شرشم

پیشنهاد کاربران

شرشم که اسم انگلیسی آن Mustard juneca ونام علمی آن Brassica بوده ویکی ازدانه های روغنی شمرده میشود. که انسانها ازآنها بشکل روغن استفاده میکند. نام تجارتی شرشم Canola است. وکانولا نیزازدورگه ساختن بدست می آید. که حاصل بیشترمیدهد. شرشم کانولا دارای 48 فیصد روغن بوده که اکنون این نوع شرشم 12 فیصد روغن جهان را تأمین میکند، امارآخرنشان میدهد که روغن شرشم بعدازسائیبین وخرمای روغن دار مقام سوم را کسب نموده است. تقریبآ پنج میلیون نفوس جهان جمهوریت چین تولیدات شرشم دارد، چین وهندوستان 42 فیصد شرشم جهان را تولیدمیکند. وهمه روغن تولید شده درکشورها ی مذکوربمصرف میرسد. کانادا نیز ازجمله ممالک است که روغن شرشم راتولید میکند ورغن تولید شده را هم درداخل وهم درخارج جهت فروش صادرمینماید. که درسال 1985 ( 1، 5 ) میلیون تن روغن را ازمملکت خود بخارج ارسال نموده بود.
...
[مشاهده متن کامل]

روغن شرشم به مقائیسه روغن آفتاب پرست، جواری وسائبین دارای تیزابهای مشبوع شده بوده وبدون کلسترول میباشد. که به همین اساس گفته میتوانیم که روغن شرشم دارای کیفیت عالی میباشد. کنجاره شرشم دارای 46، 5 فیصد پروتین ، 3، 5 فیصد روغن و1، 2 فاسفورس دارد، که ازکنجاره سائیبین بهتراست. قابل ذکراست که شرشم نسبت به نباتات تیلی دیگرحاصل بیشترمیدهد ودارای قیمت بلنداست، درصنعت زنبورعسل نیز ازشرشم استفاده میشود بخاطریکه گل شرشم زنبورعسل را بطرف خود جلب میکند که درنتیجه باعث ازدیاد عسل آن میگردد، عسل گل شرشم رنگ رشن داشته و دارای تقریبآ بوی ناخوش آیند است. برعلاوه روغن، ازشرشم به هدف کود سبزودرتغذیه حیونات نیزاستفاده شده میتواند. ( 10 )

بپرس