنوان شرکت کننده برتر در جلسات ارزیابی پیشنهادهای فنی نظام مشارکت و کیفیت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون انتخاب شد. در سال ۸۷ موفق به اخذ و دریافت بورس تحصیلی در مقطع فوق لیسانس مهندسی شیمی ( نفت ) از دانشگاه علم و فناوری نروژ ( صنعتی NTNU نروژ ) شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با مرکزیت اهواز بزرگترین شرکت بهره بردار و تولید کننده نفت ایران می باشد و مجموعه ای از بزرگترین میادین نفتی ایران و جهان را مدیریت می کند میدان نفتی اهواز بزرگترین میدان نفتی ایران و دومین میدان نفتی بزرگ در جهان - میدان نفتی رامین - میدان نفتی منصوری و میدان نفتی آب تیمور از جمله میادین نفتی این شرکت می باشند میدان نفتی قلعه نار در بخش الوار گرمسیر شهرستان اندیمشک نیز قبلا توسط شرکت کارون مدیریت می شد.

بپرس