شرکت مخابرات ایران

پیشنهاد کاربران

شرکت سهامی مخابرات ایران ( شرکت خصوصی ) اولین و بزرگ ترین اپراتور مخابرات در ایران است. این شرکت در سال ۱۳۵۰ خورشیدی با سرمایه ای بالغ بر پنج میلیارد ریال ایران تأسیس شد. این شرکت، دارای ۳۱ منطقهٔ مخابراتی استانی در سراسر کشور است.
...
[مشاهده متن کامل]

شرکت های زیرمجموعهٔ شرکت مخابرات ایران: شرکت ارتباطات سیار ایران ( همراه اول ) ، شرکت سرمایه کارکنان مخابرات ( شسکام ) ، شرکت خدمات اول ( tct1 ) ، شرکت سامان سازه غدیر ( مدیریت املاک ) ، شرکت کاراشاپ و ۳۱ شرکت استانی است.
در سال ۱۳۸۸ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی واگذار و سهام آن در بورس تهران عرضه گردید.
در حدود سال های ۱۲۶۷ یا ۱۲۶۸ خورشیدی، تلفن ( ۱۱ تا ۱۲ سال پس از اختراع آن ) به ایران وارد شد. ناصرالدین شاه قاجار در یادداشت های خود، در شرح وقایع جمادی الثانی سال ۱۳۰۲ قمری ( ۱۲۶۳ شمسی ) به تلفنی اشاره می کند که ره آورد سفر اروپایی معین الملک ( سفیر ایران در امپراتوری عثمانی ) بوده و از آن برای برقراری تماس از شمس العماره تا باغ سپه سالار استفاده می شده است. احتمالاً این نخستین تماس تلفنی در ایران بوده است.
از سوی دیگر، یک کمپانی بلژیکی به نام «شرکت خط آهن ایران» که صاحب امتیاز ساخت و بهره برداری راه آهن تهران - ری ( ماشین دودی ) و واگن اسبی بود برای تماس میان ۲ ایستگاه تهران و ری و نیز بین گاری شهری با واگن خانه، از تلفن استفاده می کرده است.
در سال ۱۲۸۰ خورشیدی در پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار نخستین امتیاز تلفن در تبریز به مدت ۵۰ سال به یک شرکت خصوصی به نام «مؤسسه تلفن تبریز و حومه» واگذار شد تا به مناطق اطراف آن شهر تا شعاع ۲۴ کیلومتر خدمات ارائه کند. در پی انحلال این شرکت، یکی از شرکا ( سیدمرتضی مرتضوی ) با ضبط اموال شرکت بابت مطالبات خود، اداره آن را شخصاً به عهده گرفت و پس از فوت او این شرکت به شرکت سهامی بدل شد.
در ۱۲۸۱ خورشیدی امتیاز احداث و بهره برداری تلفن در مشهد، بدون تعیین مدت، به منشورالملک ( احمد منشور ) واگذار شد. امتیاز سوم به دوست محمد معیرالممالک ( داماد ناصرالدین شاه ) برای ارائه خدمات در گیلان داده شد. در ۱۲۸۲ امتیاز تلفن تمام ایران به مدت ۶۰ سال به دوست معیرالممالک واگذار شده و وی ملزم شد از تاریخ صدور فرمان، طی ۳ سال تلفن تهران و تا ۱۰ سال پس از آن خدمات تلفن را در سایر شهرهای ایران را با هزینهٔ خود راه اندازی کند.

شرکت مخابرات ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شرکت_مخابرات_ایران

بپرس