شروینه

فرهنگ اسم ها

اسم: شروینه (دختر) (گیلکی) (تلفظ: šarvine) (فارسی: شروينه) (انگلیسی: sharvine)
معنی: منسوب به شَروین، ( شَروین= نام باستانی ناحیه ی سوادکوه در مازندران، ه/، e/ ( پسوند نسبت ) )
برچسب ها: اسم، اسم با ش، اسم دختر، اسم گیلکی

دانشنامه عمومی

شروینه شهری از توابع بخش کلاشی شهرستان جوانرود در استان کرمانشاه ایران است.
تاریخ و پیشینه: مردم شروینه یکی از طوایف ایل بزرگ جاف هستند و بر اساس یک نظریه: تاریخ شروینه حدودا به چهار صد سال پیش بر می گردد اسم شروینه از عده ای اهالی شمیران کردستان عراق که به این مکان نقل کرده اند ارتباط دارد و احتمالا شاید اسم شخصی باشد. این خاندان که به یزدان بخشی معروف اند یا ایزان بخشی حدود 400 سال پبش از گزرگاه مسیر خود از پشت قلا شمیران به این منطقه نقل مکان کرده اند و بعد از چندین مدت و به دلیل آب و هوای مطلوب برگشته و چندین خانواده دیگر از جمله هوز علی و هوز کاکه ویس ( ساکنان اصیل شروینه ) را به این مکان باخود می آورند. ارتباط فامیلی آنها دقیقا مشخص نیست.
نظریه دیگر اینکه اسم و کلمه شروینه از دو بخش شیر+ وینه به معنی ( شیرمانند و شیرآسا ) و یا شهر+مانند به معنی ( شهرمانند و مثل شهر ) می باشد که امروزه شروینه به شهر تبدیل شده است. شروینه طبیعتی بسیار زیبا و دلنشین دارد رودخانه لیله از وسط شهر شروینه عبور می کند و چشمه های زیبا و پر آب زیادی از جمله کانی کالوز، کانی بیخیره، کانی فقیه، کانی چاوگ و کانی و چاوگ مشهور بالاخانی دارد. کوه بالاخانی و قله شیرچیا از کوههای بلند و مرتفع اطراف شروینه می باشند که زیستگاه انواع گونه های حیوانات و جانوران می باشد.
شهر شروینه در بخش کلاشی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۹۹ نفر بوده است.
شروینه تا تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ روستایی از توابع بخش کلاشی بود، و از این تاریخ با ابلاغ وزیر کشور به شهر ارتقاء یافت. [ ۱] [ ۲]
عکس شروینه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس